BEYKOZ HEPİMİZİN OLSUN

26-04-2009 4235 8 yorum. Yorum Ekle
Ben tüm Belediye Başkanlarını çok sevdim. Çünkü onlar benim ve Beykozluların Başkanı idi ve Ben Beykozluyum.

Ben tüm Belediye Başkanlarını seviyorum çünkü hiç birisine Belediye Başkanı olmadan önce oy vermedim. Hepsine Belediye Başkanıyken oy verdim yani göreve 2.kez talip olduklarında…

Beykoz’u doya doya yaşayan ve yerel istikrardan yana olduğum için hep oyumu mevcut Başkanlardan yana kullandım.

Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım şarkısı gibi döneminden çok fazla anekdot hatırlamadığım ama halkın sevgisini kazandığını bildiğim ve halen mevcut yerel yönetimin Kurmaylarından olan Ali Zengin dönemini banko geçiyorum.

Avukat Şevket Arıkan’nın seçimi kaybettiğinde, kaybedeceğini önceden bildiğim ve istikrar içinde belki ümidi ile oy verdiğim halde, Şevket Başkan’nın kaybettiğine üzülenler benim üzüntümün yanından bile geçemediler.

Yücel Çelikbilek dönemi benim için özel bir dönem ve radyo programcılığımın güzel yılları…
Beykoz Yorum Radyo’da çalışmam teklif edildiğinde tanıdım Yücel Başkanı. Yorum Radyo Programcılığımın 2,5 yıllık sürecinde Yücel Başkan’ı farklı zamanlarda yaklaşık 30 saatlik ses kayıtları hala mevcut olan, canlı yayın programlarıma konuk aldığım tüm Beykoz ve İstanbul tarafından bilinmekte.Yücel Başkan’ın kaybettiğindeki üzüntümün ölçüsünü Sayın Başkan ile ortak dostumuz olan,
Birol Dinleyici herkesten daha iyi ve yakın bilir. O süreçten günümüze kadar Yücel Çelikbilek ile şahsi dostluğum değerinden hiçbir şey kaybetmemek üzere günümüze kadar gelmiştir.
Günümüzde de tarafımdan gazetecilik etik kurallarını korumak kaydıyla aynı sevgi ve saygı fazlasıyla gösterilmeye devam edecektir. Bunu da zamanla siz değerli okuyucularım görmüş olacaksınız.

Alaattin Köseler döneminin dört yılını iyi geçirip, son yılı teklemesine rağmen yinede istikrar dedim, yalnız kimseye güvenmeyen kişiliği sebebiyle bizlere bile koyduğu mesafeyi, ondan aşaığı kalmayacak şekilde karşılık vererek ite kaka bir beş yıl geçirdik.

Ama bu seçim mevcut Başkan yok ki, o sebepten oyumun rengi gizli kalsın. 2.kez oy veremediğim Beykoz’un 5.Dönem Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e partisinin tepe kurmayları tarafından halka izah dahi edilemeyen bir haksızlık yapıldığı kanaatinde olarak, kendisini ayrıcalıklı bir sevgi ile seviyorum.

Yazımı biraz güncellersek eğer, söylediklerine ne kendi ne de çalışma arkadaşlarının inanmadığı bazı yerel adayların aday olduğu bir seçim dönemini geri de bıraktık.
Beykoz İlçe Seçim Kurulundan aldığı mazbata gereği, Beykoz Belediyesinde görevi devir alan buna rağmen 26.04.2009 12.00 itibari ile İl - İlçe Seçim Kurullarından geçtikten sonra,Yüksek Seçim Kurumuna yapılan seçim sonuçlarına itirazın üzerinden 10 gün geçmesine karşın sonuçların açıklanmaması durumu ciddiyetini korurken;

Vatandaş açısından çok renkli ve hoş bir seçim dönemi geride kaldı. Bazı siyasetçilerin mevcut makam ve mevkilerinin korunmasında yaşayabilecekleri sıkıntıların endişesini taşıyarak geri planda kalırken bu tür sıkıntıların partilerin kendi içlerinde saklı tutulması siyaset etiği gereği en doğru karar olarak düşünülürken, bu parti içi sırları dışarıya sızdıranlar oldu.Onlar yaptıklarıyla kalsınlar biz bu bilgilere itibar etmedik ne var ki, kendi kimliğinde böyle sıkıntı yaşayan siyasetçiler biran evvel siyasete tamam mı devam mı kararını gözden geçirmelidirler.

Aslında her siyasi partinin seçim çalışmaları ile ilgili ayrı bir köşe yazısı yazmak gerekli ama bu şimdilik mümkün değil bu sebepten “Ali evlenmiş, Güllü kocaya gitmiş, atı alan Üsküdar’ı geçmiş.”deyimi ile beni oldukça üzen 2 parti ile ilgili ayrıntıyı siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

Seçimlerde mükemmel bir sekretarya ile çalışan Ak Parti SKM’ sinin hakkını teslim ettikten sonra, Ak Parti ile ilgili konuya geçmek istiyorum. Bir Ordulu olarak, daha önceden tanıştığım Kültür Bakanı’nın Beykoz’a gelecek olmasından mutluluk duymaktayken, gazetemizin mail adresine Kültür Bakanı’nın geleceği daha önceki mailler gibi usule uygun olarak belirtilmişken, konu ile ilgili cep telefonuma gelen özel mesaja çok üzüldüm.

