Liderler Vekil Seçtiriyorlar…

26-03-2015 3819 Yorum yok. Yorum Ekle

Mevcut Siyasi Partiler Yasası değişmediği sürece maalesef liderler tek seçici durumundalar ve bütün liderler de bu sistemden memnunlar. Seçilen milletvekillerimizin ise iki seçenekleri vardır: Birincisi, düşüncelerini, liderlerin düşüncelerine uygun hale getirip buna göre dile getirirler ki, bu durumda hiçbir sorun yaşamazlar. İkinci seçenek olan, aykırı da olsa kendi düşüncelerini söylemeleri durumunda ise ya partiden ihraç edilirler ya da bir daha seçilemezler. Bu kısırdöngü içinde yeni siyasi düşünceler gelişemez, sadece var olanların etrafında politika üretilir. Mücadele vermeden liderler tarafından seçilen ve halk tarafından sevilmeyen - benimsenmeyen bu milletvekilleri isteseler de liderlerin direktiflerinin dışında söylemler geliştiremezler, geliştiremiyorlar.

Şu elektrik faturalarına ilave edilen kayıp-kaçak bedelinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini hepiniz bilirsiniz. Bu karara rağmen parlamento, devletin acizliği yüzünden kaçak elektrik kullananların parasını bizlere, dürüst-samimi vatandaşlarına ödetmenin yolunu bulmaya çalışıyor.

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızdan kredi kartı yıllık aidatı kesildi. Zaten çaresizlikten kredi çekenlerden bankalar fırsatçılığı yüzünden masraf adı altında paralar kesildi. Vatandaşa deniyor ki, ‘siz Tüketiciler Heyeti’ne müracaat edin, oradan kesin sizin lehinize karar çıkar’. Peki, Torba Yasalarla istenilen her yasa çıkarılıyor da, neden bu torbaya ‘kişinin bankaya bu konuyla ilgili talebi halinde kesilen para iade edilir’ diye tek bir cümle, tek bir madde eklenmiyor, bu yasal düzenleme yapılmıyor? Neden şu; liderlerin doğru ya da yanlış her dediğine evet diyoruz. Benim bu konularda bilgim var da, vekillerimizin yok mu? Varsa neden bu sorunların çözümüne gitmiyorlar?

Milletvekilleri liderlerine bağlı olduklarından, parlamentoda bir konu görüşülürken parti görüşü diye sadece liderlerin görüşleri doğrultusunda konuşmalar yapılıyor. Bu yüzden iktidarın ‘evet’ dediğine muhalefet ‘hayır’ diyor. Tek birleştikleri konu, milletvekillerin sosyal hakları konusudur. Bu milletvekilleri güçlerini liderlerden değil de halktan almış olsaydılar, muhalefet vekilleri toplumun menfaatine olduğuna inandıkları her konu için evet diyebilir, iktidarda vekilleri ise iktidar olmalarına rağmen, konunun halkın menfaatine olmadığına inanıyorlarsa hayır diyebilirlerdi. Demokrasiyi özümsemiş, gelişmiş ülkelerde bu böyle oluyor.

Değerli Okuyucularım, bazı siyasi partilerde ön seçim yapılsa da, mevcut üye sistemiyle sağlıklı sonuç alınması mümkün değildir. Sözün kısası; vekillerimiz gücünü liderleri tarafından değerlendirmeye alınarak değil, halkın gönlünü alarak seçilemedikleri sürece biz böyle bütün sorunları sürekli konuşmaya devam ederiz fakat sonuç alamayız.

Saygılarımla.

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787