NE ANLAŞILMAZ DİLMİŞ ŞU 2-B

04-05-2012 2881 Yorum yok. Yorum Ekle

Yaşamımıza olan etkisi her kesim tarafından net bilinen, ne var ki artısı ve eksisi konusunda anlaşılamayan bir dil olan 2-B konusunu Vatandaşa anlatacak ithal yeminli tercüman gerekiyor.

Anlayan da anlatıyor anlamayan da, bilen de konuşuyor bilmeyen de, ortaya çıkan kargaşa da konuyu istediği gibi lanse etmeye çalışanların ekmeğine yağ sürülüyor.

Hükümet konuyu yıllarca halk deyimi ile pişirdi pişirdi halkın önüne sundu tam buyurun afiyet olsun yiyin derken, a tuzunu unutmuşuz, yok yağını unutmuşuz, yok limonu olmamış, yok çok kaynatmışız benzeri sudan sebeplerle, ha bazen de suyu fazla olmuş gibi bahanelerle halkın önünden geri çektiler. Tabi bu geri çekmeler de dönem dönem konudan beklentileri olanların işine yaramadı değil.

Bu aşamalar devam ederken, konuyu kendi aralarında siyasi rant meselesi yapan birçok muhalefet partisi, ortak bir tavır koyamadığı için, asıl görevi başka olan hatta vatandaşın oyu ile görev alanlar bile siyasetçilerin işlerine soyunarak akılları sıra yol almaya çalıştılar.

Bu konuda erki elinde bulunduranlar 2-B konusunu anlaşılmaz bir lisan ile halka indirdiklerinde tercümanların bile çeviri yapamayacakları anlaşılmaz bir dil çıktı ortaya.

Son olarak da, muhalefet partisinin grup başkan vekili ilçeye bilgilendirmeye geldiği aynı saatlerde, iktidar partisinin neredeyse 2-B uzmanı olarak lanse edilen milletvekilinin ilçe merkezinde bilgilendirme yapacağı açıklandı.

İktidar ve ana muhalefet partisinin milletvekilleri ortak dille ayrı ayrı mekanlarda 2B konusunu komisyonda üç partinin ortak mutabakatı ile geçtiğini ve meclise gideceğini açıklandı.
Tek ayrıntı, iktidar partisi milletvekili 2-B konusu hakkında Başbakandan yeterince fırça yediğini artık fırça yeme limitinin kalmadığını, siz muhtarlar ve sizi destekleyen kurumlar ile birlikte rahatsızlığınızı ortak dil ile seslendirirseniz, sanki Başbakanımızın %50'yi daha da aşağı çekme niyeti var gibi ama artık biz teklif edecek durumda değiliz sözleriyle, konu üzerine yıllardır karınca kararınca uğraşan muhtarlar harekete geçtiler. Hemde ne hareket komisyonlarda üç parti mutabakatı ile geçen %50 oranı % Başbakan tarafından %70 istendi söyleviyle TBMM'den %70 olarak çıktı. Konuya açıklık getiren Devlet Bakanı ise komisyonlarda alınan %50'lik karar parti grubumuzun bilgisi dışında gelişmiştir ve böyle olması problemli olacağı için komisyon kararı olan%50'lik oran %70'e çıkartıldı demişti.

Konu TBMM'den geçmiş olmasına rağmen, Muhtarlar Birliği organizesi ile yapıldığı kamuoyuna lanse edilen, konunun altında Beykoz Platformunu ile birçok bileşenlerinin olduğu sonrada ortaya çıkan miting belediye tören alanında gerçekleşti.

Belirtmeye çalıştığım gibi, 2-B bilinmezinin "ortak bir dille" halka indirilememesi sebebiyle oldukça az katılımın olduğu miting tam bir kavram kargaşasına dönüştü.

Bu kavram kargaşasına karışan, neredeyse tüm kurumlar kendi aralarında birbirlerine zeytin dalı dağıtmaya başladılar (istisna olanlar hariç) Sanki kavram karışıklığını 2-B bilinmezinin tercüme edilemeyişinin tek suçlusu yerel basınmış gibi, yok şu gazete şöyle haber yapmış, yok bu gazete böyle haber yapmış olur mu böyle be kardeşim gibi yerel basın günah keçisi ilan edilmeye çalışılmakta.

Bu bakımdan herkes, şapkası olmasa bile, şapkası varmışçasına "şapkasını çıkartıp önüne koysun" ve koyduğumuz vidoya ve fotoğraflarımıza dikkatli baksın. Mitinge bildirilen saatten sadece 2 dakika geç gelmemize rağmen mitingin yarım saat önce başladığının haberini aldık, bu sebepten alana girdiğimizden itibaren görüntü alabildik. Video yayınımızın en sonunda görüntü olmadan ses kaydının olması, başka etkinlikten gelmemiz dolayısıyla makinelerimizin şarjlarının bitmesi sonrası son konuşmacının kayıdı cep telefonu ile alındığından, Saadet Partisi İlçe Başkanının görüntüsü format farklılığı nedeniyle görüntüsüz olarak diğer kayıtlar ile birleştirilebilmiştir.

Ozan DERVİŞ

 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 583
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1076
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 541
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 444
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 502
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 440
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 647
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1118
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 979
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 845