YEREL SEÇİM KAPIDA

22-12-2008 5324 5 yorum. Yorum Ekle
Yaklaşan yerel seçim öncesi aday adaylarında heyecan hat safhada olurken, adaylıkları açıklananlar şimdilik rahatlamış durumda, zorlu yarış için akülerini şarj ettirmekle meşguller.

Beykoz’da yerel seçim heyecanı bir konu dışında hep ölçülü ve oldukça demokratik geçmekte, tüm seçmenlerin ve parti yönetimlerinin korkusu Beykozlu olmayan, İl ve Genel Merkez tarafından dayatılan bir aday için çalışmak zorunda kalmak. Bunun dışındaki tüm sorunları ilçe siyasetçileri ve seçmenleri kendi aralarında en güzel şekilde çözmekteler.

Türkiye geneli için geçerli olan, demokratik hakkı olmasına karşın taşıyamayacağı bir siyasi sorumluluğa talip olma sıkıntısı, yerel seçimlerde de vazgeçilmez tutkumuz olmakta.

Hiç unutmuyorum geçtiğimiz yerel seçimlerde bir siyasi partimizin 13 tane aday adayı vardı. Konumumuz gereği hemen hemen hepsi ile görüşme şansımız olmuştu. Çok şaşırdığımız görüşmelerimizin ana noktasını bu yazımızda paylaşmak kısmetmiş. Hangi aday adayı ile yarım saat konuştuğumuzda aday adaylığının adaylığa dönüşmesi için bağlantılarını anlattığında, dudaklarımız uçuklamaktaydı. Ne yazık ki her aday adayını dinlediğimizde, bizde uçuklayacak dudak kalmamıştı. Çünkü inanın her aday adayının anlattıklarından sonra ( anlattıklarının vebali onların üzerine) kesin aday olur kanısına varmıştım. Yaptığım turda bir siyasi partiden 13 aday adayı ile konuştuğumuve diğer siyasi partilerinde bırakın aday adaylarını, adayları aklıma geldiğinde, adeta ayıkla pirincin taşını olmuştum. Yani Beykoz için Başkan bir tane olacak ve “ORTADA ANKARA VE HATTA UZAY HATTI BAĞLANTILI” birçok aday adayı Adaylık benden geçmez diyor. Zor meslek şu siyaset, Allah yoldan çıkmadan yapanlara daha çok başarı, yoldan çıkanlarında tövbe ederlerse bir daha siyaset yapmamak kaydı ile günahlarını affetsin.

Değerli okurlarım şöyle bir bakıyorum, aday adaylıklarını açıklayan veya adaylıkları açıklanan, Yerel Yönetimimizin Başkanlığına talip olan değerlerimizin hepsi toplum önderi durumundalar. Hepsi ile yaşadığımız süreçte merhabamız ve teşviki mesaimiz var. Bu samimiyet ve dostluk ölçülerinden yola çıkarak, kendilerinden biraz bahsetmek istiyorum. Ha isimler üzerinde yapacağım turda belli bir sırayı takip etmeyeceğim için yanlış anlaşılmasın, sadece görevde olan Başkan’dan başlayacağım aklıma kim ile ilgili kelam etmek gelirse onunla devam edeceğim.

MUHARREM ERGÜL: Kesinlikle siyasetçi değil, tam bir görev adamı, belediyecilik için alt yapı ve imar sorunu olmayan bir ilçe için heykeli dikilecek bir başkan, kamu görevinin getirisi ve sanatsal yönü ile kurduğu iletişim, kendisini yine çok şanslı kılmakta. (AKP ADAY ADAYI)

ALAATTİN KÖSELER: Parti içinde, varmış gibi gösterilen sıkıntıların aşıldığını seçmenine inandırırsa ve aday olursa, kendisinin ve partisinin oylarını artıracağa benziyor. Aleyhine yapılan haberler hanesine artı olarak giriyor ama o bunun farkında değil, beş yılın muhasebesini yapmış ve iyi bir hatip olmuş. (CHP ADAY ADAYI)

ZEKERİYA GÜNDOĞDU: Beykoz MHP için yeni yıl piyangosu gibi oldu, Sadık Ali Başkan ve ekibinin beş yıllık çalışmasının meyvelerini iyi bir ekip kurarsa yiyebilir. Tabi bahçedeki meyveler iyi korunup servise gelirse. (MHP ADAYI)

YÜCEL ÇELİKBİLEK: Adı gibi Beykoz’un yücelerinden olmuş, her dönem adı banko konuşuluyor. Şimdi sessiz duruyor, kondisyonunu boşa harcamıyor ve adını bile kullanmıyor ama durumu hiç belli değil, sağ gösterip sol vurursa kimse şaşırmasın. ( AKP İÇİN ADI KONUŞULAN)

