DOSTLUĞUN KIYMETİNİ BİLENLER ANLAR

12-01-2008 5523 3 yorum. Yorum Ekle
Ve bilenler, değerli arkadaşımızın gecesine katılarak dostluklarını birebir gösterdiler. Mazereti olanlarda gerek biz aradığımızda gerekse onlar arayarak çok istemelerine rağmen gelemedikleri için üzüntülerini belirttiler.

Değerli okurlarım, sakın ha yanlış anlamayın. Bu yazım asla ve asla kendisini kaşıyıcı veya kaşıttırıcı zannedenlere cevap niteliğinde değil. Bir sosyal yardımlaşma gecesinden çıktık ve tabiî ki bu gecenin bir öncesi birde sonrası var. Yaşanmış gerçekler ortadayken bazı muhteremlerin kafalarına göre senaryo yazmaları, dayanışmanın özüne ters düşmekte. Kişisel olarak goldü, ofsayttı, fauldü vb. gibi yakıştırmalar olabilir. Bunlar kişinin veya yandaşlarının kendi görüşüdür.

Konunun birde karşı taraftan ortaya konulması vardır ki, okurlar konu hakkında görüş belirtebilsinler. İşte benim yaptığım bu, yine söylüyorum yazdıklarım cevap niteliğinde değildir. Bu konu hakkında muhatabım olan kişiden cevap hakkı doğuracak bir gelişme olmadıkça, ikinci bir yazı yazmayacağım, çünkü az sonra her şeyi ortaya koyacağım. Ha bu arada geceye katılarak bizzat yaşayanlarda, elerini vicdanlarına koysunlar ve “HAKEM” olsunlar.

Gerçek tüm çıplaklığı ile ortadadır, bir basın emekçisinin evi yanmıştır. Ve tesadüfen de bu arkadaşımız, 2 yıldır aktif olamasa da gazetemize kuruluşundan beri olağanüstü emekleri olan ve halende jeneriğimizde adı bululan Eda Seskır’dır.

Eda Sıskır, reklam ve halkla ilişkiler uzmanıdır, bu özelliği ve sağlık sorunlarında ilk adresi olması sebebiyle, yaşadığı felaketten ilk önce Sabes Tıp Merkezindeki dostları ve Dr. Özer Odabaşı’nın haberi olmuştur.
Yıllardır birlikte çalışmış olduğum bir arkadaşımın yaşadığı felaketi, bir hafta sonra duymanın üzüntüsünü yaşarken, Dr. Özer Odabaşı’nın bu konu üzerine davetiyle, yine Özer beyin Başkanlığını yaptığı Ösev Vakfında buluştuk. Konu, arkadaşımızın mağduriyetine ortak olup, moral verebilmek için bir dayanışma gecesi düzenlemekti. Projeyi öneren ve hayata geçmesi için büyük çaba sarf eden Dr. Özer Bey, konuyu böyle bir havuz yapalım, bir ilk olur Allah korusun her hangi bir arkadaşımızın başına buna benzer bir sıkıntı gelirse, yeniden uygulamaya koyarız diyerek düşüncesini açtı.

İlçedeki 5 yayın kuruluşunun sahipleri ve temsilcilerinden oluşan katılımcılarla bu toplantılar birkaç kez yapılarak yol alındı. Ayrıca oluşumun içerisine Ösev Vakfı ve Amatör Spor Kulüpler Birliği de dahil edildi.
Sadece Amötör Spor Kulüpler Birliği Başkanı hariç tüm kurumlar, gerek sahipleriyle gerekse temsilcileri ile toplantılara katıldılar. Kararların hepsi bu toplantılarda alındı. Eda hanımın halen gazetemizin jeneriğinde adı bulunmuş olmasını bir ayrıcalık saymayarak bu toplantılarda genel olarak hep sustum ve sorulduğunda görüşlerimi söyledim. Gecenin sunumunu kimin yapacağı gündeme geldiğinde, gazetelerin yöneticilerinden bir bayan kendi gazetelerinin yazı işleri müdürünü teklif etti, Dr. Özer beye yardım eden Sabes Yöneticisi Derya Aydın’da gecenin Sanatçısı Burhan Yıldırım’ı teklif etti. Yalnız aynı bayan bir iki dakika sonra önerisini geri alarak, bu geceyi Ozan beyin sunması doğru olur diyerek ikinci teklifini sundu. Amatör Kulüpler Birliğinden başka tüm kurumların olduğu toplantıda bu teklif herkes tarafından kabul edildi ve sunuculuk görevi tarafıma verildi.