-Gelen mesaj;
“KARDA KIŞTA YAĞMURDA TÜM TEŞKİLAT AYAKTA, KÜLTÜR BAKANIMIZIN İLÇEMİZE YAPACAĞI ZİYARETE EN AZ 10 KİŞİ İLE KATILMANIZ RİCA OLUNUR.”

-Sormak lazım bu mesajı çeken muhterem arkadaşımıza, basın iktidar partisinin askeri midir de en az 10 kişi istiyorsunuz? Ve sonunda “rica olunur” deniliyor, bu acaba olmazsa oldururuz demek midir?

-Çok iyi görüştüğümüz üst düzey parti yöneticileriyle konuyu şifahi olarak görüşmeme rağmen hiç bir yetkiliden konu üzerine açıklama yapılmadı.
O tarihten sonra Ak Parti Beykoz İlçe seçim çalışmalarını gönül kırıklığı ile takip edebildik.


CHP Beykoz İlçe Teşkilatı ile evlere şenlik bir seçim dönemi geride kaldı.

-Gazeteler arasında sıkıntı yaratacak ölçüde farklı reklâm ilişkilerine girmeler ve bu ilişkilerin cicim zamanları bittiğinde (oluşmayan duygusal bölüm) yere göğe çıkaramadıkları partiyi ve liderlerini (İlçe Başkanı, Belediye Başkan Adayı) yerin dibine sokan ithamlar.

-5 gazeteci ve foto muhabirlerinden oluşan 10 kişinin aynı ortamda bulundukları bir yemekte, CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattın Köseler’i çok önemli bir konuda, yemekte bulunan ben dâhil 4 gazetecinin peş peşe telefonla aranmasına rağmen hiçbir telefona cevap vermeyip, 5dk sonra 4 kişiden biri olan bayan gazetecinin telefonuna geri dönmesi ile yaşanan şaşkınlık sonrasında diğer gazetecilerin Alaattin Beyi tekrar aramasında yeniden hiç birisinin telefonuna bakmamasına karşın bu davranışın bir lidere yakışmayan tutum olduğunu değerlendirdim.

Belediye Başkan Adaylarının bu davranışına sessiz kalan ve bu sessiz kalışla tastikleyen İlçe Yönetimini ve Belediye Başkan Adayını protesto ederek basın adına yaptıkları kahvaltıya katılmayıp, etkinliklerinin siyasi propagandadan arındırıp halka indirme adına seçici davrandık. Buna rağmen seçim sürecinde birçok basınla problemler yaşayan CHP İlçe Yönetimi’nin ve Belediye Başkan Adayı’nın ortak dostlarımız aracılıyla seçim haftası gazetemize gelerek ihtiyaçları olan son reklâm çalışmasını gazetemizde yapmış olmalarından mutlu olduk.

Şimdi herkes şaşırmakta,
Ozan siz ne yapıyorsunuz? Diye,
İktidar Partisi ile problem, Ana muhalefet Partisi ile problem,

“ NE İSA’YA YARANIYORSUN NE MUSAYA YARANIYORSUN “ diye bilirsiniz eh ne diyelim doğru söyleyeni dokuz köyden kovsalar bile " ONUNCU KÖYÜ ARAMA PAHASINA " biz doğruları söylemeye devam edelim.

Kalın sağlıcakla…


Yorumlar

Hakan Yakır 26-04-2009

daha iyilerine layıkız

Sayın yazar Beykoz ne böyle iktidara nede muhalefete layık ama ne yapalım demokrasinin gereği seçimlerin sonuçlarna saygılıyız YSK. daki itiraz neticelene kadar olayları izlemekten öte yapabileçeğimiz bir şey yok durum kesinleştikten sonra Beykoz ve beykozluya reva görünen tavırlar sürmeye devam ederse Beykozlular olarak tepkilerimiz yoğunlaştırmamız gerekecektir.şu anki duruma şöyle bir bakıyoruz yerel basında sizin dışınızda ortalık süt liman hedeflenen gerçekleşmiş laylaylom konular eften püften konular etliye sütlüye karışmayan papatya haberler.belediye öyle bir devir teslim yaşadıki basında çıt yok GÖRMEDİM DUYMADIM BİLMİYORUM. ziyaretlerlerde seviye yerlerde gine tık yok!!! hadi hayırlısı biz bunlara layık değiliz

Ahmet Dagdelen 26-04-2009

ne günlere kaldık

Ozan Bey;
Köşenizi takip eden bir okuyucunuz olarak,
bu yazınızı gecikmeli olarak yazdıgınızı düşünüyorum. Fakat haberlerinizi takip ettiğim için İlçe gündemine yabancı sayılmam.
yazınızın bir bölümünü inanın şakınlıkla okudum. siyasetin nasıl ucuz hale geldiğine şahit oldum.
adamlar salon doldurmak için 10 kişiyle gelın demısler en komıgı de ,üstelık bır basın mensubuna ...
ne gunlere kaldık ...

