TALİH Mİ YOKSA TALİHSİZLİK Mİ?

07-02-2009 4569 8 yorum. Yorum Ekle
Yerel seçimlerin kapıya dayandığı ve adayların sokaklara çıktığı günlerde, Beykoz’da ortaya çıkan tablonun enteresan oluşu seçmenleri seçim yapmakta zorda bırakmış durumda.

Siyasi yaşamlarında geçmişte seçim kaybeden Başkanlar, Partilerinin demirbaşı olarak ikinci defadır aday gösterildiler;
İlçedeki saygın kişilikleri nedeniyle Başkan Adaylıkları aylarca önceden belli olup şimdi partilerin adayları olanlar;
Geçmişte oy potansiyeli yüksek olmuş partilerin isim yapmış politikacıların, geçmişin tersine, oy oranı yüksek olmayan partilerden adaylıklarının konuşuluyor olması;
Kaç seçimdir kamuoyu araştırmalarında oy oranlarının yüksek olmasına rağmen oylarının seçim günü adres değiştirme garipliği yaşayan partinin bu sıkıntıyı bu seçim yaşanmayacağı izlenimi;
Birçok partinin sahaya inip ekip halinde çalışmasına karşın, daha kişisel ve örgütsel olarak seçmeni ile henüz tanışmayan aday ve partilerin olması;
Parti kongrelerinde eski Belediye Başkanlarını acımasızca eleştirenlerin,
şimdi o Başkan Adayı’nın Başkanlığında meclise girmek için yarışa girenlerin bulunması;
Yine Partisinin Genel Kurulunda eski Belediye Başkanı eleştirildiğinde duyduğu keyif, ilçe basınına yansıyan partisinin şimdi İlçe Başkanı olan kişinin, genel kurulda eleştirilmesinden keyif aldığı eski Belediye Başkanı’nın yeniden partisinin Belediye Başkan Adayı olması ve İlçe Başkanı’nın bu adayla çalışacak olması, inandırıcılığının ilçe basınına ve kamuoyuna yansımış olması;
Saydığım bazı sorunlar zinciridir.

Partilerimizin konumunu kısaca mercek altına alırsak;

Adalet ve Kalkınma Partisi;
İktidar Partisi Belediye Başkan Adaylarının 11 aday adayı içerisinden çıkmamasını halka çok iyi anlatamamış olmasına karşılık, İlçe Yönetiminin ve SKM’nin mükemmel organizasyonu ile sürdürdükleri seçim çalışmalarında, bu problemi küllenmeye bırakmış durumdalar. Adayları Yücel Çelikbilek, tecrübesini ve bilge kişiliğini iyi işleyerek çözümün kendisi olduğunu, sabah namazından gece yarılarına kadar bıkmadan usanmadan halka anlatıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi;
Ana Muhalefet Partisi Belediye Başkan Adaylarının geç açıklanmasından dolayı büyük problem yaşarken, hâlihazırda seçim çalışması için planlı bir organizasyonları net olarak görülmemekte. Programsız sokağa çıkıldığında yaşanan sıkıntı halka yansımakta. Buna rağmen CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler, bireysel çabasıyla bir hayli yol kat etmişe benziyor.

Milliyetçi Hareket Partisi;
Muhalefetin diğer kanadında, önce başka adayın sonra bir başka adayın açıklanması sadece MHP İlçe Teşkilatında değil tüm Beykoz’da bomba etkisi yarattı. Seçmen, Beykoz Belediye Başkan Adayı ile İlçe Teşkilatının birlikte sokağa çıkacağı günü bekler oldu. Bu görüntü oluştuğunda MHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Şener Ustabaşı’nın Beykoz’da sürpriz gelişmeler yaşatabileceği konuşulmakta.

Saadet Partisi;
Milli Görüş anlayışının tek temsilcisi olan SP ’de yaşanan Genel Kurul sonrası Recai Kuthan’nın hizmet bayrağını muhafazakâr ve maneviyatçı kesimin sevilen ismi Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a devretmesinden sonra, Saadet Partisi’nin oylarının seçimden bir gün önce yön değiştireceği endişesinin olmayacağının konuşulduğu ve Belediye Başkan Adayları Salih Birinci’nin bu işleyiş doğrultusunda sürpriz yapacağı düşünülüyor.

