SİYASİ SUKUNETE İHTİYACIMIZ VAR

06-03-2018 3820 Yorum yok. Yorum Ekle

Çok klasik olacak amma velakin yazma gereği duymaktayım. Bir benzetmeyle konuya girmemin kullanacağım doğal dilin anlaşılması açısından önemli olduğuna inanmaktayım.

Yaşam koşullarının ve toplumumuzun büyük bir kesiminin evini geçindirmek için türlü meşakkatler ile uğraştığı ve özellikle yaşantımız da her şeyden önemli konuma gelen kredi kartlarımızı döndürmekle geçirirken, maalesef ama maalesef aile bağlarımız “istisnanın dışında” çoğu kopmuş ve kopmaya yüz tutmuş durumda. Bu da aile fertlerinin arasında amansız bir aile içi husumeti ve yarışı beraberinde getirmekte.

Rahmete kavuşan tüm ebeveynlerimize Yüce Mevla’mdan rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerken, doğanın gereği bu kaçınılmaz gerçekler ile karşılaşan ailelerde ki yaşanan miras ve aile içi sıkıntılar hemen hemen hepimizin içinde veya etrafında bulunmakta.

Şimdi geliyorum esas konumuz Siyasete,

İşte dostlarım siyasette aynen böyle bir şey, aile için çıkar ilişkilerinde anlaşamayan ve bu uğurda en derin entrikaları çeviren bizler olurken, siyasetçilerimizde aynı hırs ile siyasi mirasa konmak ve bu pastadan yararlanmak için yapmadığını bırakmıyorlar.

Her zaman olduğu gibi istisnalar yok mu? Var tabi ki ve onlar sayesinde siyasette sadece idare ediyoruz.

Ayrıca siyasetin bir kötü birde iyi örneği var ki evlere şenlik, o kötü örneği yaşadıktan sonra iyi örnekte varsın onların olsun. Siyasi çekişmelerde sivil hayatta kimsenin ağzına alamayacakları ağır hakaretleri birbirlerine yapıp kürsüden indikten veya her neredeyse konuşma bittikten sonra can ciğer kuzu sarması olmuyorlar mı?

Ayrıca siyasette geçmişteki ekip çalışması ruhu da pek kalmadı gibi, bugün şu ekip ile çalışan öbür gün başka bir ekip lideri ve gurubunda daha sonra bir başka, bir başka… derken değişken gruplaşmalar da bulunanlar da görülen o ki, bu guruplara saman ipliğiyle bağlı.

Neyse dostlarım, yazımın arasında da bahsettiğim gibi siyaseti kurallarına göre yapıp da hala saygıyla andığımız ve gözlemlediğimiz siyasetçilerimiz de tabi ki var.

Unutulmaması gereken ise yaşam koşullarının zorluğundan siyasete taraftar gözü ile bakmaktayız. Böyle olunca da siyasi bir rüzgârı yakalayan uzun süre bu rüzgârını estiriyor. Ha öyle bir toplumuz ki bu siyasi iktidar rüzgârını hangi parti estirirse estirsin, halkımız uzun süre bu rüzgâr ile yaşam zorluklarından pek ilgilenemiyor.

Unutulmamalıdır ki ilgilendi mi de tam ilgilenip rüzgârı ters estirebiliyor. Yani önümüzdeki süreç te siyasilerimizden, rüzgârı elinde bulunduranların iyi akort yapıp mevcut çalışmalarını arttırarak devam ettirmeleri, diğerlerinin de halkın dikkate alabilecekleri yeni rüzgarlar oluşturmaları gerektiği de bir gerçek gibi görülüyor.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 480
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786