NAFİZ ÜNLÜ: Ünlü dedin mi iş bitmeli, belki isim olarak ünlüsünüz ama siyasi olarak ünlü olmamışsınız, eğer olsaydınız siz varken partinizden kimse adaylık için uğraşmazdı. İl Teşkilatınız oradaki hizmetlerinize karşılık sizi atarda her şey olur biterdi. Demek ki İl Teşkilatının size daha ihtiyacı var. Zaten sizde bu yüzden karar verememişsiniz. Hocam bence bu sefer hedefiniz Genel Merkez Yönetimi olsun, ne dersiniz. (CHP ADAY ADAYLIK KARARI NETLEŞMEDİ)

DR. ÖZER ODABAŞ: Sosyal, siyasal ve iş hayatında hep banko olması, bu özelliği ile rakiplerinin korkulu rüyası olan aday, bir rüzgar kadar hedefine yakın ama bu rüzgar tam kendinize değip, sıcak veya soğuk ihtiyacınızı karşılayacakken birden bire yön değiştiriveriyor. Bu durumda sosyal, siyasal ve parasal hayatınızda ilerlemeye devam etmek zorunda kalıyorsunuz. Belki de bu sefer rüzgar ile pazarlık etmiştirsiniz, beni kandırma diye. (AKP ADAY ADAYI)

SÜHA PEKKİP: Aksine, rüzgar muhabbeti en çok bu partide yapılmış olmasına karşın, Pekkip benim geçmişim var, Beykoz beni iyi tanır ve hizmetlerim var. Ben hizmet ettim görevimi layığı ile yaptım, şimdi sıra onlarda diyen, sadece hizmetlerine ekibine ve rüzgârsız partisine güvenen bir aday. (DSP ADAYI)

M. HANEFİ DİLMAÇ: Genç Başkan olması sıfatı ile iyi niyet ve hoşgörüsüne mütevazılığı da eklendiğinde tutabilene aşk olsun. Partisinin her zaman görev adamı olmuş ve bu kimliğini seçmene yansıtan ender isimlerinden biri, Herkesin böyle jokeri olmalı. (AKP ADAY ADAYI)

YAVUZ GÜRKAN: Kendisini yıllardır verdiği mülkiyet ve tapu mücadelesi içerisinde pişirmiş, artık zamanı geldi diyerek yarışa giren tam bir beyin fırtınası. Yerel Yöneticiliği tartışma yaratmayacak bir isim. (CHP ADAY ADAYI)

OSMAN ŞİMŞEK: Öğretmenliğini Çavuşbaşı Belediyesinin kurulmasında da devam ettirdi, Beykoz’a öğretmenlik yapmak istedi olmadı, medyadan öğretmenlik yaptı. Beykoz’a öğretmenlik yapmak isteği hiç bitmedi. Beykoz için çok yapacağım var diyor. (AKP ADAY ADAYI)

ZEKİ AKSU: Kendi deyimiyle o bir Beykoz delisi, halep oradaysa arşın burada, yani ben Zeki Aksu’yum, Beykoz’un bana ihtiyacı varsa ve beni anlayabilecekse ben buradayım diyebilecek kadar bir Beykoz delisi. (CHP İÇİN ADI KONUŞULAN)

ÖZER GÜNEŞ: Beykoz’un güneşi olabilecek bir değer ama hep bulutunu yanında taşıyor tam parladığında bulutun içerisinde kalıyor. (BBP ADAYI)

ALİ BİBİR: O işini en iyi bilenlerden, halka mutlaka bir bildiği vardır dedirtebiliyor. Yalnız yöreciliğe çok karşı olup kent hemşericiliğini üst düzeyde işlemeye çalışsa da, üzerindeki Giresun baskısı kendisini zaman zaman zorda bırakmakta.

SALİH BİRİNCİ: Doğru cetvelle çizgi çizmenin önde gelen ustası, partisi ile yaşadığı siyasi zaferlerin hep mimarlarından olmuş, Seçimden bir gün önceki oylarıyla, seçim günü oylarını muhafaza ederse, sürpriz bir isim olur. (SAADET PARTİSİ ADAYI)

HÜSEYİN ÜNAL: Örgüt gücüne ve örgütsel çalışmanın keyfine inananların, geçmiş başarıyı özleyenlerin vazgeçemeyeceği bir isim. (CHP ADAY ADAYI)

UĞUR İLİKÇİ: Aday Adaylığı açıklamasında partililerine yaptığı ikram ile midelere taht kurmuş durumda. Ekibini iyi kurarsa Beykoz’un söküklerini dikebilecek güce sahip. Çünkü onun için mesleki başarısını bilenler böyle diyor. (CHP UĞUR İLİKÇİ)

