Siz Olsanız Ne Yapardınız

21-11-2018 3341 Yorum yok. Yorum Ekle

On sekiz yılı geride bırakan, geçmişindeki radyo programcılığı ile yaklaşık 25 yıldır sektörün içerisinde, alaylı olarak işe başladığı gün ki prensiplerinden asla taviz vermeden günümüze kadar gelmeyi başarmış, en önemlisi iki evladını mesleğe mektepli olarak yetiştirmiş, ilkeli bir gazete emekçisi olsanız siz ne yapardınız.

Değerli dostlarım, yayına başladığım ilk günlerden günümüze kadar birçok seçimi geride bıraktım. Geride bıraktığım bu dönemde özellikle haberlerimde olduğu gibi seçim zamanlarındaki hararetli dönemlerde bile asla tarafsızlık ilkesi ana teması olan yayıncılığımın çizgisini hiç bozmadım.

Birçok merkezi ve yerel yönetici ile kamu görevlileri ile çalışma fırsatım oldu. Onlar ile bile aramdaki münasebeti gazeteci ilişkisinin ötesine götürmemeye ve başka etkenlerden dolayı olabilecek handikaplara karşı mesafeli duruşumu hep muhafaza ettim.

Ne yaptığımı çok iyi bildiğim için şükürler olsun ki önem teşkil edecek sıkıntı yaşamadan, günümüz dönemine kadar gelebilmeyi başardım.

Maalesef ki, günümüz yerel basın dünyasının kendi sıkıntıları, sektör sahiplerinin aralarındaki samimi olmayan suni samimiyet ölçüsü “istisna hariç” günümüzdeki kadar sıkıntılı olmadı.

2001 yılında gazete sektörüne girdiğimde, ilişkiler çok daha ilkeli ve saygın olarak giderken, mesleğe olan girdi çıktılar ve onları anlık can simidi sanan siyasetçiler tarafından çok çok büyük yara aldık. Güzel olan şu ki eskisi gibi sektöre seçim zamanı giren ve adı seçim gazetesi olarak adlandırılanlar bitti. Kendi yağımız ile kavrulurken, geçmişteki seçim gazetelerine kanarak piyasayı allak bullak eden siyasetçiler, biz gazeteciler arasında da her geçen gün büyüyen handikaplara sebep oldular.

Maalesef ki maalesef bazı siyasetçiler için bakkal defteri tutar gibi veresiye defteri tutar hale geldik. Sonu malum ya kesik atılmış ödeme ya da komple kara kalem ile çizgi.

Biliyorum ki ben dahil birçok arkadaşım bu arkadaşların, siyasetçi gazete sahipleri arasındaki ilişkilere vurdukları darbe yüzünden günümüzde en sıkıntılı dönemler yaşamakta.

Yayın hayatımın başından itibaren hiçbir seçimde seçime özel fiyat uygulaması yapmadım. Ve bu kendime göre prensip saydığım davranışımı taviz vermeden sürdürmekteyim.

Günümüzde ki bir başka moda ise bazı siyasi partiler, kurumlar, sivil toplum kuruluşları artık gazetelere haber verme yerine kurumlarının haberini kendileri yapıp gazetelere servis yapma modası başlattılar.

Bu modaya şiddet ile karşıyım ve davet almadığım etkinliğin sipariş haberini de istisna dışında koymuyorum. Davet alıp ta mazeretim gereği gidememiş isem zaten karşı taraftan yardım istiyorum.

Hal böyle olunca, gazetemizde çıkan haberlerde, bazı siyasi partilerin kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının çıkan haberlerinde orantı farklılığı oluyor. Sebebi hülasası da bu.

Dönem seçim dönemi ya, ben dahil tüm Beykozlular için hayırlısı olsun. Hepsine de başarılar diliyorum…

Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 749
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766