OKTAY EKŞİ'NİN ANKARA YOLCULUĞU

09-05-2011 4339 5 yorum. Yorum Ekle

Evet hepimizin tanıdığı,bildiği,Gazeteci yazar,Hürriyet Gazetesi eski Başyazarı Oktay Ekşi….

-Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi

-Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi

-Ordu,Mesudiye,Aşağıgökçe köylü Oktay Ekşi

-Mesudiyeliler Derneği üyesi Oktay Ekşi

-Megev Vakfı Üyesi Oktay Ekşi

-Mesudiye Kurultayı Başmimarı Oktay Ekşi

-BLYMO Kurucu üyesi Oktay Ekşi

-CHP li Oktay Ekşi

-Mesudiye de birçok emeği bulunan Oktay Ekşi.

Veee şimdide Milletvekili OKTAY EKŞİ.diyeceğiz büyük olasılıkla..

 Oktay Ekşi Ağabey bunlardan daha çok apoletlere sahip belki ,benim bilmediğim eserleri ve hünerleride  vardır elbette.

Bütün bunlar bir insanın başarı grafiği için yeterde artar bile.Daha ne olsun ?

Benim Oktay ağabey  (Bu samimi ifade için kendisinden yıllar evvel izin almıştım)ileilk buluşmam l981 yıllarında olmuştu.

1981 yılı Beykoz Dilruba toplantısıyla birlikte Mesudiye sevdalıları birlik olmuş ve Aynı tirene binmiştik.

Mesudiyenin Ekonomik,sosyal,siyasal,tarım ve çevresel gelişmeleri göstermesi için olağanüstü çabalar sarfediliyordu.

O heyecan bizi Kurultaylara,kıran kırana geçen dernek genel kurullarına ,Fikir fırtınalarına ve hizmet edinme,götürme savaşlarına itmişti.

Bundan Mesudiye çok büyük verim aldı.

Atılan adımların bir ikisi başarısızlıkla sonuçlanmış olabilir.

Bu çalışmalar sayesinde Yurdumuzun her kesiminden,ünlü ,ünsüz,Bakan,vekil,ve daha kimler kimler Mesudiyeyi geldi gördü.İnsanların misafirperverliğini,Doğasının güzelliklerinigördü

Verimsiz topraklarda topraktan filiz alma çabalarımıza şahit oldular.

Ayrıca İlçe ve köylerde hayatı canlı tutma çabalarımızda hak ettiği takdiri aldı diye düşünüyorum.

Oktay ağabey ve beraberindeki bürokrat,yerel yöneticiler ve irili ufaklı işverenlerimizle her işin ucundan tuttuk gücümüz ölçüsünde.

Devletin ve siyasilerin uzanamadığı,el atmadığı ,insanı ve doğası güzel Mesudiye yi yaşam tarzı haline getirmeye çalıştık.Elimizden geldiğince.

Emeği geçen herkese buradan Şükranlarımı sunuyorum.

Şimdi Mesudiyede Yurt varsa,

Şimdi Mesudiyede Köye dönüş varsa,

Şimdi Mesudiyede Yaylaya yatırım varsa,

Şimdi Mesudiyede yaylalara araba ile gidilebiliniyorsa,

Şimdi Mesudiyede köylerde altyapı varsa,

Şimdi Mesudiyede Yüksek okul varsa,

Şimdi Mesudiyede Daha çok gelişmiş köy grupları varsa,

Ve daha neler neler………

Bütün bunlarda Gazeteci Yazar,Oktay Ekşi’nin yüksek oranda payı var hiç kuşku yok.

1990 yıllarında bir sohbette,Yazılarını başlayıpta bitiremediğimi,fazlası ile halk dilinde güncel olmayan kelimeler kullandığını söylemiştim kendisine.

Elbette benden nasihat almayacaktı Oktay ağabey,ama sanki kulak arkasıda etmemiş gibiydi ki sonraki yıllar daha bir okurlarının anladığı kelime ve cümlelerle yazmaya başladı…

Okadar halkın anladığı dile indirgemiş  olacakki…Ülkemizi yönetenlere o malum (olmaması gereken)ifadeyi kullanarak birnevi Gazetecilik ve Başyazarlık hayatına son verdi.İstifası kaçınılmazdı.

İstifa edişide bir duruştu tam anlamıyla !

Ancaaak!!

İnsan kendini,acaba planlanmış bir istifamı !! demekten alamıyor..zira peşinden Milletvekili adaylığı geldi !

Olağanüstü bir durum olmazsa Milletvekili,

Ve duyduğum kadarı ile Meclisin en yaşlı üyesi sıfatı ile Meclisi açma görevi onun.