Sonraki toplantılarda, kurumlara biletler dağıtıldıktan sonra, bir gazetemiz hemen olayın başında biz sadece internet yayını yapıyoruz, bu oluşuma bilet satabilmemiz güç, ama projenizi destekliyoruz diyerek görüş belirttiler. Hemen ardından bir başka toplantıda ise bir yayın kuruluşumuzun temsilcisi gecenin yemek sponsorluğunu belediye yapsın mı yapmasın mı görüşmelerinde, çalıştığı gazete sahiplerinin Özer Bey ile Belediye Başkanının arasında yarış gibi gözüktüğünü iddia ettikleri bu oluşumun içerisinde olmak istemediklerini bildirdi.

Üç gazete iki sivil toplum kuruluşu ile yola devam edilirken, gecenin olduğu günün sabahı saat: 09:00’da toplantıya gittiğimde, acı gerçeği öğrendim.
Bu oluşumun içinde yer alan bir gazete, gazetemizde çıkan bir habere olan kırgınlıklarını bahane ederek, organizenin içerisinde olmayacaklarını ama desteklerinin devam edeceğini belirtmiş. Diğer bir gazete ise, bizzat beni arayarak bir elemanı ile olan bağlantısının bittiğini ve artık kendilerini temsil etmediğini bildirmiş olmasına karşın, daha sonra Özer bey ve Derya hanıma o arkadaşın part-time olarak gazetemizde çalışacak olmasını mazeret göstererek, oluşumdan çekildiğini ve geceye de gelmeyeceğini söylemiş.

Samimiyetine inandığım Amatör Spor Kulüpleri Başkanını toplantılarda hiç görmedim, gerçi Özer bey, Asım Başkanın bilgisi var ve temsilcisi benim demesi konuya açıklık getirmişti. Yalnız hiçbir toplantıda görememek ve son güne sadece ben ve Ösev Vakfı Başkanı Dr. Özer Odabaşı ve Sabes Yöneticisi Derya Aydın ile toplantıya katıldığımda, duyduklarım beni son derece üzdü. Hatta Özer Bey ve Derya Hanım bu iki basın kuruluşunun kararını bir hafta önce öğrenmelerine karşın, gecenin selameti için benden son ana kadar gizlemişler.

Yine de Özer beyin ve Derya hanımın olağanüstü motivasyonları ile kendime geldim. Geceye insanları ortak organizasyonumuz diye davet ettik ve bunu kanıtlayan bir davetiye dağıttık. Dolayısı ile o kurumların adını hiçbir sıkıntı yaşamamış gibi söylemek gerekli teklifime sıcak bakıldı ve kurum adları değil de genel olarak, 5 yerel gazete 2 sivil toplum kuruluşu gibi sunmam konusunda mutabık kaldık.

