KİRALIK OFİS SERÜVENİMİZ SONA ERİYOR

04-04-2010 4827 1 yorum. Yorum Ekle
8 sene önce 100ytl ile başlayan birkaç ay sonra 800tl’yi aşacak olan kira serüvenimiz bu ay sonu son buluyor. 2001 yılı sonlarında çıkarmaya başladığımız, son 2 yıl zaman zaman seri çıkma konusunda talihsizlikler yaşadığımız gazetemiz merkezini, 1 Mayıs 2010 tarihi itibariyle kendi mülkümüze taşımış olacağız.

Şuan kullandığımız çarşı içerisindeki ofisimize en fazla 75 m uzaklıkta olduğu için yine çarşı içi sayılabilecek ofisimizde bundan böyle kira sorunu yaşamadan hizmetlerimize devam edeceğiz.

Güç şartlarda ayakta kalabilme mücadelesi veren yerel medyanın ( istisnalar hariç) ofis kiraları yaşanan sıkıntının en büyük kısmını oluşturmakta. Bizde bu sıkıntıyı 8 yıl boyunca had safhada yaşayanlardan biriyiz.

Yaz dönemiyle birlikte çıkış periyotlarımızı düzenli olarak aktarmayı planladığımız gazetemizin yeni adresini çıkacak olan sayımızda yazacağımız gibi, sitemizde de yenilenmiş olarak görülecektir.

Öncelikle belirtmek istediğim ilk ofis sahibimiz Çavuşbaşı Çengeldere Mahallesinden Mehmet Amca’ya, ikinci ofis sahibimiz kim ne derse desin hizmet anlayışında Beykoz’un tartışılmazlarından olan Zeki Aksu’ya ve üçüncü ofis sahibimiz Paşabahçe’nin seçkin bireylerinden Süheyl Çobanoğlu’na birlikte olduğumuz yılların güzelliği, saygınlığı için Şahsım ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de 8 yıllık yayın sürecimizde, ücretsiz olarak bizlere ofis tahsis edebileceğini söyleyen ve bunun teklifini çok ciddi olarak defalarca yapan, akraba ve dost kesimine de özellikle teşekkür ediyorum.

Kiracılığımız ile ilgili olarak bilmenizi istediğim bir konuyu daha siz değerli okuyucularıma sunmak istiyorum. Kilise sokağında Kafkas İşhanında ki Çavuşbaşılı Mehmet Amca’ya ait olan ilk ofisimizden çocukluk ve okul arkadaşım olan Zeki Aksu Başkanım’ın “burası sana ufak gel benim yerlerimde müsait olan bir daire var oraya geç ısrarıyla aynı sokakta 30m ötedeki Zeki Aksu Başkan’ın dairesine, daire olmasının getirdiği ekonomik koşulların cazibesiyle taşındık.
Bu şirin ofiste 3 yıl durduktan sonra Zeki Başkan Beykoz Spor Kulübü’nün basketbolcularına tahsis ettiği iki apartman dairesinin yetmediğini, benim oturduğum küçük apartmanın da ona yakın genç basketbolcuyu yerleştirmesiyle yeni bir dönem başladı.

Bu gelişmelerden kısa zaman sonra Zeki Başkan’ın üzüntü ve beklentiyle yaptığı teklifle karşılaştım. “Ozancım biliyorsun genç sporcuları yerleştirme de sıkıntı yaşıyoruz. Normal şartlarda sana çık diyemem ama ortak araştırmamız ile seni bir başka yere yerleştirebilirsek, sporculara büyük katkın olur. Ama kabul etmezsen de sen bilirsin” dediğinde Zeki Başkan’a yardımcı olmak elzem oldu.

Hiç zaman kaybetmeden gazetemizde de köşe yazan genç yaşında edindiği siyasi, sosyal ve ticaret alanındaki başarılarından dolayı cep telefonumun rehberine bile akıllı çocuk diye yazdığım Ekrem Tuncer’e konuyu açtım. Ekrem Tuncer elinde aile ikametgâhı için bulunan nisan sonuna kadar ikamet edeceğimiz Süheyl Çobanoğlu’na ait daireyi iş yeri olarak tutmamızı sağladı.

Sadece son ofisimizden yaşam koşullarının zorluyla birlikte kira ödemelerinde yaşanan ve her ay yaşanması kaçınılmaz olan kira sıkıntısı sebebiyle kendi mülkümüze geçme kararı aldık.

2001yılının sonlarına doğru başlayan kiracılık serüvenimizi son noktasına kadar yalın bir dille anlatmaya çalıştık. Yazımın içerisinde de belirttiğim gibi bu süre içerisindeki tüm ofis sahiplerine ve ofislerinin bir bölümünü ücretsiz kullanmamızı teklif eden can dostlarımıza ve yakın dostum Ekrem Tuncer’e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Paşabahçeli 05-04-2010

hayırlı olsun

hayırlı olur inşallah.Bazı şeyler ekonominin gerçeklerine göre şekillendirilirse aha sağlıklı olur.Bence kararında haklısın.Hizmet uretirken hesabı koşullara göre yapmak en doğrusu olur.başarılarının devamını dilerim.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 488
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787