Memduh Ekşi’den bayrağı almak gibi bir şey…….

Her şey biryana…

Bizim Oktay Ağabey den beklediğimiz,suya sabuna dokunması,Gazeteci iken Mesudiye ve Mesudiyelilere verdiği hizmetleri genişleterek ülkem ve insanı için  kullanmasıdır.

Ancak bütün bunları yaparken hataları olmadımı ?

Hatasız kul olurmu ? ama Onun gibi bir insanın ,Dünyanın merkezinde ve siyasetin göbeğinde duran bir yazarın olmazsa olmaz ilke ve prensipleri olmalı.

Vardı elbette.Bundan kuşkum yok.

Ama 1980 öncesi,Türkiyede okuma-yazma yüzdesi en yüksek ,çağdaş ve medeni Mesudiye halkının arasına sızan bazı ortaçağ görüşlü insanlara verdiği prim onlara güç verdi.Kendi görüşleri ile çelişen gelişmelere ve kişilere dur demedi.

İşte  Mesudiye için yaptığı onlarca olumlu işleri yaparken,görüş ve düşüncelerine ters insanlara verdiği toleranslarla onu ilkesiz !!! buluyordum ki zaman beni maalesef haklı çıkardı.

Nelermiydi ????

-En başta 1998 yılından bu yana kan kaybeden Mesudiye Kurultayı,

Türkiyede bir ilk olan,Doğrudan Demokrasi Kurultayındaki kemikleşen grupların hegemonyası ve yenilikçi olmayan,egolarına bu oturumları esir eden hep aynı yüzlere dur diyecek yumruğu indirmemesi.

-Başarılı bir tırmanışı olan dernek yapılaşmasının yozlaşıp,yıkılmasına seyirci kalması,ki Ben ve arkadaşlarım bu konuda kapısını aşındırdık.Ama sonuç alamadık.

Bir tarafta daha çağdaş düşünen,yenilikçi ve üretken bir grup karşısında,Hiçbir dünya görüşü olmayan,prensipsiz,gerici düşünceye sahip birinin oluşumunda sessiz kalması ki.O kişi Kendi gazetesinde benimde bulunduğum bir yemekte,yaptığı gereksiz lafa girmelerle kendisinide Gazetedeki arkadaşlarına mahçup etmişti.

Aynı kişi..M…C…Mesudiyeliler Derneğinde,Zamanın Milletvekili,Damla Gürel hanımefendininde bulunduğu toplantıda..

Toplantılara genelin eşleri ile gelmesine karşın,Mesudiyeliler Derneğini yöneten kişinin toplantılarda neden hep yalnız katıldığı sorulduğunda,

-Ben eşimi rakı masaların meze yapmam!!!!gibi iğrenç bir ifade kullandığında..orada Bulunan Damla Gürel ve Oktay Ekşi ağabey bu ifadeye Fransız kaldılar.

Hadi Damla hanım Siyaset yapıyordu,

Oktay ağabeyde hazırlanıyormuydu ??

Buna ben ve birkaç arkadaşım müthiş bir tepki koduk ama…orası YANDAŞ DERNEK.

Olmuştu.

Öyleki ,bugünlerde Dernekler üzerinde Federasyonlaşma çalışması bu günlerde ayyuka çıkmış,Mesudiye Belediye Başkanı bilgisi dahilinde yapılan bu çalışma da sona gelinmesi bile,1998 yılı sonrasındaki yönetimlerin ne denli başarısız olduğunun göstergesidir.

Toplumda böylesine sözü geçen insanın Mesudiye toplumunun Özellikle İstanbulda paramparça olmasına ve çağdışı yönetilmesine seyirci kalması düşündürücüydü.

Veeeee maalesef,Oktay Ekşi nin ödün verdiği bu isimler,Gazetesinde son yazdığı o talihsiz ifadenin arkasından,Mevcut Hükümete yaranmak için sıraya girerek Oktay Ekşiyi KINAMA !!!!! yarışına girdiler.

Onlar gerçek yüzlerini gösterdiler,sonra kıvırmaya çalışanlar vardır..Hatta şimdi Milletvekili adayı OKTAY EKŞİ nin yanında seçim propagandalarına bile katılabilirler.

Kesinlikle koluna girip yürüyecekler,çayının şekerini karıştıracaklar,bardağını yıkayacaklar,olmadık taklalar atacaklar.

Onlar bunu yıllardır her aday’a yaptılar,Hatta toplumun temsilcisi biri siyasiler adına altın bile dağıttı.Ama çay ocağında bile görev vermediler kendisine.

