SUYA , SABUNA…

15-08-2018 2637 Yorum yok. Yorum Ekle

Eğitim, Siyaset, Ekonomi, Turizm, Spor

Hepsi gerçek ve hepsi hayatımızda.

Eğitim, Ülkemizin en önde kanayan yaralarından biri, ne kanaması. Kanser oldu! Her dönem değişen bakan ve kadrosunun, fasit daireye çevirdiği Eğitim sistemimiz, Diplomayı önemsiz hale düşürmüştür. Hayat üniversitesi ‘’alabilene’’ can simidi olmaya yüz tutmuş halde. Umarız yeni yönetim insanı insan yapan Eğitime can simidi olur… İnsanımız iyi aile eğitimi yanında Okulu da dâhil ederek kendini bulur.

Siyaset, ülkemizde en revaçta Meslek! yanlış okumadınız, Meslek..!! en oynak zemin bu alanda, alt oymalar, arkadan ve belden aşağı vurmalar siyasette...

Hatırlıyormusunuz? Bir gencimiz, gördükleri ve duydukları sonucunda haykırarak,,**Ben kendime kimi örnek alacağım..!! dememişmiydi.? (tabi o balyoz davasında fetö kumpasında tutuklanarak hapse atılan Gen.Kurmay Başkanımız İlker Başbuğ hakkındaki, uydurma iddianameden sonra söylemişti.) ama uydurma olmasa da bu ve buna benzer örnekler mevcut siyasi Arenada da var.

Neler mi..?

Sabah söylediğini akşam inkar eden, Ağlamak pahasına emre itaat edenler, her işine Din’i alet edenler, Kuvvet alacağı değil de, hükmedeceği yönetim kadrosunu kuran koltuk sevdalısı Başkanlar, her ne pahasına olursa olsun Koltuk sevdasından vazgeçemeyenler. Vekillik görevini’ ’rüşvet dahil’’ kötüye kullananlar, Dokunulmazlık zırhını kötüye kullananlar, Vatan ve Milletin sermayesiyle ihanet şebekelerine yandaşlık yapanlar. Hepsi gençlerimize kötü örnekler. Ve şunu söyletiyorlar insana, hiçbir şey olamayanlar, siyasetçi oluyorlar!

Ve bu vasıftaki insanların yönettiği ülkenin, perişan Ekonomisi, global dünyanın, grupları dışında kalmışsan, Mensubu olduğun inançtaki ülkelerin, kafalarını kaşıyacak tırnakları yoksa, Herkes senden medet umuyorsa, Türkiye’sin sen dostundan çok Düşmanı olan ülke. Nüfusu oranında üretimi olmayan, olamayan, öz kaynaklarını yüzde elli bile kullanamayan ülke..

Müttefiklerinin bile ihanetine uğrayan, öyle böyle değil, zorla şer le her zor meselenin içine dalmak zorunda olan ülke. Her defasında da başı dik çıkan ,Vatanı için canını siper eden, gerekirse ölen insanların olduğu Türkiye… 45 yıldır savaş halinde olup geçim seviyesi yükselmeyen, iniş çıkışları çokça olup Ekonomik olarak diz çöktürülmek istenilen Ülkeyiz.(burası başlı başına bir köşe yazısı istiyor… aslında) belki ileriki sayılarda...

Geçtiğimiz yeni sistemin en doğru bakan seçimlerinden biri, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy. Adeta iş bilenin kılıç kuşananın sözcüğünü perçinliyor. Türk Turizminin lokomotifi olan Ets, Voyage, Didim tur ve Atlas jet Havacılık o ve kardeşin Murat Ersoy’un doğru zamanlarda doğru iş planlamalarıyla Dünya Turizminde yer aldı. Bekleyip göreceğiz, aynı başarıyı Bakanlığı süresince yurdumuzun turizm sektöründe görebilecekmiyiz. Zira her bakımdan revizyona ihtiyaç var. iyi yöneticiler, kaliteli hizmet, hijyenik ortam ve tabi, Halkın etrafı kirletmeyen dikkatli davranışları… zira gezerken gözlemlediğim kadarı ile çok pis sahillere sahibiz. Bacasız ekonominin kıymetini bilemiyoruz. Her şey dahil bile kurtarmıyor! Umarız bu ve daha nice konularda caydırıcı ve yapıcı yaptırımlar uygulanır.

Bir bacasız ekonomi de Spor tabi ki lakin çok kötü durumda olan sektörlerden biri. Türkiye de bu dalda zirveyi, hiç şüphe yok ki İzmir’in ALTINORDU spor kulübü alıyor. Nice büyük takımlara ders veriyorlar, zorla örnek oluyorlar. Genç nüfusumuzla övünüyoruz ama onlara Kaliteli eğitim kadroları sunamıyoruz.

Öyle kepaze! hale geldik ki, trilyonlarla oynayan takımlarımız, UEFA’nın direktiflerine mahkum hale gelmekle kalmayıp, iflas etmişlerdir. Okeye dönüyorlar..!!

ALTINORDU, şampiyon olmak istemiyor. Neden olsun ki, oradan gelecek paranın fazlasını yetiştiricilikten alıyorlar. Avrupa hatta Dünya onları tanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu güzide kulübümüzün sportif sistemini bütün takımların ALTYAPI’sına Şart koşması gerek. Hatta bunu takip için çok sağlıklı ekip bile kurmalı. Ama başıboş bırakmamalı. Yani yazının sonunda yine geldik EĞİTİME,

Olmazsa olmazımız.

Son paragrafım, Mesudiyeli Jimnastikçi **TUTYA YILMAZ** kızımıza tebrikler.. Yıldızımızsın.

Sevgi ve saygılarımla

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 567
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 835