VİRÜS…

21-11-2018 2854 Yorum yok. Yorum Ekle

Malum, ülkemizde spor denilince ilk akla gelen Futbol oluyor. Çok ta doğal aslında. Dünyanın büyük endüstrileri arasına giren bu sektörün ilk akla gelmesini artık yadırgamıyoruz.

Sayılı kulüplerde büyük bütçeler dolaşırken, bazı küçük bütçeli kulüplerde büyük oynuyor..! Avrupa’da örnekleri çok. Bizde haklarını yemeyelim üç-beş. Doğrusu resmi-gayri resmi alışverişlerin olduğu bu pazarda nemalananlarda olmuyor değil. Yıllardır, yabancı tartışması yapar dururuz.

Yok sayıları az, yok Avrupalı, yok Afrikalı… Artık Tanzanya bile futbolcu yetiştirip Avrupa arenasına sunabiliyor. Avrupa’da bazı kulüpler hem yetiştiricilik yapıyor hem, takır takır oynuyorlar. Böyleleri bizde yine iki-üç kulübü geçmez. Hatta bir-iki…

Hal böyleyken, seksen milyon nüfus, genç nüfus hikâyelerine karnımız tok. Öyle ki, işsizliğin tavan yaptığı ülkemizde, en çok para kazanılan sektörde yetişen pek az..!!

Tepeden tırnağa değişmemiz lazım. Ne zaman ve nasıl.?? Ve de mümkün mü..?? Belki..!! Ne zaman vicdanlar temizlenir, alınlar terler… Emek vererek ve işin hakkını vererek çalışırız belki o zaman.

Çünkü bugün Dünyayı olduğu gibi bizleri de yöneten kanun yapıcılar, yine bizleriz. Yaşadığımız Dünyanın güzelliğini yine bizle sağlarız. Gülersek yüzümüz güler. Durup dururken olmaz hiçbir şey.

Ümit var mı..?? Olmalı. Emek var mı..? işte soru bu.!!!

Futbol ile başladık oradan devam edelim. Türkiye de ,Futbol sektörünü elinde tutan birkaç kurum ve kişi var. Kurumlar, kulüpler, kişiler, yönetici ve teknik adamlar. Futbolcular oyunun önemli bir parçası. Teknik adam boyutunda ilk akla gelen üç isimden biri, hepinizin bileceği kişi, Fatih Terim…

Bakıyorsunuz, tek mesleği Futbol… Önce oyuncu, sonra teknik adam…

Oyuncu iken agresif, sinirli, kavgacı, külhanbeyi… Gençlik olabilir diyoruz geçiştiriyoruz.

Dünyayı görmüş biri olarak önümüze koyduğumuzda, ondan örnek insan, yönetici olmasını bekliyoruz. Atasözlerimizin tamamı içi dolu sözlerdir…

Bir insan, yedisinde ne ise yetmişinde de odur…

Ya da…

Can çıkar Huy çıkmaz... Kabul da insan o da etten kemikten, amaaa…ne ekonomik, ne sosyal bir sorunu görünmüyor... Olsa olsa psikolojik bir sorunu, iletişim problemi var belki..

Eğer böyleyse, destek alacak maddi gücü var. Utanılacak bir şey değil, destek almak.

Zira işler iyi gitmiyor. Öyle ki; Terim, antrenör kıyımları, yanlış transfer ve altyapı da dahil, hiçbir projenin altına elini koymamıştır. Düşünsenize, Yıllarca bu sporun içinde olacaksınız ve Türkiye geneline yayılan tek bir olumlu projeniz yok..!!

Mustafa Denizli de aynı kategoride, diyebilirler ki, biz öneriyoruz, yöneticiler kulak arkası ediyorlar... O zaman çıkıp tek tek konuşacaklar, menfaatleri uğruna susmayacaklar.

Vazgeçtim olumlu projeden, VİRÜS’leri var..!!

Arda Turan, Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Felipe Melo, Bülent Korkmaz, George Hagi gibi..

Dikkat ettiyseniz hepsi Terim talebesi. Hem takımlarında hem de Milli takımda Prim olaylarında, ikilik yapmada, hakaret ve hırçınlıkta, tribünlere oynamada, Uçak ta olaylarda hep bunlar var..

Ne güzel, hem milyonları indir cebe, hem seyirciye ve rakibe saygısızlık et…

Yok böyle bir dünya..!!

O halde, neden bildiğimiz, kişinin etrafında döner durur Galatasaray Camiası... Ve neden aldığı sonuç ve kazandığı kupalar da soru işaretleri bırakır.

Daha yeni ,çıkıp diyor ki, hakemlere, bu işi yapamıyorsunuz..!! Son on yıldaki kupaları bu hakemlerle kaldırdığını unutarak. VAR sistemine itiraz ederken, kendi aleyhine olanı söylüyor. Lehine olanı es geçiyor…

Nerede, Vicdan, Nerede, Örnek insan..?

Sonuç ortada.!! Tam bir rezalet... Yönetiminden, birçok antrenör, yüzlerce futbolcu geçmiş birinin, ortaya çıkardığı bir yıldız var mı??

Yok..

Dönüp bakıyoruz, hep olayların içinde, O ve Tayfası. Bir İsviçre maçı var, Şükrü Saraçoğlu stadında,, yine aynı jön..!! ve ekibi, başrolde… Birkaç maçlık cezalar sadece pislikleri halının altına süpürmekten öteye gitmez. Federasyon dahil kökten yenilenme lazım. Rahmetli Turgut Özal döneminde TFF’nin özerkliğe gidişi vardı, yine Rahmetli Hasan Doğan ile devam etti ama Özgener yönetimi ile en başa dönüldü. Demirören ve yönetiminden se böyle Radikal bir değişim beklemek hayal olur.

Baksanıza, Avrupa Şampiyonası tanıtımına ,Turizm Bakanlığı tanıtımı gibi otel, deniz, kebap..!! ve doğa görselleri ile gidiyor...

Tabi, yine hüsran…

Elbette bir gün olacak, ama ne zaman… Yöneten ve tayfası, mantalite olarak değişirse ancak o zaman...

Sağlıklı kafa, sağlıklı vücutta bulunur.

Sevgi ve Saygılar

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785