Amatör Kulüpler de Ali Düşmez Heyecanı!

10-06-2008 3417 Yorum yok. Yorum Ekle

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yeni Başkan’ının seçileceği Genel Kurula sayılı günler kala adaylardan Ali Düşmez’in Paşabahçe Spor Kulübü Sosyal Tesislerinde verilen kahvaltıda sunduğu projeler ve verdiği fikirler tam anlamı ile heyecan yaşanmasına vesile oldu.


İlçede kurulu bulunan Amatör Spor Kulüplerinin yanı sıra Beykoz Spor Kulübü Derneği temsilcilerinin de hazır bulunduğu kahvaltılı toplantı da Dr.Özer Odabaş toplantı yöneticisi konumu ile bu konuda da başarılı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Odabaşı yaptığı açılış konuşmasında pek çok sivil toplum kuruluşu çalışmalarında hazır bulunduğunu anımsatarak , “ Bu kadar spor adamının bir arada bulunduğu yerde, huzur veren, mutluluk veren yerde bulunmaktan dolayı şanslıyım” dedi.


Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği Başkanı Asım Özdemir yapılan toplantı ile ilgili açıklamada bulunurken, “ Sayın Ali Düşmez’in adaylık sürecini destekliyoruz. Onun adaylığı ile bir heyecan yaşandığı ortada” dedi. Sohbet havasında geçen ve Beykoz camiasında da sevilen bir isim olarak bilinen Ali Düşmez daha sonra konuşmasına başlarken kendisinin de anne tarafından bir Beykozlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu anımsatarak, “ Futbolculuk hayatımın 3 senesi de Beykoz ve Paşabahçe’de geçti. Yeniköy Spor Kulüp Başkanı olarak TFF.3.Ligine çıktığımızda maç için Beykoz’a geldiğimizde hala unutulmamış olmak, birçok dostumun samimi karşılaması benim için unutulmaz anılardan oldu. Paşabahçespor ile ünlü 6’lar heyecanı yaşadım, kendimi ciddi bir Beykozlu olarak, Beykoz’un bir çocuğu olarak görüyorum. Spor hayatımda Yeniköyspor’da 20 senelik bir Başkanlık ve 5 senelik de oyunculuk, yöneticilik dönemim oldu. 48 yaşındayım ve bunun 32 senesi sporcu ve spor yöneticisi olarak geçti. Her zaman başka Kulüp Başkanları ve Yöneticileri ile çok güzel diyaloglar yaşadım.. Amatör Spor Kulüplerinin sıkıntılarını çok yakından bilen biri olarak bu dönem başkanlığa talip oldum. Büyük bir aşkla bu işin üstesinden geleceğime inandığım için adaylık kararımı yaklaşık 45 gün önce verdim. Amatörler camiasına beklenen hizmetleri vereceğim inancındayım, amatör spor kulüplerine sadece spor çantaları vermekle destek olunamayacağı fikri ile harekete geçtim. 3 konuda toplumda örnek olunabileceği fikrindeyim.
Birincisi İyi bir vatandaş olarak, çevresinde örnek bir yapıda her meslek dalından bir insan olunabilir.
İkincisi Paranız varsa okul, spor tesisleri, camii, aşevi yani toplumun ihtiyaç duyduğu konuda hizmet verebilirsiniz.


Bir üçüncü olarak da Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alarak hizmet verebilirsiniz. . Biz bu süreçleri başarı ile geçip insanlara bir güven kanalize ettiğimiz inancındayım. İASKF Başkanlığı nasip olursa, buraya her geldiğimde sportif anlamda üstüne bir şeyler koyacağıma inandım.” Dedi.
3 büyüklere endeksli giden bir spor anlayışını olumlu bulmadığını sözlerine ekleyen Düşmez, “ Amatörleri yeniden kabul ettirmek için onun Hükmü Şahsiyetine yeniden kavuşabilmesi için aday oldum. Amatörlerin gücünü çok iyi biliyorum, bu gücün yeterince gösterilmediği inancında idim. Tek başına yönetmek gibi bir anlayış benim yapımda yok, tüm Kulüp Başkanları ile sık sık görüşüp onların da düşüncelerini alacak, yani hep birlikte bir anlayış ile hareket edeceğim.” Şeklinde konuştu.


Daha sonra İstanbul Amatör Spor Kulüp Camiasının duayen isimlerinden Gazeteci-Yazar, Spor Adamı, Yönetici Yemen Ekşioğlu, Paşabahçe’nin de kendisi tarafından evi olarak görüldüğünü söyleyerek , “ Ben de Ali Düşmez ile yürümek istiyorum” dedi. Ekşioğlu ardından Amatör Spor Kulüplerinin Futbolda mücadele edecekleri yeni statü hakkında geniş bir açıklamayı toplantıda yaptı. Genç takımların tek ligde mücadele edeceğini, ve yaş gruplarında 1993-1999 doğumlular arasında 7 ligin başlayacağını her ligde sadece o yaş grubundan, o tarihte doğanların oynayabileceğini söyleyen Ekşioğlu, “ Amatör 1. ve 2. Ligde Genç takımlar maçları tek çıtada toplanması ile yılda 14 bin olan maç sayısının 21 bine çıkacağını söylemek isterim. Süper Amatör Ligde Çim sahası olamayan takım kendi evinde bu özelliği yoksa oynayamayacak. “ dedi.

Ekşioğlu’nun ardından sırası ile katılımcılar söz alıp düşüncelerini açıkladılar. Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç, böylesine bir ortamda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendilerine ne görev düşerse yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Tokatköy Spor Başkanı Orhan Ceylan, Elmalıspor Kulüp Başkanı Yusuf Dinç, Kanlıcaspor Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kaya, Doğuş Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Ozan Derviş, Ortaçeşmespor Kulüp Başkanı Rıza Dunaz, Çiğdem spor Kulüp Başkanı Hüseyin Emanet, Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Sekreteri Mehmet Yorulmazlar ve Gümüşsuyu Kulüp Başkanı Yunus Çapoğlu sırası ile söz alıp düşüncelerini aktardılar. Sonrasında ise Ali Düşmez konuşmasının 2.bölümüne geçip yapacakları projeler hakkında etraflıca bir anlatım yaptı.
Haber
Talip ERCAN

Fotoğraflar
Doğuş Haber



10-06-2008 3417 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 596
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 458
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 505
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1125
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851