ŞABAN TÖREN: İşçi sınıfının öncülerinden olup, neredeyse Başkanların Başkanı sıfatıyla yürüttüğü sendikal yaşamına nokta koyarken, kendisini Beykoz Vakfı Başkanlığında buldu. Kimilerine göre eğri, kimilerine göre doğru da değerlendirilse o Beykoz ile özdeşleşen marka bir isim oldu. Fakat Başkanlık benim genlerimde var dercesine, şimdide tutturdu Beykoz Belediye Başkanı olmak istiyorum diyor. Şaban Tören bu ne yapsa yeridir, o istese de Beykoz gündeminden düşmez. (CHP İÇİN ADI KONUŞULAN)

Yorumlar

Eylül 22-12-2008

Hepsi Mecliste Olsun

Sayın yazar öyle bir yazmışsınızki köşemi, şiirmi tekerlememi belli değil oldu olacak bunlar aralarında yazı tura atsınlar bir başkan adayı belirlesinler diğerleride meclis üyeliği başkan yardımcılığı gibi paylaşsınlar.Böyle bir yazı kaleme alırken aday veya aday adayının şansını veya olumlu olumsuz yönlerini koymalıydınız. Sabah sabah tadınızı kaçırmak istemezdim ama bana göre öyle, selamlar ve iyi çalışmalar.

Ozan Derviş 22-12-2008

Açıklama

Eylül Rumuzlu Sayın Yorumcu
Öncelikle açık sözlülüğünüz için teşekkür ederim, üzülmenizi istemediğim için hemen söyleyeyim tadımı hiç kaçırmadınız. Aksine moral verdiniz. Çünkü yorum nasıl yapılır adeta ders vermişsiniz. Hem kendi fikriniz olduğunu kimseyi ilgilendirmediğini net ifade ile bildirmişsiniz. Hem de yazı üzerine olması gereken olumlu veya olumsuz düşüncenizi de aynı netlikte aktarmışsınız. Bunu şunun için söylüyorum, yazı veya haberi fırsat bilip kendi dünyasında yorum yazdığını zannedenler için söylüyorum. Köşe veya habere yazılan yorum konu ile örtüşmüyorsa gülünç oluyor. Bu konuya açıklık getirdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederim.

Bilmenizi istediğim bir diğer konuda şu, ben yazıyı yazarken Sayın Adaylar ve Aday Adayları ile tanışıyor olmamın getirisiyle onların hoşgörüsü ölçüsünde yaklaştım. Seçim kapıya dayanmışken bu saten sonra “onun şu olumsuzluğu, bunun şu olumsuzluğu” var türünden yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten biz ne dersek diyelim seçmen en doğru sözü söyler. İyi çalışmalar.

Serpil Karasu 22-12-2008

10. KÖYDEN KOMŞUNUZ

Ozan bey radyo programlarınızda 9. köyden kovulanlar için olduğunu hatta kurduğunuzu söylediğiniz 10. köy komşularınızdanım. Programlarınıza R.Hisarı Reşitpaşa’dan arayarak katılıp, udum ile tsm eserleri çalardım. Radyo tutkusu o zamanlar çok daha güzeldi, ama eski tadı yok, bende eskisi kadar çıkmıyorum. Sizi tanıdığım için adaylara olan samimi duygularınızı çok iyi biliyorum. Adaylarınızın hiç birini tanımıyorum, açıklamanızda da belirttiğiniz gibi seçim öncesi düşünceliriniz için sizi tebrik ediyorum. Gazetenizi hiç görmedim ama sitenize zaman zaman bakıyorum. Birde radyo programlarınıza katılıp coşku katan Erdoğan Baba diye bir dinleyiciniz vardı sizin oralardan, görüşüyorsanız lütfen selam söyleyin. Hoşçakalın.

Ozan Derviş 24-12-2008

Açıklama

Değerli okurlarım son köşe yazımda Beykoz Belediye Başkan Adayları, Aday Adayları ve ismi Adaylık konusunda konuşulan Beykoz değerleri ile ilgili, hoşgörülerine sığınarak yazdığım yazımda;
adı CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olarak geçen, ŞABAN TÖREN ' i neden aynı değerlendirmeye almadınız diye çok yoğun telefonlar aldım.
Çok iyi görüştüğüm Şaban Tören'i yazımın içerisine almamak sadece gözden kaçan bir konu, bu anlamda beni telefon ile arayarak uyarıda bulunup Şaban Tören'i yazı içerisine dahil etmeme vesile olan okurlarıma teşekkür ederiyorum.

Erdem Bilici 03-01-2009

Kim bu aday adayı?

Ali Bibir kimdir? Böyle biri var mı? Yoksa yüzlerce hataya bir hata daha mı :) Yazı çok komik olmuş :)

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787