Beykoz 100.Yılında yüz akıyla Şampiyon !

30-04-2008 8685 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz 1908 A.Ş. 2007–08 sezonu Değerlendirmesi 2007-2008 Sezonunda Kuruluşunun 100.yılını kutlayacak olan Beykoz 1908 A.Ş.futbol Takımı sezonun ilk yarı karşılaşmalarını Lider Körfez Belediyespor’un ardından 30 puanla ikinci sırada tamamladı.


Sezon sonunda ilk 3 sırayı alan takımların direk TFF 2.Ligine çıkacağı bu sezon sarı-siyahlılar ilk yarı süresince oynadığı 15 karşılaşmanın ardından bunu başaracağı inancını camiaya verdi. 2006-2007 sezonuna Teknik Direktör Ergun Ortakçı ile başlayan Beykoz 1908 A.Ş. takımında bir önceki sezonki kadrodan birçok oyuncu ile yollar ayrılmıştı. Sercan Ispartaspor’a, Recai Tokatspor’a, Ozan-Kıvanç-Hasan Yalovaspor’a, Ramazan Pendikspor’a, Genç Gökhan Amatörlüğe dönmüştü. Takıma yeni oyuncular ise geldikleri takımlarla birlikte şöyle sıralanmakta…
Kaleci Cengiz Yılmaz ( Orhangazi G.B.), Ahmet Hakan Aslanağız ( Küçükköyspor ), Özgür Polat ve Cumhur Enür ( Balıkesirspor ), Hüseyin Sunar Karakayış ( Pendikspor ), Cemil Alabaş ( Bilecikspor ), İbrahim Bayar ( Tepecikspor ), Özcan Özdeniz ( Orduspor ), Cenk Güven ( Kartalspor ), YusufSarıca ( HFC Haarlem ), Can Vardar ( Akhisar Belediyespor )Erhan Şentürk-Şahin Edem ( Nazilli Belediyespor ), Geçen sezon Gebzespor’a giden Koray Karakelle ve Serkan Tuna geri gelmişti.. İçtransferde Volkan Canbolat-Aycan Demir-Serkan Gedik-Uğur Kapısız-Mustafa Demir-Berat Sunar-Süleyman Kara ve Semih Çankaya ile yeniden anlaşma sağlanmıştı.



Alkışlanacak ziyaretler…
Beykoz 1908 A.Ş. Takımında yeni isimlerle şekillenen Yönetimde Frederik Novvıcki Başkanlık koltuğuna oturmuştu. Ancak ligde ilerleyen haftalarda Novvıcki ile yönetimdeki diğer isimleri arasına kara kedi girmiş ve bu güne değin de bu konuda net bir çözüm bulunamamıştı. Kadronun şekillenmesinin ardından şahsen yıllardır seslendirdiğim bir gelenek yani sezon açılışından önce Yüşa
Hazretlerinin kabrinin ziyareti, kulübün unutulmaz simalarından İbrahim Kelle’nin mezarının ziyaret edilmesi camia içinde alkışlanan ve öze dönüşün bir göstergesi olarak algılanmıştı. Çoşkun Bülbül’ün mesaisini tamamen Beykozspor için harcaması ve kendisine Birol Balıkçı ve Bülent Beşiktepe’nin aktif destek sağlamaları da güzel bir görev dağılımının bir sonucuidi. Medya ile yıllardır ihmal edilen ilişkilerin sağlanmasında ise ilçenin tanınmış simalarından işadamı Yusuf Koç’un katkıları dikkat çekici idi. Sezona Bursa deplasmanında Merinosspor ile oynadığı maçtan aldıkları 3 puanla müthiş bir giriş yapan sarı-siyahlılar evindeki ilk maçında ise sürpriz bir şekilde 1-0 mağlup olunca kafalarda soru işaretleri de bırakmıştı. İlerleyen haftalarda birkaç beklenmedik puan kayıpları dışında havaya giren takımda son yılların en iyi defans ve orta saha kurgusu sorunların çözümünü de beraberinde getirmişti. İlk yarı süresince oynadığı 15 karşılaşmadan 30 puan çıkaran Beykoz 1908 A.Ş. takımı bu puanların 18’ini Beykoz Stadındaki maçlarından sağlarken deplasman maçlarından da 12 puanla dönme başarısı da gösterecekti.
28 Gole İmza attılar ...

