İKTİDARA BAĞLI İKTİDARSIZLIK

29-06-2008 4821 4 yorum. Yorum Ekle
Tarihten bu yana uzun bir gelişim ve değişim sürecine dâhil olan TRT, hangi vasıfları üstenirse üstelensin tek ve geçerli olan kimliği Devletin ilk yayın organı olması ve kamu için halen hizmet veriyor olmasıdır.

Radyo ve televizyon dünyasında özel sektörün gelişmesini tetikleyen ve bu sürecin hızla işlemesini sağlayan yegâne kaynak da yine TRT dir.
Devlet bünyesinde, üstlendiği kimliğin öngördüğü ölçüde yayınlarına devam etmektedir. Bu oto sansürü kimi izleyici kesimi eleştirirken,
Bazı çevrelerde bu sansürün yerinde olduğunu söylemekteler.

Fakat iletişim sektörünün içinde yer alan ya da alacak olan bizler,
Bu duruma pekte olumlu bakamayız. Bize öğretilen basının özgür olduğu eğilimi ise, aynı ilkeyi eyleme geçirmek için de büyük çaba harcamalıyız. TRT saygınlık, disiplin ve işi öğrenmek için bizim gözümüzde biçilmiş kaftan olmasına rağmen, yayınlarında uyguladığı sansür açısından çekindiğimiz kendimizi çalışmalarımızla ifade etme noktasında sıkıntı duyduğumuz ya da duyacağımız bir iletişim kanalı.

Kaldı ki şuan da sektörün tamamına bakacak olursak, tüm işleyiş sansür sıkıntısı noktasında birleşmektedir. Kurum sahibinin uyguladığı sansür, İktidar ya da Muhalefet’in uyguladığı sansür, reklâm aldığınız şirketlerin uyguladığı sansür vb…
Bu çarka dâhil olmamak mümkün değil gibi görülmekte…
Eminim ki şuan da bu işleyişin içinde olan sektör çalışanları da bir zamanlar benim gibi düşünüyorlardı fakat şuan da bu çarkın daimi üyeleri…
Üstelik TRT bünyesinde uzun zamandır çalışan emektar vasfına nail olan, birçok kişi bugün TRT’den ayrılıp, özel sektöre dahil olup, TRT’nin disipline ve saygınlık ilkelerini hiçe sayacak yayın ilkeleriyle sektörde yöneticilik yapmaktalar. Tekrar TRT çerçevesinden sektöre bakacak olursak, kamunun malı olan bu kurum gözlenen o ki, devlet kademesinde gerçekleşen değişimlerden fazlaca etkilenmektedir.
TRT yayınlarına bakacak olursak, İktidar’ın çizdiği politika doğrultusunda var olmaktadır.
Demek oluyor ki, TRT dün dünkü politik kuruluşun görüşü çizgisinde yayınlarına kısıtlama getiriyordu bugün bugünkü politik kuruluşun görüşü çizgisinde yayınlarına kısıtlama getirmektedir. Gelecekte de bu durum değişmeyecektir. Bu yayın işleyişi ve bu iktidara bağlı iktidarsızlık olumlu karşılanacak bir vasıf değildir.























Yorumlar

Gülşen Şengül 29-06-2008

hoşgeldınız

Doğuş Haberi ve yazarlarını takip eden bir okuyucu olarak öncelıkle size hoşgeldınız dıyorum ve köşe yazınız için sizi kutluyorum ,başarılarınızın devamını dilerim.

Gülşen Şengül

FAHRİ ORMANLI 30-06-2008

BU YASAL HIRSIZLIK ARIMA GİDİYOR

SEVGİLİ KALEMDAŞIM; BU "TRT" DENİLEN KENENİ BENDEN KILIFINA UYDURARAK ALDIĞI AVATTALARLA YANDAŞLARINI DOYURMASI. BUNA NAZARN HÜKÜMETLERE YAĞCILIK YAPMASI. KENDİ İÇİDE ÖDÜLLERDİRDİĞİ KENDİN PİŞİR KENDİ YE ÖDÜLLERRİNİN DIŞINDA TAM BAĞIMSIZ HİÇ BİR ULUSLARARADI POROĞRAM DEĞERLENDİRME KURUMLARINDA TEK BİR ÖDÜL ALAMAMASI AYRICA KENDİ DOĞRUSUNU DİRETMEKTEN BAŞKA TEK BİR BAŞARI ELDE EDEMEMESİ. BUNA NAZARAN ISRARLA HALKTAN KESİLEN Kİ "BUNU İÇİNDE SEN BENDE VARIZ" ACIMATLARA GÖZ YUMULMASI BENİ ÜZMEKTE VE KAHIR ETMEKTE. SAYGILARIMLA "BAŞARILAR"

Amine_ 10-07-2008

Tebriklerr

Canım benim Allah kalemine kuvvet versin :) Buram buram edebiyat kokan,anlamdar bir yazı olmuş.Çok beğendim,çok çok tebrik ediyorum.Geleceğin ışık saçıyor,etrafa kapat gözlerini ve DURMA,İLERLE.

KADİR 24-07-2008

SAKIN KAPAMA

GEREKLİ BİR KONUYU DOĞRU BİR ŞEKİLDE ELE ALMIŞSINIZ TEBRİK EDERİM. SİZDEN RİCAM GÖZLERİNİZİ KAPAMAYIN. GÖZLERİNİ KAPAYAN BİR YAZAR GÖREEZ. OLUMLU VE OLUMSUZ ELEŞTİRİLER SİZİ DAHA İLERİLERE TAŞIYACAKTIR.KAPAMAK YERİNE GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇIN. HERŞEYİ GÖRÜN VE YORUMLAYIN ZAMANI GELİNCEDE YAZMAKTAN KAÇINMAYIN. İLK İZLENİMİM KAÇINMAYACAĞINIUZI GÖSTERİYOR ZATEN.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838