Ve geldik geceye, konuya duyarlı, mazereti olmayan davetliler haberini de yaptığımız gibi geceye geldiler. Gecede anlık oluşan bir gelişmeyle, Dr. Özer Odabaşı: Mavi Karadeniz TV geldi. Geceye katılan siyasi parti ilçe başkanlarına mikrofon uzatarak gece hakkında ve sosyal dayanışma adına düşüncelerini sorarsan çok iyi olur demesi üzerine, Televizyon sahibi Fuat Kuş ile iyi arkadaş olmam, geçmişte aynı mekânlarda çalışmış olmamız sebebiyle tabiî ki ağabey diyerek teklifi kabul ettim. Ve bu gelişmeyle de CHP ve SAADET Partilerinin İlçe Başkanlarına, AKP’nin İlçe Başkan Yardımcısına, 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanına ve salonda bulunan, geceye desteklerini devam ettiren, fakat organize içeresin de olmayacaklarını Özer beye bildiren Gazete Sahibi ile röportajlar yaptım. Hepside gece ve yardımlaşma adına çok güzel söylevlerde bulundular. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı aynı zamanda, imtiyaz sahibinin görüşlerini aldığımız gazetenin Yazı İşleri Müdürü sıfatıyla da gecede bulunduğunu belirterek, konu üzerine konuşmasında oldukça güzel şeyler söyledi.

Şimdi ortaya atılanlara şaşırıyorum, yok geceyi ben yapmışım, yok şov yapmışım, yok röportaj yapmışım, yok mikrofonu kapmışım. Vallahi de bu mikrofonda bu kadar merakı ve gözü olanlar olduğunu bilseydim elime almazdım. Ha yine unutmadan iki saçmalığı daha aydınlığa kavuşturayım, birincisi site okunurluğumuz konusunda eleştirisi olan muhtereme ve meraklılarına eskiden beri yayında olan en son olarak 4 Şubat 2007 tarihinde yeniden güncellediğimiz ve Güncel Haberler Kategorisinde “NUMARATÖRÜMÜZ – SİZ VE BİZ ” başlığı ile bulunan haberimizi bir okumalarını tavsiye ederim. İkincisi ise; bütün bu olanlara karşılık adı geçen gazeteden haber malzemesi için izin istemem eleştirilmekte, benimde adı geçen kuruma haber malzemesi konusunda, sayısını unuttuğum ölçüde desteğim olmuştur. Ve bu desteği alırken de, verirken de muhatap olduğum gazetenin sahibi ile görüş alışverişinde olarak, seve seve yaptım. Son Bedes haberine gelince doğrudur, yine gazete sahibini aradım, amacım hem mazeretim dolayısı ile gidemediğim haberi yapmak, hem de, yaptığımız haberden kırgın olduklarını belirtmelerine rağmen, eleştirilerine kırılmadığımı kanıtlamak, içinde asla çelme atma duygusu olmayan bir dostluğu devam ettirmek içindi. Ama bunu bile hiç muhatap dahi olmadığımız hariçten gazel okuyan arkadaşımız kendi dünyasında yorumlamış. Madem atasözü veya tekerleme ile yazı bitirmek moda olmuş, bende modaya uyayım.
Üzüm üzüme baka baka kararır veya körle yatan şaşı kalkar, bir dönem yine aynı muhterem tarafından, hem kel hem fodul diye, bir yakıştırmaya maruz kalmıştım. Bu muhterem unutmasın ki, gece sonrasındaki saçmalıkları sayesinde, kimin kel kimin fodul olduğu ortaya çıktı, yani KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER sözcüğü de konuyu tam anlamıyla özetlemiş oldu.

Kalın sağlıcakla

Not:
Aslında böyle kişiselleşmiş bir yazı ile karşınıza çıkmak istemezdim, ama maalesef zaman zaman elimizde olmadan böyle sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Yaşadığımız bu sıkıntıyı sizlerle bölüşmek zorunda kaldım,
Tüm okuyucularımdan özür diliyorum.

Yorumlar

YAKUP ERSEN 12-01-2008

ETİK OLAN DA BUDUR !!!