Maalesef bunlar ne olduklarını ne olmadıklarını bile bilmiyorlar.

Bakalım göreceğiz…Oktay ağabey Eski ilkesizliğini,siyaset uğruna bu yalaka takımına tavır almamaya devam edecekmi ?

Umarım etmez,

Umarım suya sabuna dokunur.

Türkiye için hayırlı olanı temenni ediyorum.

Ülkemi ,Bayrağımı,insanlarımı,Dinimi,Atatürk ilke ve inklaplarını ,Demokrasiyi seviyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla

Tekin toklucu

Tekint55@hotmail.com

 

  

 

 

Yorumlar

Mehmet Yıldız 11-05-2011

Mesudiye’mizin Beklentileri Var

Sayın Toklucu,duygularıma tercümanlık yapmış olmanızdan dolayı teşekkürlerimi sunarken, Mesudiye nüfus potansiyelini yeterli derede değerlendiremeyen kamuoyunda isim yapmış şahsiyetler, övgüyle bahsettiğimiz kurultay çalışmaları başta olmak üzere Mesudiye ve Mesudiye’ye istihdam anlamında yeterli projeler yapamaması, yapılanlarında ön araştırması olmadan olması şahsımı oldukça üzmekte. Bana göre kurultay çalışmaları kuru kalabalıktan öte gitmemiştir. Mesudiye ye Üniversite getirilmesi konusundaki çabası olanlara her zaman saygı duyarım. Ancak büyük şehirlerdeki potansiyelimizi hizmete yönelik değerlendiremedikleri benim gibi birçok Mesudiyeliyi üzdüğünü biliyorum. Sayın Adayımız Ekşi'nin beklentilerimize cevap vereceğine inananıyorum.

Mesudiyeli 11-05-2011

Bu tartışmalardan uzak kalmak için ismimi yazmadım

Sayın Yazar bu tür yazılar hep kişilerin isimleri gündeme geldiği zaman yapılır, bu da çok yanlıştır. Siz eğer bu ve buna benzer yazılarınızı Sayın Oktay Ekşi gazetesinde normal yazılarını yazarken yapsaydınız şapka çıkartırdım. Şu an yazmanızın hiç bir katkısı olmayacağını üzülerek hatırlatmak isterim. Ve inanın geç kalmamış olursunuz bu konuda o kadar çok örnekler varki kaleme almanız gereken, bari onları yazmakta gecikmeyin. Selam ve Saygılarımla

Cemal 11-05-2011

CHP Düşmanlığı Yapmayın

Sayın Tekin Toklucu,bu yazınızı seçimden sonra yapmanızda hiç mahsur yoktu. Bunca yıl beklemişsiniz, seçilebilecek bir yerden aday olan birisi hakkında böyle yazı yazıp seçmenlerini etkilemeniz hiç hoş değil.

mehmet akdemir 12-05-2011

bir mesudiyeliye yakışmayan açıklamalar

başta haklı olarak övdüğünüz sonra eleştirdiğiniz yazınız çok zamansız ve yerinde olmamamıştır meclis yolunda ilerleyen bir mesudiyeli abimiz hakkındaki yaptığınız açıklamalar doğru deyildir kimsenin avukatı değilim ama özellikle ilkesizlikle suçladığınız sy OKTAY EKŞİ bey bunları hak eden bir mesudiyeli deyildir keşke har insan ve mesudiyeli onun gibi ilkeli olabilse dernekle ilgili düşünceleriniz doğru olabilir ama unutmayınki bu bir demokratik süreçtir bu süreçte özellikle demokrasiden ödün vermeyen sy OKTAY EKŞİ beyin buraya mudahale etmeside hem mesudiyeli olarak hemde demokrat olarak yakışık almazdı dernekle ilgili yöneticilerin çalışmalarını beğenmeye biliriz bunu eleştirme yeri 29.mayısta yapılacak genel kuruldur. saygılarımla

ihsan sabri öksüz 13-05-2011

liyakat mı misilleme mi?

Girizgah bölününde noksanlık var.O kısma ' hakaret eden ,ağzı bozuk ' gibi tanımlarında eklenmesi lazım gerekirdi.80 yaşına merdiven dayamış bir kişinin millete ne faydası dokunabilir ki ?Genel başkanı gibi insanların mukaddes analarını ağzına dolayan biri temsil de sıkıntı yaratmaz mı?Ettiği küfürlerin ,hakaretlerin karşılığını milletvekiili listesine girerek almış bulunuyor. Çok iyi örnek oluyor çokkkkk.

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 488
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787