YÜZ ÖNÜ DOSTLARI VE YÜZ ARDI DÜŞMANLARI

15-11-2009 4493 3 yorum. Yorum Ekle
Bu başlığa uygun yaşamın ilçemizde çok işleyiş içerisinde olması, ilçemizdeki kurumlar ve kişiler arasındaki (istisna dışındakiler hariç) ilişkilerin pamuk ipliğine bağlı olduğu gerçeğini ortaya çıkartmakta.

Elimizde olmayan nedenlerle ve işimiz gereği toplumda çok değişken kişi ve kurumlar ile teşriki mesaimiz olmakta. Maalesef bu ilişki içerisinde olduğumuz kesimin büyük bir çoğunluğunu kendisinden başka kişi ve kurumların dedikodusu ve çekiştirmesi içerisinde görüyorum.

Hani uzun yıllara varan dostluk, akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri gereği sevdiklerimizin bazı olumsuz davranışlarına, uzun yıllara varan dostluğumuzu ve yaşamsal huzurumuzu devam ettirmek için katlanmak zorunda oluruz. Ve bunu da asla üçüncü bir dostumuz ile paylaşmayız ya;

Maalesef günümüzde bunun ölçüsü değişti, aile içerisinde bile artık yüz önü dostluğu, yüz ardı düşmanlığı görülür oldu. Bazı uyanık senaristler bu aile içi olumsuzlukları televizyon için kaleme almış ve yaşantımız daha da çıkmaza girmiştir. Bu diziler sayesinde aile içinde bile kişiler birbirine kuşku ile bakmakta.

Bu tür davranışların ilerlemiş ve daha ayyuka çıkmış acımasız versiyonları günümüz dünyasında kurumlar arasında yaşamakta.

Kurumlar düzgün giden ilişkilerinde dönemsel olarak bile olsa olumsuzluk yaşasa, karşı taraf için atağa geçip çökertme taktiği içerisinde bulunabilmekte. Yani kurumlar arasında ilişkiler iyiyken, tabir yerindeyse “can ciğer kuzu sarmasıyken” her şey normal, ipler koptuğunda yaylım ateşi.

Bunun en büyük ve acımasız örneği Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu’dur. Zeki Aksu ilçenin en renkli kişilerinden olup, ilçe dışında en fazla tanınan Beykozlular gurubunun başlarında gelmektedir.

Yaptığı görev ortadadır, etrafında istisna olanların dışında hep kendisini sonradan eleştiren toplum içerisinde karalayan insanlar olmuştur. Ve dikkat edilirse kendisi hakkında arkasından olumsuzluklar saçanlar ve hatta isimleri ayyuka çıkanlar bir müddet sonra yine Zeki Aksu ile teşriki mesai içerisinde olmuştur.

Son dönem çıkartılan yaygara da ise, Zeki Aksu şunu yaptı bunu yaptı. Diyelim ki doğru, bu tür sıkıntılar ben kendimi bildim bileli her genel kurul öncesi değişik versiyonda Beykoz kamuoyuna enjekte ediliyor, sonra ne oluyor Genel Kurul ve zafer ile çıkmış bir Zeki Aksu var ortada.

Her genel kurul sonrası tutanaklar Devletin ilgili makamı tarafından kayıt altına alınır ve sonraki çalışmalarda dönemsel olarak, müfettiş vasıtası ile de incelenir.

Hal böyleyken Devletin işleyen mekanizmasından daha mı güçlü, kişilerin ve kurumların lobisi, bırakalım Devlet gereğini yapsın.

Bu denli eleştirilen bir Zeki Aksu’nun karşısına bir liste çıkartıp yönetime talip olamayanların ve en önemlisi yarın kuvvetle muhtemel yine Zeki Aksu ile sahte veya gerçek görüntü birlikteliği yapacak olan kişilerin yapmacık davranmaya hakları yoktur ve buna da hiçbir Beykozlu itibar etmemektedir.

İşin özünde ise her bir Beykozlu olarak birbirimize karşı YÜZE DOST KALBE HAİN davranmayalım. Bu sözüm genel olarak kullanılmıştır.
Zeki Aksu ise konunun en son örneği olarak ve uzun yıllardır bazı dostlarının YÜZE DOST KALBE HAİN davranışına maruz kalmış ve halende kalmakta olan birisi olarak yazımın önemli bölümünü ayırdığım Beykozlu olmuştur.


Yorumlar

Şerif Ertürk 16-11-2009

başkan

zeki başkan bizim canımız ciğerimiz o olmasa bu kulüpte olmazdı. üst üste yenilgiler almamıza ragmen, bugunlerde gecer tüm Beykoz olarak buna inanıyoruz.
arkasından laf edenler, her seçim sonrasında tebrik etmek için etrafında dönüyorlar.

Cengiz GÜNDOĞDU 17-11-2009

GÜZEL YAZMIŞSINIZ DA

Bu sözlerinizle köşe yazarınız Ekrem TUNCER i de kastetmişsiniz anladığım kadarıyla. O da hem övmüş hemde sövmüş Zeki AKSU ya. Yani yüze dost kalbe hain veya yüz önü dostu yüz ardı düşmanı mı diyelim TUNCER için. Bakıyorum da o yazısı hemen kalkmış yeni bir yazı konmuş. Bu kadar hızlı yazı değiştirmeyen yazar ne oldu da seriye bağladı.

Ozan Derviş 19-11-2009

Açıklama

Sayın Gündoğdu her zaman olduğu gibi kendi dünyanızda kurgu yapmışsınız. Okuyucu olduğunuz ve yorumunuzu kurallar ölçüsünde yapığınız için yorumunuza izin çıkığını düşünüyorum. Anlattığınız kurgu ile yazımın ilişkisi yoktur. Yazı net ifade ile yazılmıştır, bu sebepten siz öyle anlamışsınız onada saygı durarım.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787