Evinde taraftarlarına gol sevincini 16 kez deplasmanda ise 12 kez izlettiren sarı-siyahlılarda gol noktalarında en etkili isimler 5 gole imza atan Can Vardar ve Hüseyin Sunar Karakayış 4 gole imza atan Mustafa Demir idi. Atlan 28 golün 23 tanesi ayak ile, 3 tanesi kafa ile gerçekleşti. 1 gol rakip takım oyuncusunun kendi kalesine atması ile bir gol ise penaltı vuruşu sonucu gelmişti. Beykoz 1908 A.Ş. takımında gollere imza atan diğer isimlere gelince: Cemil Alabaş ( 3 gol ), Ahmet Hakan Arslanağız-Uğur Kapısız-Serkan Gedik ( 2 gol ), Hayati-Serkan Tuna-İbrahim Bayar-Erhan Şentürk. ( Gol atan isimler Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarındaki hakem raporlarına göre düzenlenmiş ve oradan alınmıştır. ). Beykoz 1908 A.Ş. futbol takımının tüm müsabakalarını izleyen Boğazın Yargıçları taraftar grubunun ünü ise İstanbul’u bile aşıp Türkiye’de tanınmaya başladı. Her gelen başarılı maçın ardından tribünlerde taraftar sayısı da bariz şekilde artmaya başladı. İki sezondur 500-600 kişiye oynayan takım artık 1000 dolayında taraftarı arkasında hissedince maç sonraları müthiş bir sevinç kasırgası da yaşanmaya başlandı.

Beykozspor 1908 A.Ş. 2007-2008 İstatistikleri
Oynadığı maç ve dakika sayıları : Cengiz Yılmaz ( 15 Maç 1335 Dakika ), Uğur Kapısız ( 15 Maç 1335 Dakika ), Hüseyin Sunar Karakayış ( 14 Maç 1256 Dakika ), Erhan Şentürk ( 13 Maç 1170 Dakika ), Ahmet Hakan Arslanağız ( 13 Maç 1170 Dakika ), Hayati Sarıkaya ( 13 Maç 1083 Dakika ), Cemil Alabaş ( 15 Maç 916 Dakika ), Koray Karakelle ( 12 Maç 833 Dakika ), Mustafa Demir ( 12 Maç 755 Dakika ), Serkan Gedik ( 13 Maç 752 Dakika ), İbrahim Bayar ( 9 Maç 705 Dakika ), Can Vardar ( 11 Maç 689 Dakika ), Cumhur Enür ( 10 Maç 678 Dakika ), Özcan Özdeniz ( 9 Maç 612 Dakika ), Özgür Polat ( 8 Maç 377 Dakika ), Aycan Demir ( 5 Maç 375 Dakika ), Serkan Tuna ( 6 Maç 229 Dakika ), Yusuf Sarıca ( 4 Maç 210 Dakika ), Gökay Köhle ( 5 Maç 134 Dakika ), Berat Sunar ( 3 Maç 106 Dakika ), Gökhan Şenol ( 2 Maç 35 Dakika ), Hüseyin Volkan Canbolat ( 1 Maç 15 Dakika )
Sarı Kartların Dağılımı :
Kırmızı Kartlar : Özcan Özdeniz ( Gölcükspor Maçı )-Koray Karakelle ( M.Kemalpaşaspor )-Berat Sunar ( Orhangazispor )
Sarı Kart Cezalıları : Ahmet Hakan Arslanağız ( 2 Defa ), Serkan Gedik, Cumhur Enür-Hüseyin Sunar Karakayış-Erhan Şentürk
Sarı Kartlar :
Ahmet Hakan Arslanağız ( 8 Sarı Kart ), Hüseyin Sunar Karakayış-Serkan Gedik ( 5 Sarı Kart ), Cumhur Enür-Erhan Şentürk-Mustafa Demir- ( 4 Sarı Kart ), Cemil Alabaş ( 3 sarı Kart ), Özcan Özdeniz-İbrahim Bayar-Can Vardar-Uğur Kapısız-Cengiz Yılmaz ( 2 Sarı Kart ), Koray Karakelle-Serkan Tuna-Hayati Sarıkaya-Aycan Demir ( 1 Sarı Kart )
Maç Sonuçları :
Bursa Merinosspor-Beykoz 1908 A.Ş. : 2-3
Beykoz 1908 A.Ş.-Yalovaspor : 0-1
Bilecikspor-Beykoz 1908 A.Ş. : 0-0
Beykoz 1908 A.Ş.-Darıca G.Birliği : 2-1
Beykoz 1908 A.Ş.-K.Çekmecespor : 2-1
Körfez Belediyespor-Beykoz 1908 A.Ş. : 1-0
Beykoz 1908 A.Ş.-Orhangazi G.Birliği : 3-1
Beylerbeyi A.Ş.-Beykoz 1908 A.Ş. : 2-2
Beykoz 1908 A.Ş.-Gölcükspor : 2-3
Yıldırımbosna-Beykoz 1908 A.Ş. : 1-3
Beykoz 1908 A.Ş.-Zonguldakspor : 2-1
M.Kemalpaşaspor-Beykoz 1908 A.Ş. : 1-1
Beykoz 1908 A.Ş.-Lüleburgazspor : 4-1
Orhangazispor-Beykoz 1908 A.Ş. : 1-3
Beykoz 1908 A.Ş. – Üsküdar Anadolu 1908 : 1-0