Demokratik Sol Parti;
Sol kanadın oy oranlarında tavan ve taban olayını yaşayan ender partilerden olan DSP Beykoz İlçesinde, İl Genel Meclisi üyeliği dönemindeki hizmetleri hala konuşulan Süha Pekkip’in, İlçe Başkanlığı ile İlçe Örgütünü yeniden toparlaması, ardından bu aktif çalışmasını iyi değerlendiren İl ve Genel Merkez Yönetiminin kendisini Beykoz Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasıyla, DSP sistemli giden çalışmasını yine aynı sistem,düzen ve disiplin içerisinde sokağa taşımakta.

Büyük Birlik Partisi;
BBP Beykoz Belediye Başkan Adayı Özer Güneş son yılların İlçe siyasetine kazandırdığı en önemli isimlerden birisi olarak Teşkilatının verdiği adaylık görevini ikinci kez kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Cevat Tellioğlu’nun Büyük Aile Projesi ile yola çıkan BBP Teşkilatları’nın bu projeyi halka indirme başarıları ile seçimlerde alacakları başarıları eşit gözükmekte.

Anavatan Partisi;
Bir dönem Ülke siyasetine yön veren Anavatan Partisi, halen Beykoz Belediye Başkan Adayını açıklamamışken, aday açıklaması olacak diye belirttikleri gün ve saatte ilçe merkezine giden yerel basın muhatap bile bulamadı.

Demokrat Parti;
Eski adıyla DYP yeni adıyla DP olan bu parti Beykoz’da yıllardan beri istedikleri konuma gelemediler. İlçe Yönetimi krizini İlçe Başkanlığına yeni atanan Kader Ataman ile gidermeye çalışan DP Beykoz’un sevilen İsmi Neyiz Beykozlu’yu Belediye Başkan Adayı olarak açıklamalarına karşılık, Beykozlu’nun geri çekildiği, yerine başka bir adayın adının açıklanacağı söylenmekte.

İşte sevgili Beykozlular, anlatmaya çalıştığım ve şimdilik bu kadar sorunlarla kafaları karışık bir seçmen topluluğu olarak yerel seçimleri bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte, gerçekten zor bir göreve talip olan Yeren Yönetici Adaylarımızın, plan ve projeleri ile Beykoz halkının kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmaları ve mümkünse projelerinin garantilik bölümlerini belgeli hale getirmeleri, en önemlisi bu sorgulamayı da işin ölçüsünü kaçırmadan, Beykoz halkının yapması gerekmekte. Bu gerçek yaşadığı ilçeye sorumluluğu olan her bireyin ve siyasetçinin uyması gereken genelde göz ardı edilen temel kural.

Bellimi olur bu seçimlerde şöyle bir silkelenip, sorgulayan, araştıran ve yaşadığı sıkıntıları yerel göreve talip olanların önüne koyan bir Beykozlu topluluğu oluruz.

Yorumlar

GÜK AKSOY 08-02-2009

İYİ BİR BEYKOZ ANALİZİ OLMUŞ !!!

İYİ BİR BEYKOZ ANALİZİ OLMUŞ !!!

HERKESIN GÖZÜNE DOKUNUR İNŞALLAH .

ilyas çakır 08-02-2009

hicran yine hicran

yazınızın son paragrafını Beykozlular uygulayabilse tüm adayların sırtından ter boşanır ve Beykoz bir beşyıl daha kaybetmez ÇÜNKÜ BEYKOZLU ARTIK SECMEDEN SORGULAMAK ZORUNDA.. barınma sorunum ne olacak işsizlik ne olacak imar ne olacak trafik ne olacak eğitim ne olacak otopark ne olacak esnaf memur emekli ve işçinin sonu ne olacak bunları tek tek sormalıyız yoksa ben kömüre erzağa hizmet olarak bakıyorum dersek o zaman tuncelide beyaz eşya veriliyor ben kahverengi eşyada isterim deyip bir beş yıl daha kaybolur.YSK. DEVLET KESESİNDEN YAPILAN BU DAĞITIMLARIN SEÇİM RÜŞVETİ OLDUĞUNU OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALTINA ALMIŞTIR.akp.li yöneticilerimize duyurulur.

