KENDİNİ YEREL-İ ŞAHANE ZANNEDENLERE

02-08-2013 4703 3 yorum. Yorum Ekle

Kimileri vardır, hayattaki yerleri bellidir. Birileri tarafından maşa olarak kullanılmak onların asli işi olmuştur.

Gördüğünle yetinme, birde ardı var ondan ziyade diye boşuna dememiş Atalarımız… Görünen gerekçelere, kılavuzun, gereksiz olduğu zamanlar vardır.

Ben oldum demenin, bu fani dünya için nasıl bir acizlik olduğunu, Ramazan Ayında uzun uzun anlatmama gerek yok. En erdemli insan her daim yolda olan, kendini iki adım daha ileri taşımaya çalışan insandır. Oturduğu yerden ders vermeye çalışanlar da bilsin ki, o defterler dürülmüş raftaki yerini almıştır. Kimsenin dersine, hiçbir basın mensubu arkadaşımın ihtiyacı yoktur.

Sığ sularda ben oldum dermanıyla kendini beğenmediği meslektaşından üstün görenler, saçları ağarıp henüz ayakları yere basmayanlar, çevresindekileri fütursuzca eleştirenler iğneyi kendine batırmayanlar sözlerim sizedir; madem çok ermiş, olmuş ve diplomalı bir insansınız bizim gibi konuşmaya dahi değmeyecek insanların arasında ne işiniz var. Buyurun sahne genişti, en önden yer kapsaydınız kendinize…

Oturduğu yerde kurulup emir veren, yaptığı işin sonuçlarını düşünmeyen, büyük ama küçük insanlar size sesleniyorum suyun dibi buradan bakınca, çok berrak haberiniz olsun.

Tabir yerindeyse Gazetemizin emektar arabasının bile bazılarından daha çok tanındığı Beykoz’da, 12 yıllık yayıncılığın ardından böyle bir yazıyı kaleme almak, kendini ne gördüğünü, nerede gördüğünü bilmediğim insanlara toptan haddini bildirmek elzem olmuştu, okurlarım kusura bakmasınlar.

Yaptıkları işin ardında durmayıp, aman efendim yan yattı çamura battı, Fatma evlendi işi bıraktı diye düşünenler, acizliğinize selam olsun, diplomam ofisinize çerçeve olsun.

Tabiki diploma ve kariyer önemli; ben üniversitede bırakın öğrenmeyi ders olarak görmediğim birçok şeyi önce babamdan, sonra Beykoz da ki yerel basın mensubu ağabeylerimden, ablalarımdan, arkadaşlarımdan ve kardeşlerimden öğrendim öyle alaylıların yanındayım diyerek diplomasını hatırlatmak için izlenen yöntem aslında alaylılara hakarettir. Bu sebeple bu zihniyete sahip meslektaşımın gelişen dünyayı gözlemlemesini tavsiye ederim kaldı ki, üniversitede gördüğümüz yurttaş gazetecilik teması gereği bugün sosyal medya vasıtasıyla herkes birer habercidir. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. 

Aynı masada oturup, çevresindekilere iki yüzlülük yapıp, ardından kuyularını kazanlar, iki kelam edecek insan bulamamaktan yakınanlar; O beğenmediğiniz insanlar, Beykoz’a mâl olmuş, eğrisiyle doğrusuyla kendi çizgisiyle en azından üç beş ay önce ortaya çıkmamış, Beykoz’un Beykozlunun sesi olan insanlardır.

3-5 aylık hadsiz ukalaların artık gözümüzde yeri olmadığı gibi, masamızda oturacak, yüzümüze bakacak hallerinin kalmadığı da aşikârdır.

Unutulmamalıdır ki “ her koyun kendi bacağından asılır” dolayısıyla ilçemizdeki her yayın kuruluşunun yayın politikası kendisini bağlar, onun dışında ki ilişkilerimiz hep dostane olmuştur. Biz yeri geldiğinde birlikte aynı yemeğe ortak olan, bir habere aynı arabada giden, haber materyallerini karşılık beklemeden paylaşan insanlarız. Benim yayın pencerem farklıdır, meslektaşlarımın farklı, kimse kimseye kaşının üzerinde kara var demez.  Bu Dostluğa devam edeceklerin her zaman olduğu gibi başımın üstündeki yeri hazır. Yok, hala estek köstek edenlere de, karşıt bir yer hazırlayabilirim.

Son söz olarak; Babamın kulağıma küpe ettiği bir Atasözünü paylaşmak isterim.

Eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var Kızım der babam, bende şöyle bir ekleme yapayım o halde, sahip de eşeğin yularını sıkı tutmazsa, o zaman eşeğe sahip olmasının da bir önemi kalmaz…

Kıssadan Hisse...

Neyir Erkan Şişman 

Yorumlar

M.Talat KARASAKALOĞLU 02-08-2013

Bravo

Bu köşe yazısı, Bir yazı ile bir çok kişiyi TAHRİK ve TAHKİR edenlere güzel bir cevap olmuş.

Bu vesile ile Özür dileme erdemi gösterebilenler, hatalarından dönmüş olacaklardır.


Anafarta 02-08-2013

Ellerine sağlık Neyir.

Atalarımızın "Ne oldum delisi olmak" diye bir ifadesi vardır. Bu ifade yazınızdaki duruma destek olmaktadır. Ben karşımdaki kişi bana kendini anlatmaya ve ballandırmaya kalktığında hep şöyle söylerim "Sen seni tanıyorsun, benim sana seni anlatmama gerek yok!"

Beykoz'da herkes kendini tanıyor! Dahası, Beykoz'da tanıyacak.

GÜLAY 02-08-2013

Tebrikler

Bazı İnsanlar böyledir Neyir.Dediğin gibi daha yola koyulmamışlardır, sanarlar ki yolu bitirdiler. Halbuki, geriye dönüp baksalar arkasında kimse olmadığını görecekler ama geriye bakmak bile akıllarına gelmez.
Akılları sorgulanacak canlılara laf anlatmak da zordur. Tebrik ederim,çok iyi başarmışsın.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787