İkinci yarı değerlendirmesi :
Beykoz 1908 A.Ş. Futbol Takımı ikinci yarı maçları öncesinde kadroda bir operasyona giderken bazı futbolcularla yolları ayırırken bazı yeni isimlerde kadroya dahil edilmişti. Gebzespor’dan Cihan Erdil, Mustafa Kemalpaşaspor’dan Egemen ve Samet Gören, İstanbulspor’dan Metin Kırıştı, Kütahyaspor’dan Salih İzmir, ve Karsuspor’dan genç Emre ile anlaşma sağlanırken Özgür Polat Kütahyaspor’a, Serkan Tuna Yıldırımbosnaspor’a verilirken sezon başı Nazillispor’dan gelen ve forma şansı bulamayan isimler Şahin ve Hakan’ın yanı sıra , Gökay Köhle, ve Gökhan ile de yollar ayrılacaktı. İkinci yarı hazırlıkları için Antalya Alanya’da kampa giden sarı-siyahlılarımız yaptığı maçlarda göz doldurmasını bilmişti. Merakla beklenen ilk karşılaşmada Bursa Merinosspor ile golsüz berabere kalınınca kafalarda soru işareti oluşurken bir sonraki maçta Yalovaspor deplasmanından 3-1 lik skorla dönülünce Merinos maçındaki kayıpta unutuluyordu. Üstelik Yalova’da müthiş bir taraftar baskısı karşısında hakaretlerin bini bir para olan zorlu bir maç oynanmıştı. Evinde oynayacağı Bilecikspor maçında tribünlerde ufaktan hareketlilik ve doluluk başlayınca camianın şampiyonluğa inancı ortaya çıkmıştı. Bilecik maçında sonuca ilk yarıda İbrahim ve Hüseyin’in golleri ile ulaşan sarı-siyahlılarımız yağmurlu havada ve çamurlu sahadan alınan galibiyetin coşkusunu doyasıya yaşayacaktı. Grubun güçlü ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği ile oynanacak maç camiada sonucu merakla beklenen bir müsabaka olarak dikkatleri çekecekti çünkü rakip profesyonel liglerde en az gol yiyen bir ekip konumunda idi. Bu maçın kar yağışı ve elverişsiz hava ve saha koşullarında oynanmaması ile haftayı boş geçen Beykoz 1908 A.Ş. takımında konsantre bozukluğu bir sonraki maç olan yine bir deplasman maçı olan Küçükçekmece maçında kendini fazlası ile gösterecekti.
Beykoz’un Uğur’u var !
Karlı haftada maç oynanan Metin Oktay Stadında taraftarlarının da Stat kapısından geri çevrilmesi sıkıntının adeta tuzu biberi olacaktı. Son sıraya demir atan rakibi ile belki üst üste 100 maç yapsa tamamını kazanacak güçte olan takımın bu maçta kaybettiği 3 puan ve yediği 3 gol tam bir şok yaşatmıştı. Ancak imdada ilk yarıda deplasmanda 1+-0 kaybedilen Körfez Belediyespor maçı yetişecekti ve bu maçı 2-0 kazanan Beykoz 1908 A.Ş. o ana kadar oynanan maçlardaki en fazla seyirci rekoruna imza atılan maçta 60 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kalırken adeta bir destan yazacaktı. A.Hakan ve Cemil ile gelen goller 3 puanı haneye yazarken Liderlik koltuğu da sarı-siyahlıların olmuştu. Orhangazi Gençlerbirliği deplasmanına bu moralle giden sarı-siyahlılar genç yıldızı Uğur’un mükemmel oyunu ile sonuca zorlanmadan gitti. Uğur’un iki ve Cemil’in attığı bir golle liderliğini sağlamlaştıran takım ilçede iyiden iyiye şampiyonluk havasının solunmasına neden oldu. Ve artık sıra Boğaziçi derbisine yani Beylerbeyispor maçına gelmişti. Aralarında uzun süre rekabetin yaşandığı bu maçta alacağı sonucu herkes merak içerisinde idi. Beykoz Stadına son haftalarda sergilediği müthiş bir çıkışla gelen yeşil-kırmızılılar karşısında ilk yarıda gol kaydedemeyen temsilcimiz maçın kilidini bitime 9 dakika kala İbrahim ile açacaktı. Son dakikada ise genç Uğur attığı golle yaşanan sevinci katlayacak isim oldu.