gokhan 08-02-2009

yerinde tespit

Cok güzel tespitler yapmışsın partilerle ilgili Ozan bey hele sonunu bağladığın SORGULAYAN VE SEÇİMDEN EVVEL BEYKOZ taleplerini tahaüt altına alma fikrin çok daha güzel ama bu seçimde oldu bitti seçimine benziyor özzelikle iktidar partisinin adayının temel problemleri ile ilgili projelerini bekliyoruz ortada sabah namazı kalkarım akşam 12 ye kadar sokaktayım edebiyatı bitti daha evvelde çalışmıştı gerçekten ama şahap şekere ve ibrahim ibişe yaramıştı eğer bu seçim sayın Yücel Çelikbilek bu tip insanlarla karşı önlem alırsa ve seçimden evvel cözüm önerilerini açıklarsa 30 MART SABAHI BEYKOZUN BELEDİYE BAŞKANI O.Saygılar

Beykozlu 09-02-2009

ENDİŞELER GİDERİLMELİ

Sizi orta ve lise yıllarından, voleybol yaşamınızdan, şişe cam bağlantınıza, spor kulübü yöneticiliğinizden, radyoculuğunuza ve en son olarak ta gazeteciliğinize kadar yakinen tanıyorum, ortak yönümüz orta okul beden eğitimi öğretmenimize olan sevgimiz, çok sık görüşmesek bile sende beni iyi tanıyorsun da yorum köşelerinde adım çıksın istemediğim için Beykozlu yazdım takma isim yazmakta işime gelmedi, sen sakın alınma senin mecburiyetten yaptığını biliyorum. İlçede yaşananları yalın bir ifade ile ortaya koymuşsun, sen dahil ilçede bir çok yazar hatta hepsi bu tür yazıların arkasını getirmiyor, bir bakıyorsunuz aynı konu hakkında yazarın veya gazetenin konuya bakış açısı değişmiş. Böyle olmamalı yaşanan güncel konularda konulan tavır ta ki tavıra konu olan değişim gerçekleşene kadar devam etmeli. Bizim basın lütfen bağışlayın, bu ay savunduğu konuyu birkaç ay sonra unutuyor. Bu seferde bizler basına ayırdığımız zamana acıyoruz, birkaç haberde bu ayrıntı yakalandığında o basın kuruluşunun okuyucu kitlesinin azalacağını düşünüyorum. Yazınızdaki açıklamalarınıza katıldığımı bildirir zaman zaman yazılarınızdan bilgilendiğimi ve keyif aldığımı bilmenizi isterim. Rumuz için lütfen bağışlayın tekrar özür dilerim. İlk karşılaştığımızda açıklama yapacağım, korkarım tesadüften önce sen bulacaksın beni. İyi çalışmalar

CEYDA ÖZIŞIK 10-02-2009

Çok güzel bir analiz olmuş.

Sayın Ozan DERVİŞ bey Yazınızı sondan başa okudum. Baştan sona değil. Önce partiler için yaptığınız analizleri daha sonrada yazınızın diğer kısımlarını okudum. Partileri güzel analiz etmişsiniz ama AKP analizini bence bir daha gözden geçirin.

TEKİN MEHMETOĞLU 19-02-2009

HEPSİNİ KUTLUYORUM

AK PARTİ ANALİZİNİZ ÇOK BEĞENDİM. TOPLAM 31 MECLİS ÜYESİ ADAYLIĞI İÇİN 120 KİŞİNİN MÜRACAAT ETTİĞİ YERDE SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA HİÇ İSTİFA EDENİN ÇIKMADIĞI YERE ŞAPKA ÇIKARILIR.

SELİM 28-02-2009

SON SÖZÜM

İNADINA AK PARTİ, İNADINA SONUNA KADAR YÜCEL ABİ

YİĞİT TUNÇ 08-03-2009

gerçekten tebrikler

hislere tercümanlık bu olsa gerek. yapacağım yorumları benden önce ağzımdan alıp yazanlar olmuş, ben sadece tebrik ediyrum. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Toplam 8 yorum bulundu. 1-8 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1088
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 513
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 464
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 660
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852