HASTANEMİZE SAHİP ÇIKALIM

27-09-2022 2620 Yorum yok. Yorum Ekle

Değerli dostlarım belki çok klasik bir söz gibi gelebilir, lakin sizlere sunacağım köşe yazımda konunun önemini yaşayan birisi olarak aktarmaya çalışacağım. Hastanemize sahip çıkalım.

Doğma büyüme ve yaşı kemale ermiş genç bir Beykoz Paşabahçeliyim. Yaşantım döneminde gerek SSK Hastanesi dönemi olsun, gerekse Devlet Hastanesi dönemleri olsun hastanelerimiz ile olumlu ve olumsuz konuşulanları film şeridi gibi gözümün önünden geçirmekteyim. Birçok olumlu yönlerini sayabilecek olmama rağmen, içinde bulunduğumuz zaman dilimi kadar olumsuzlukların olduğu bir döneme rastlamadım desem yalan olmaz.

Hep çevremden dinlerim, bugün falanca hastaneye gittim, anamdan emdiğim burnumdan geldi, gözünü seveyim bizim hastanemizin diye. Bunları çok kere dinleyen, bu aya kadar Beykoz dışında bir hastaneye tedavi için gitmeyen bütün gereksinimlerini SSK veya Devlet Hastanelerinde çözmüş birisi olarak, hastanemizdeki kadro sıkıntısı beni de mecburen, Beykoz dışındaki hastanelerde tedavi olmaya yönlendirdi. Yani Beykoz’dan bir çıktın mı artık gerisi vahim İstanbul kazan sen kepçe hastane hastane dolaşıp duruyorsun.

Son dönemde hekimlerimizin kadro sorunu sebebiyle neredeyse tüm hastanelerde randevu alabilme ve muayene olup tahlil yaptırabilme o kadar güç ki bunu anlatmaya sayfalar yetmez. Hadi buralarını aştınız gittiğiniz yerlerin kalabalık olması ve fiziki şartları bizim hastanemizin tırnağı dahi olamaz “yeni yapılan birkaç hastane hariç”

Beykoz tam anlamıyla Şile’yi saymazsak İstanbul’un en uç noktası ve yakın komşu ilçelerin sınır mahallelerinin de Beykoz’u tercih ettiğini düşünürsek Beykoz’a mevcut hastanemizin kadrolaşma sıkıntısını giderip ardından en kısa zamanda Eğitim Araştırma Hastanesi kavuşturulması elzemden de öte olmuş.

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği’nin başlattığı, kamuyu bilgilendirmeleri ve ziyaretleri sonrasında, bugüne kadar Merkezi ve Yerel Yönetim ile birlikte Siyasetçilerin ve STK Temsilcilerinin Beykoz’un Eğitim Araştırma Hastanesine kavuşması için mücadele ettikleri bilinmekte.

Ülkemizin seçim çalışmaları sürecine girmeye hazırlandığı günlerde, tüm Beykoz dinamiklerinin seçim ve siyaset üstü bir çalışmayla alt yapısı neredeyse hazırlanmış olan Beykoz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kazanılmasına koşulsuz destek verme zamanıdır.

Hal böyleyken, günümüz dünyasında vatandaşların birçok sağlık sıkıntısını hastaneye dahi gitmeden çözüme kavuşturan Aile Hekimliği gerçeğini unutmadan, ülke genelindeki hekim kadrolaşmasındaki sıkıntılar yüzünden bazı hizmetlerinin aksadığı görülen, mevcut hastanemizin de kıymetini bilmemiz gerektiğine inanıyorum.

Mecbur kaldığımızda tabi ki ilçe dışındaki hastanelerde de tedavimizi olmaya çalışacağız, lakin inanın Beykoz insanının Beykoz dışındaki tedavi sürecini devam ettirmesi hem çok meşakkatli hem de çok zor.

Hastanemize sahip çıkalım ve hep birlikte yöneticilere ve sorumluluğu olanlara destek olarak en kısa zamanda Beykoz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kavuşalım…

Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861