Gölcük ve Zonguldakspor şokları !
İlk yarıda Beykoz Stadında 3-2 yeniliği rakibi Gölcükspor ile çok zorlu bir deplasman sarı-siyahlıları bekliyordu. Yıllardır Gölcük’de oynanan tüm karşılaşmalarda çıkan olaylar adeta gerilimli bir maçında habercisi idi. Maçın başlarında 1-0 mağlup duruma düşen takımımız bu gole 2 dakika sonra cevap vermesini bilmişti. Karşılaşma berabere bitecek derken yıllardır her oynadığı takımda Beykoz’a gol atan Ali Mumcu uzatma dakikasında attığı golle Beykoz’u evine puansız gönderen isim olmuştu. Beykoz stadında yine çıkışta olan bir rakiple zorlu bir maç vardı. Yıldırımbosna karşısında ilk yarıda gol atamayan Beykoz 1908’de beklenen gol Kaptan Mustafa ile ikinci yarının başlarında geldi. Maç bu şekilde bitecek derken uzatma dakikalarında Koray ikinci gole imza attı. Bir ilginç notta karşılaşmada kaptanlık bandının 4 farklı oyuncu tarafından takılması idi. Darıca Gençlerbirliği takımı ile kar nedeni ile ertelenen maçı hafta içi oynayan Beykoz 1908 Darıca Stadında berabere bitecek bir maçı tamamlayacak derken bitime 2 dakika kala oyuna sonradan giren Hüseyin ile golü bulunca bu iş burada bitti diyecekti. 4 gün sonra Zonguldakspor ile deplasmanda maça çıkacak olan sarı-siyahlılarımızı burada müthiş bir psikolojik baskıyı bulacaktı. İlk yarıda beklide farklı bir galibiyet alınabilecek iken girilen pozisyonlar heba oldu. Maçı 4-2 kaybeden takımda moraller gitti derken imdada yine bir iç saha galibiyeti yetişti. Bursa temsilcisi Mustafa Kemalpaşaspor karşısında mutlak galibiyet hedefi ile çıkan sarı-siyahlılarda yüzü güldürecek isim takımın Uğur böceği Uğur Kapısız idi. İlk yarının sonlarına doğru attığı gol takımına hayat verecekti.
Ve Şampiyonluğa kavuşuyoruz…
Lüleburgaz deplasmanına alacağı puanlar ile belki de şampiyonluğu garantilemiş halde dönem umudu ile başlayan takımımız beklenmedik mağlubiyetlerden birine daha imza atarken diğer iki rakibinin de yenilmesi ile 5 puanlık farkı koruyarak son iki haftaya girecekti. Orhangazi maçında tribünler dolu şampiyonluk havası mükemmeldi. Statta dört bir yan balonlarla süslenmiş, maça giren her taraftara hazırlanan bayraklar dağıtılmıştı. Takım sahaya çıkarken Genç Osman Marşı ile konfeti ve sis şovu ile çıkıyordu. Müthiş ve kolay unutulmayacak anlar yaşanıyordu. Bu kez takımın emektarı Kaptan Mustafa Demir sahne aldı attığı iki golle Beykoz 1908 A.