DOGAL BIR DILLE VE OLAYI DETAYLARIYLA ANLATTIGINIZ ICIN KENDI ADIMA TESEKKUR EDERIM .
BEYKOZUN GUNDEMINI MESGUL EDEN BU MEVZUYU ,DIGER BASIN ORGANLARI DETAYLI ANLATMADIKLARI ICIN YAZILARINI SADECE OKUMAKLA GECTIM
SIZE YORUM YAZMAMDA KI NEDEN ISE;
OLAYIN HEPSINI ANLATIP,DEGERLENDIRMEYI İSE OKUYUCULARA YANI BIZE BIRAKMANIZ...
ETİK OLAN DA BUDUR !!!
SAYGILAR
YAKUP ERSEN

Eda Seskir 13-01-2008

BİLDİĞİN DOĞRUDAN ŞAŞMA

Adam gibi adamsın sevgili dostum, senin yüreğinin güzelliğini seni yakından tanıyanlar bilir ve yine seni tanıyanlar bilirki sen geceye yüreğini koydun beni en çok üzende böyle bir gecenin ardından yapılan haksız ve yakışmayan çirkin yorumların seni ve çok değerli dostum Özer Odabaşı'nı üzmesi baştada söylediğim gibi sizlerin yüreğini bilenler zaten biliyor. YÜREĞİNİZE SAĞLIK DOSTLARIM. BİLDİĞİNİZ DOĞRUDAN ŞAŞMAYIN, BİLMEYENLERE YOL GÖSTERİCİ OLUN.

Ahmet Başaran 18-01-2008

Kimin yalanı ?








Peşinen söyleyeyim ben geceye katılan biri değilim ancak güzel bir çalışma olmuş. Kişisel merakım gereği ilçedeki siteleri devamlı okurum. Takıldığım nokta Dost Beykoz Haber sitesinde size atılan bir taş var bu işin uzmanı olduğumdan ister istemez değineceğim. Sizin konu ile ilgili haberinizde numaratörde okuma oranlarında alavere dalavere yaptığınız ima edilmekte. Bahsi geçen haber sitesinde ise o kadar uçuk okuma oranları var ki bir anlamda kendi kendilerine suçüstü yapmışlar. Falanca partinin haberi çıkıyor 10 bin 15 bin tıklama, falan tanınmış sima ya da kurumun haberi çıkıyor yok 20 bin okuma tıklaması. Ben size âcizane bir akıl vereyim çok okunanlar kısmında belirlediğiniz bir habere girin üste bulunan yenileme işaretli yeşil simgeye üst üste tıklayın 200 defa okunan bir haberi 2 dakika içinde 1000–1500 e çıkarabildiğini görürsünüz. Ben bu işe anlam veremiyorum yani Allah’ınızın aşkına Beykoz’da kaç bilgisayarın kullanımı kaç ADSL hattı var ki bu yarış yapılmakta Tıklarsınız Alexa sitesine gerçek rakamları görürsünüz. Sitelerde kişisel bilgilerden doğan görsel zenginlik sunmak ayrı kaç kişinin o gün o siteye ya da habere girdiği belli. Bunun ucunda reklâm alma havası seziyorum Yani bakın benim sitemi bugün 2000 kişi şu haberi de 20 bin kişi tıkladı Kimi kandırıyorsunuz bilgisayar teknoloji çağında bu palavralara rakamsal oyunlara sizinde yeltenmemenizi dilerim. Ben bir de sizin yerinizde olsan başka sitelerden haber almam gidemediyseniz bir gün sonra gidip özür beyan edip ayrı bir haber yapabilirsiniz. Ne biçim ilişkiler yaşıyorsunuz şahsen sizi biraz tanıdığımdan bunu yakıştıramadım. Gerisi Dost Beykoz il Doğuş Haber arasında kişisellik olur ve okuyucuları da kesinlikle ilgilendirmez. Bu arada organizasyondan çekilen diğer basın kuruluşları işte sizlerin bu yarışınızdan etkilenip çekilmiş olmasın Kısacası site izlenme oranlarında dalga geçilmeyi bırakın bazı haberlerde bu sorunu sizde de saptadım aklımda kalan KAİ Derneğinin bir haberini bilmem kaç kişi tıklamış yapmayın ha 500 kişi siz okumuş ha 5000 kişi gerçeklerden kesinlikle kaçmayın sağlıcakla kalın ve yerel medyada bu tür kirlenmelere müsaade etmeyin.


Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787