PAZARCILARDAN ÇAĞDAŞ EYLEM

14-03-2008 7573 10 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Pazarcılar Derneği, Görele Mahallesinde kendilerinden habersiz, yasal bir zemine oturtulmadan kurulan ve Beykozlu Pazarcılara haksızlık olarak nitelendirdiği Pazaryerini, kurulduğu ilk gün 100 araçlık araç konvoyu ile ziyaret edep “pasif eylem” gerçekleştirdi.



Haftanın her günü Beykoz’un 10 ayrı yerinde kurulan Pazaryerlerinden ve pazarcı esnafından sorumlu olarak, Pazarcılar Odası ile ortak hareket eden Boğaziçi Beykoz Pazarcılar Derneği, Beykoz’da çeşitli noktalara asılan pankartlarla Acarkent ‘D’ Kapısı karşısında her Perşembe kurulacağı açıklanan BEYKOZ ULUS GİYİM PAZARI’NIN konumunu öğrenmek üzere araştırma yapmış.


Pazar kurulmadan bir gün önce (Çarşamba) yapılan girişimlerde, Pazaryeri için ilçe genelinde hiçbir makama resmi müracaat bulunmamasına karşın, Pazarcılar Derneği Başkanının, Belediyeye olan müracaatında, görüştüğü Belediye Başkan Yardımcısı Pazaryeri için Belediye Başkanının izin verdiğini, kendisinin şehir dışında olması sebebiyle de geldiği zaman Belediye Başkanı ile görüşmesini önermiş.


Dernek Başkanının gün içerisinde Belediye Başkanının Beykoz’da olmamasına rağmen mücadelesine devem ederek, İlçe Kaymakamı ve Jandarma Komutanı ile görüşmüş, yapılan araştırmada pazaryeri açmak için resmi bir müracaat olmamasına rağmen, kurulan pazaryerindeki pazarcı esnafının can güvenliği için yapılan müracaatın olduğu öğrenilmiş.

Gelişmelerin ardından pazaryerinin açtırılmayacağı düşünülürken, Beykoz’un yabancısı bir gurup pazarcı esnafının tezgâhlarını açtıkları öğrenilmiş. Beykozlu Pazarcılar, yeni pazaryerinin açılmasına hangi şartlarda izin verdiğini öğrenmek için Beykoz Belediye Başkanının gelmesini beklerken, ilçede izinsiz pazaryeri açtıklarını iddia ettikleri pazarcıların dikkatlerini çekmek ve haklarına yapılan saldırıyı protesto etmek için pasif ve sessiz eylem planı uygulanmaya konuldu.
Asılan pankart ile halka giyim pazarı duyurusu yapılırken, pazarın içinde giyimin dışında birçok çeşidinde olduğu görüldü.

Dernek merkezinde toplanan Beykozlu Pazarcılar yaklaşık 100 araçlık bir konvoy ile Görele Mahallesi Acarkent Yolu üzerinde kurulan Pazaryerinin önünden geçip, Beykoz Belediyesi önünde pasif ve sessiz eylemlerine son verdiler.

Pazarcılar Jandarma ve Polis mıntıkasındaki turları esnasında konvoylarının trafiği engellememesine özen gösterdiler. Belediye önüne gelindiğinde, dernek başkanı pazarcı esnafına pasif eylemlerinin bittiğini bildirip teşekkür ederken, bazı pazarcıların program dışı olarak güzergâh üzerinde asılı pankartlardan birini alarak, belediye önünde açmalarına Beykoz Emniyetini anında müdahale etti.








14-03-2008 7573 10 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

çavuş 14-03-2008

teşekür

YAPILMASI GEREKENİ YAPTIĞINIZ İÇİN SİZLERİ KUTLUYORUM

yunus kılıç 14-03-2008

beykozda neler oluyor

ekonomik daralmanın işsizliğin hat safhaya ulaştığı pazarcı esnafımızın bir sonraki pazarına gitmek için arabasına koyacağı mazotu düşünürken,acarkente özel kurulan bu pazara anlam veremedim. çünkü ne kadar çok pazr olursa esnaf için o kadar çok masraf demektir. ayrıca aklımın almadığı sayın başkanın beykoz pazarcılar esnafı dururken beykoza hiçbir yönde faydası olmayan otuz kırk esnafı dışardan getirip burada pazar kurdurması.
Beykoz pazarcı esnafının getirilen esnaftan on kat daha fazla olmasının yeri geldiğinde beykoz içerisinde aynı günde iki farklı semtte pazar kuran esnafımız acaba acarlara kurulan pazara layık görülmedimi.Onlar bizim esnaftan daha yüksek standartlaramı sahip sayın başkan.eğer beykoza pazar kurulacaksa bu hak öncelikle beykozun çilesini çeken kazandığını beykoza harcayan oyunu beykoza veren,beykoz esnafına aittir.sadece oy uğruna kurulan soğuksu pazarında onca masrafa rağmen siftah dahi edemeden halka hizmet vermek için çabalayan esnafımıza bu yapılmamalıydı.