Ş.Takımının şampiyonluğunu ilan etti. Maçına ardından tur beklenirken sahaya forma için giren birkaç taraftara son derece sert müdahale eden Çevik Kuvvet polislerine tribünlerden aynı sertlikte tepki gelecek ortalık en güzel günde karışacaktı. Neyse ki araya Beykoz İlçesinin Genç Emniyet Müdürü Hakan Boydak girip ortamı yatıştıracaktı. Sahaya giren taraftarlar geç de olsa futbolcular ile kucaklaşıp gönlünce kutlamaya başlamıştı . Maçın ardından Beykoz Meydanına kadar yapılan zafer yürüyüşü için tam 17 yıl beklenmişti dolayısı ile eğlenmek de hakkıydı Boğazın Yargıçlarının. Sezonun son maçı olan Üsküdar Anadolu 1908 maçı ise bir formalite maçından öte anlam taşımıyordu. Evet, son şampiyonluktan tam 22 sene geçmişti hatta o kadrodan Murat Güney genç yaşta aramızdan ayrılacaktı. 17 yıl 3.ligde yapışıp kalan sarı-siyahlılar nihayet 2.ligin kapısını ardına kadar açmıştı. Onursal Başkan olan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’den sezon başındaki Başkan Frederik Novicki’ye, Hasan Gedik Başkandan, yöneticiler Çoşkun Bülbül, Bülent Beşiktepe, Birol Balıkçı, Yusuf Koç, Asım Özdemir’e kadar idari mekanizmada yer alan isimler, Ergun Ortakçı Liderliğindeki teknik kadro ve zaferin mimarı futbolcualr doyasıya hak etmişerdi 100.yılda gelen şampiyonluk sevincini. Kutlu olsun, 100.yılında yüz akı ile gelen şampiyonluk camiaya armağan olsun.
Not:
Beykoz 1908 AŞ Futbol Takımımızın Şampiyonluk serüvenini okuyucularımızla paylaşan ve özel fotoğraflarını kullanmamıza izin veren çok değerli dostumuz “TALİP ERCAN’A” teşekkür ederiz.
Doğuş Haber





30-04-2008 8685 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

üsk1908 25-06-2008

helal olsun size şampıyonluk

işalla aynı başarıyı 2.ligte de gösterirsiniz umarız kardeşimiz olan beykoz biz orda aratmıçak üskbyk1908

BekiR 1908 ! 21-07-2008

BeykoZum..!

ArkadaşLar Ben Beykoz Doqma Buyumeyim.. Fakat Şişecam Kapandıktan Snra MErsine Tasındım Her Zaman BEykozuma Guvendim Ve BasardıLar.. BOGAZIN YARGICI BEYKOZ !

BeYKoZLu_FeRDi 06-05-2009

YAKIŞIR SANA

İŞTE BEYKOZ BU DEMEK. ANLAMAYANLARA ANLAMAK İSTEMEYENLERE BAŞKA Bİ ANLATIM ŞEKLİ BEYKOZ BU İŞTE. SUANDA ŞIRNAKTA VATANİ GÖREVİMİ YAPIYORUM BEYKOZUN YANINDA 15 AY OLAMAYACAM AMA GÖNLÜM BEYKOZDA VE BEYKOZLULARLA. >>>>>GÜMÜŞSUYU GENÇLİKFERDİ

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 470
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 466
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785