Eylül 26-04-2009

Ozan bey siz hangi çağda yaşıyorsunuz

yazınızda ne isa'ya nem musa'ya yaranamıyorum benzetmeniz sizi özetlemiş. aslında bu şekil ulusal yayıncıların ve yazarların arayıpta bulamayacakları bir vaziyet durumu, oysaki siz bunu küçük bir ilçede yakalamışsınız bence keyfini çıkartın. malesef muhalefetin karşıtını iktidar-iktidarın karşıtını muhalefet el üstünde tutar mantığından konuya bakıldığı için sizin gibi onuncu köy arayanlara bu arenada pek yer olmuyor. siz siz olun bence yeni bir stareji belirleyerek dokuzuncu köyde kalmamaya çalışın, inanın onuncu köye gidipte iflah olanlar pek yok, olanlar varsada hatırlanmıyorlar.yayın kurallarınızdan ödün vermeden belirleyeceğiniz yeni starejiniz ile çektiğiniz yükün ağırlığını yerel gazetecilik yoluyla hizmet verdiğiniz her kesime fark edilircesine hissettirebilirsiniz. belki onlar bunu biliyorlar ama starejinizdeki boşluklardan yararlanıp işin içinden çıkabiliyorlar, yani açık kapı bırakmayın, durup durup farklı yazılar çıkartıyorsunuz, aslında kısa kısa üç-beş günde değişen yazılarınız olsa çok daha iyi olur kanısındayım, bu uzun ve çok anlamlı yazılarınız, köşeden ziyade derin alanizlerin izlerini taşıyor. nu olur kusura bakmayın yazınızın derinliği beni oralara buralara götürdü çenem düştü, hoşgörünüze sığınarak tebrik ediyor ve iyi akşamlar diliyorum.

Ceyda ÖZIŞIK 27-04-2009

GAZETECİLİKTE ALINGANLIK OLMAZ

Siz bu alınganlıkla nereye kadar gideceksiniz Ozan bey. Tamam tepkinizi gösterin ama haber olacak yerlere gitmemek çok garip bir durum. Gazeteci kapıdan kovulduğu yere bacadan girecek. Beni davet etsinler ya da şöyle davet etsinler böyle çağırsınlar gibi naz yapamazsınız. Tabi gazeteciyseniz...

Ozan Derviş 27-04-2009

Açıklama

Sayın Özışık, kurallara çok uygun medenice düşüncelerinizi aktaran yorumunuz için teşekkür ederim.Ne var ki söylemlerinize katılmamaktayım, bu tür davranışımda bir plan ve düşüncelerim var amacım basının ilçemizde diğer ilçeler gibi itibar görmesine katkı koymak, Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.

ali yorulmaz 27-04-2009

çok bekleme

ozan bey,beykoz zaten birilerinin.beykozlunun mu sanki..

murat 27-04-2009

beykoz farklı bir yerdir.

YAZINIZDA DA BAZEN RASYONEL YAKLAŞIMLAR BAZEN DUYGUSALLIKLAR GÖZE ÇARPMAKTA. AMA BAZENDE GERÇEKTEN UZAKLAŞILMAKTA ÖRNEĞİN ŞU PARAGRAFTA OLDUĞU GİBİ 5. DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM ERGÜLE PARTİSİNİN TEPE KURMAYLARI TARAFINDAN HALKA DAHİ İZAH EDİLMEYEN BİR HAKSIZLIK YAPILDI DİYE KENDİ GÖRÜŞÜNÜZÜ TOPLUMUN GÖRÜŞÜ OLARAK ORTAYA KOYMUŞSSUNUZ .HALBUKİSİ 60 GÜN SEÇİM SÜRESİNCE BIRAKIN HALKI KENDİ PARTİ ÖRGÜTÜNDE BİLE SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNE GELDİĞİ GÜNLERDE MUHARREM ERGÜLE BİR SICAKLIK GÖSTERİLMEMESİ KREDİSİNİN İSTENEN DZEYDE OLMADIĞININ İŞARETİ BANA GÖRE DİĞER HUSUS ERTUĞRUL GÜNAY GELDİĞİ GÜN SİZE ATILAN MESAJI SEHVEN YAPILMIŞ BİR HATA OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

selim 03-05-2009

m.ergül

muharrem ergül size göre başarılı ama halk öyle düşünmüyor bunu seçimden önce yaptırılan araştırmalarda ortaya koyuyor siz nasıl halkın içersindesinizki halkın muharrem ergülden şikayetlerini göremediniz.

Toplam 8 yorum bulundu. 1-8 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785