BEYKOZ’UN KURTULUŞU MUHTARLARIN ELİNDE

02-11-2008 4138 3 yorum. Yorum Ekle
Yerel seçimler öncesi hedefe en yakın partilerden, konuyu bir seçim yatırımı mantığından arındırarak, Beykoz’un sorunlarına güçlü ve örgütsel güç kazandırmak mantığı ile sıcak ve samimi bir şekilde değerlendirerek “BEYKOZLU MUHTARLARIN” desteğini alırsa Yerel Seçim maratonunu önde bitirirler.

Muhtarlarımız ilçede halk ile direk muhatap olan yöneticiler olarak sorunları daha yakından bilmekteler. Çalışma koşulları gereği merkezi ve yerel yönetimin en yakın çalışma arkadaşları oldukları için gerek köylerine gerekse mahallelerine devletin her kesiminden hizmet alabilmekteler.

Devlet gücünü programlı bir şekilde kullanan muhtarların, mahalle ve köylerine götürdükleri hizmetler o köyün veya mahallenin halkı tarafından memnunlukla karşılanmasına karşın, muhtarların ilçe genelindeki misyonunu da en üst seviyeye çekmekte.

Önümüzde bir seçim süreci var ve bu seçim süreci sonrasında Beykozumuzun önümüzdeki 5 yılının yerel yönetimini üstlenecek kadrosu belirlenecek. Halk arasında Beykoz’un 5 yılı daha heba oldu konuşmalarının artık son bulmasını isteyen ve yerel yöneticiliklerini Beykoz’da bir ilki gerçekleştirerek 2. döneme taşımak isteyenlerin Muhtar ve Muhtarlar Birliği gerçeğini önemsemesi gerekmekte.

Burada Muhtarların ve Muhtarlar Birliğinin çok akıllı davranması gerekmekte, çünkü seçime girecek tüm partiler halkın önüne yerel yönetimi kazanacağız diye çıkmaktalar. Kazanma yüzdesi oldukça yüksek partiler olduğu gibi, kazanma yüzdesi düşük olan partiler bile kuşkusuz muhtarlar ile irtibata geçeceklerdir.

Muhtarların siyasi partiler ile tahmin edilen ve beklenen görüşmeleri bittiğinde, tüm görüşme konularını, sağlıklı kayıt altına aldıklarında, kendi aralarında içlerine hiç kimseyi katmadan yapacakları seri toplantılarında Yerel Yönetim kadrolarında görev alacak cesareti ve başarısı olan Muhtarı belirleyip, belirledikleri arkadaşlarını ve tabiî ki arkadaşlarını monte ettikleri siyasi partiyi desteklediklerinde, ilçede seçim kazanmak oldukça kolay olacak. Açıkçası Beykoz’da Yerel Seçimin çok kolay ve çok zor geçmesi muhtarların elinde.

Kadrolarında Muhtarlar Birliğinin kendi aralarında problemsiz bir şekilde belirlediği Muhtarlardan, bilinen hedefe yakın olan siyasi partinin seçimi kazanacağı gibi çalışma süresi olan 5 yılı bu güne kadar ki yönetimlerden daha iyi kullanabilecek.

Tek şart, kurumlar içerisindeki yöneticilerin ve bireylerin samimi olmaları ve aldıkları tarihi kararı ne pahasına olursa olsun uygulayacaklarındaki samimiyetlerini bunu birbirlerine deklare etmeleri ve hep sıcak tutmaları gerekmekte.

Madem seçim konusunu içeren bir yazı yazdım, o zaman seçim ile eş değerde tarihsel sürece sahip olan bir konudan bahsetmeden geçmek yanlış olur.

Altı senede 58. sayıyı çıkartarak bu acımasız yarışta ayakta kalmaya çalışıyoruz. Zira yine geçmişte bahsetmiştim, bir büyüğüm yılda 2 sayılık süreyi fire kabul edip, her yıl 10 sayı çıkartırsan başarılı bir yayıncı sayılırsın, altına düşürsen muhasebe yapmak zorunda kalırsın demişti. Bu kritere göre, muhasebe yapmamız gereken bir grafiğimiz var. Ustanın söylediklerini 2 sayı ile kaçırıyoruz. Ama sağlık olsun Allahtan açık pek fazla değil, en azından yıl 1 sayı 1, yıl 2 sayı 2, yıl üç sayı üç diyenlerden veya 3–5 sene keyif yapanlar, seçimin kendilerine güzel gelen kokusunu aldıklarında yine sahalara çıkanlar gibi değiliz. Aslında pekte önemli değil, geçmişte yaklaşık 10 basın kuruluşunun olduğu dönemlerde çok tatlı rekabet yaşanmakta ve yapılan işten daha fazla zevk alınmaktaydı.

Her şey iyi güzelde aklın ermediği, basın adına iş yaptığını zannedenler, hiçbir sorumluluk almadıkları halde bulundukları ortamda kendisini vezir ilan edenler, bilmiyorlar ki her vezirin bir kralı vardır. Kralsız yaşamayı beceremeyenler kralın davranışlarından bıktıklarında, başka diyarlarda veya gazete çıkartmak için hiç çabası olmadığından başka gazetelerde, kral aramaya başlarlar. Hem de geçmişini unuturcasına, hangi duygular ile olduğu pek bilinmemesine karşın çarşıya pazara verdiği imajla, krallarına her ortamda bağlı gibi görülmesine karşın, çevresine kralda kimmiş ben vezirim ama her türlü yönetimi elimde tutuyorum safsatasını söylemekten de kendilerini alıkoyamazlar. Her türlü sıkıntılarında yanında olan krallarını arkadan vurmak için kıvraklıkta dansöz Topkapı’yı bile geçecek şekilde hicivleri ile kendilerine yandaş bulduğunu zannedenlere, yollarının açık olmasını dilemekten başka düşüncemiz olamaz.






Yorumlar

Ahmet İnan 02-11-2008

eh harita budur ,

eh harita budur ,

şimdi bakalım kim hangi yolu seçecek ?

tebrık ederım bu yazınız ıcın, çok geniş kapsamlı ve öğüt verircesine önemli ...

Ahmet İnan

Binali Kaya 12-11-2008

Nasıl Yapacaklar

Siyasetçiler, muhtarlardan, muhtarlar siyasetçilerden kurt kim kime kül yutturacak, gerçek anlamda muhtarlığı garanti olanların böyle bir oluşuma gireceklerini sanmıyorum. Öneriniz doğru olabilir ama hayata geçmesi çok zor. Muhtarlar söylediğiniz anlamda birlik olsalar Beykoz'da siyasatçilere çok işler yaprırırlar ama hiç te öyle değiller. Yinede öneri üzerine çalışma yapılmalı. Bu bilgi önemli ve dikkate alınmalı teşekkür ederim.

Çiğdemli 14-11-2008

Kurtarın Bizi Muhtarlar

Bu yazıyı çok tuttum, muhtarlarımızın ya bir yere top yekün destek vermeleri lazım
yada eski veya yeni hiç fark etmez muhtarlık yapmış yerel siyaseti bilenlerin belediye meclisine girmeleri gerekli. Beykoz için önemli olan bu konuyu muhtarların oturup enine boyuna değerlendirmeleri gerekli.Kolay gelsin, bu arada belediye bizim baz istasyonu sıkıntımız ile ilgili sözünü tutmadı hala bekliyoruz.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787