recep 14-03-2008

böyle devletin ben..

nbu nedir kardeşim beykozun halkı varken siz gidip başka larına yer veriyonuz belediye uyama gerekeni yap...

EREN 14-03-2008

BAŞKANIN BEYKOZ PAZARCISINA İKİNCİ SINIF MUAMELESİ

Sayın belediye başkanının beykoz pazarcı esnafını ikinci planda tutup söylenenlere göre türkiye genelinde pazar mafyası adı altında bu tip pazarlar kurup, kurulduktan sonra elde edilen rantı alıp başka bölgelere giden şahıslarla sayın başkanın iş birliği içerisinde olması düşündürücüdür. Ben inanıyorumki beykoz pazarcı esnafının orada istenilenden daha modern bir pazar kuracağından eminim.

recep barıt 15-03-2008

hata bizde

hata bizde bu hükümeti başa getirdik şimdi cemeresini cekiyoruz.. Mehmet başkanıma cok teşeküür ediyorum gerekenleri yaptıgı için ve diger pazarcı esnaflarada..

FAHRİ ORMANLI 15-03-2008

SENDENSİN BENDENSİN

HER YERDE HEP AYNI ANLAYIŞ. SENDENSİN BENDENSİN SENDEN BENDEN DEĞİLSEN HİÇ-SİN VARMI BÖYLE BO...TAN İŞLER. NE ZAMAN DÜZELİR BİLMEM AMMA HER GELEN KENDİ DÜZENİNİ KURMAYA ÇALIŞTIĞINDAN BİZİM KUŞAYIN ÖMRÜ YETMEZ. NASILSA BEYKOZUN AÇ SOSYETESİ ÇOK. BEYKOZ-UMUZA SÖSYETE PAZARI HOŞ GELDİİİİİİİİİİİ.

özer GÜNEŞ 16-03-2008

SAHİP ÇIKALIM

Beykoz belediye başkanı,tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri beykozun kendi esnafına sahip çıkmalıdır geçim sıkıntısının had safaya ulaştığı günümüzde ayakta kalma mücadelesi veren çoluk çocuğuna bir parça ekmek parası kazanmak için karda kışda hizmet veren bizim arkadaşlarımız,dostlarımız pazarcı esnafımıza sahip çıkmalıyız BBP BEYKOZ İLÇE teşkilatı olarak esnafımızın sonuna kadar destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bildiriyorum BBP BEYKOZ İLÇE BŞK.özer GÜNEŞ

şerafettin saban 16-03-2008

sıra bizemi geldi

FABRİKALAR KAPILIRKEN AYNI SİLOGAN VARDI....SUSMA SUSTUKCA SIRA SANA GELECEK........ŞİMDİ SIRA PAZARDAMI ? YIKIMLAR DA SIRADA GALİBA Belediye Başkanımızın Siloganda doğru .......BEYKOZU GELECEĞE TAŞIYORUZ........

BEYKOZLU 16-03-2008

RANTİYECİLER

AÇILAN PAZRDAKİ KİŞİLER BEYKOZUN RANTINI ALIR. BEYKOZLUDA DEĞİLLER BAŞKANIM OYUNU ALAMASINIZ AMA BİRİLERİ BELKİ PARASINI ALMAYA BAŞLAMIŞTIR.

emre 17-03-2008

iyiniyet

Beykoz belediye başkanımızın iyi niyetli olduğuna inanıyorum.tahminim dışardaki asfalt mafyacılarının belediye içerisinde birkaç kişiyle elde edilen rantı paylaşarak, belediye başkanına butik tarzı bir pazar kurulacağına ikna etmişlerdir. ama neyazıkki normal bir pazar kurulmuştur, eğer böyle bir pazar kurulacaksa doğal olarak hak beykoz pazarcısınındır.umarım sayın başkan düştüğü bu hatadan döner.buna inanıyorum.

Toplam 10 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 589
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1078
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 544
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 504
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 453
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 651
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 500
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1121
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 981
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 847