RİVA’DA ÖZEL BİR GECE

14-07-2008 11346 11 yorum. Yorum Ekle

Geleneksel hale dönüştürülen “Riva Plaj Festivali” Davut Güloğlu ve Murat Kekilli’nin verdiği konser ile bu yılda, tatil için İstanbul’un en popüler köyü olan Riva’yı seçenlere özel bir gece yaşattı.



Riva Köyü Muhtarlığının organize ettiği geleneksel eğlence, Riva ile özdeşleşen isim olan, Kalp Cerrahı Dr. Mahmut Akyıldız’ın her yıl olduğu gibi, bu yılda verdiği destek ile zirve yaptı.


Dr. Mahmut Akyıldız gibi artık Rivalı olan ünlü Sunucu Cemal Çolak (Çene Cemal) eğlencenin müdavim sunucusu olarak görevini başarıyla yerine getirdi.


Festival için günlerce öncesinden yapılan çalışmalar, bir gün önce ve festival günü gündüz iyice hızlandı. Sahnenin oluşması ve ses düzeninin kurulması ile artık İstanbul’da marka haline gelen Riva Plaj Festivali başlama noktasına geldi.


Beykoz Belediye Başkanlığının, Köy Muhtarlığının istekleri doğrultusunda Atölye hizmetlerini eksiksiz vermesiyle konserin ön hazırlıklarına katkısı olduğu gözlendi.


Her sene olduğu gibi, Festival alanına gelen protokol mensupları ve sanatçılar kısa bir süre alanda kaldıktan sonra, yıllardır protokolün ve sanatçıların ağırlanmasını kimseye bırakmayan Dr. Mahmut Akyıldız’ın Villasının Bahçesinde aldılar soluğu.


Dr. Akyıldız ile dostluklarından dolayı Festivale gelen sanatçıların isimlerini yazsak, sahneye çıkmadıkları için onlara kin beslersiniz. Fakat bu mükemmel gecede gecenin programı öyle bir güzel ayarlanmış ki saat 21 45’e kadar bütün misafirlerin sahne alması gerekmekte, zira saat 21 45’ ten sonra daha önceden sahne alacağı afişler ve reklamlar ile duyurulan, Davut Güloğlu ve Murat Kekilli için ayrılan konser saati süreci başlayacaktı. Bu sebepten Doktor’un bahçesinde hepsi Türkiye starı olan birçok sanatçı zamanın dar olması ve çok az süre sahne yapacak olmalarının prestij meselesi olacağı için sunucu Çene Cemal tarafından sahneye alınmayıp, onların yerine müzik piyasasında kendilerini yaptıkları çıkışlar ile duyuran genç seslere kısa kısa yer verildi.


Kurtlar Vadisi Dizi Filmindeki rolü ile unutulmazlar listesine giren Abidin Yerebakan, Dr. Mahmut Akyıldız’ın villasında bir taraftan ikramlardan nasibini alırken, bir taraftan da şair ruhunu konuşturup, oracıkta önce Dr. Akyıldız’a olmak üzere kaleme aldığı birkaç şiirini, sahneden okurken geceye renk kattı.


Genç sanatçıların sahnelerinin bitmesinin ardından, ilk sırayı son yıllarda yaptığı çıkışla hep zirvede olan Sanatçısı Davut Güloğlu sahne aldı, Güloğlu özel sazlarıyla mükemmel bir performans göstererek, Karadeniz müziğine aşina olan seyirci gurubunu Riva kumsalında adeta coşturdu. Sanatçının konseri sırasında Dr. Mahmut Akyıldız’ın villasından havai fişek gösterisi gecenin hızını doruklara çıkarttı. Güloğlu gördüğü manzaraya olan hayranlığını birçok kez dile getirerek, tek sürdürdüğü horonuna vokallerini de alarak kendinden geçti.


10 Dakikalık bir aradan sonra Festivale daha önce katılanların antrenmanlı olduğu kendi değimiyle çılgın mı çılgın, bir o kadar da delikanlı bir solist Murat Kekilli aldı sahneyi. Güloğlu’na villadan gelen havai fişekler, Kekilli’ye tarihi Riva Kalesinden geldi. Yalnız festivali izleyenler çoktan transa girmişlerdi bile kimsenin havai fişekleri görecek hali yoktu. Herkes Kekilli’nin hızlı şarkılarına kendi kafalarına göre ritim tutmakla meşguldü.


Kekilli her zaman olduğu gibi inanılmazı gerçekleştirip, plaj alanındaki büyük küçük herkes ile telepati kurup şarkılarını zaman zaman kendisi susup onlara söyletmesini başardı. Sanatçının televizyonlara çıkmamasına rağmen şarkılarının bu denli bilinmesi ve koro halinde söylenmesinin mantıklı bir açıklaması yok. Kekilli adına güzellikler bitmiyor, kendi tarzının usta isimleri merhum Barış Manço, Cem Karaca’dan, yaşayan efsaneler Erkin Koray ve Orhan Gencebay’dan bahsederken gösterdiği saygı konseriyle eş değerde güzelliklerdi.


Bu sene geçmiş yıllarda olduğu gibi, VIP Koruma adı altında özel bir korumaya gerek görmeyen Köy Muhtarlığı, gecenin koruma işini Plaj Müdürü Şenol Çelik ve Yardımcısı Sadık Güneysu yönetiminde köyün gençlerine bırakmakla ne kadar isabetli karar aldıklarını gördüler. Gençler köy halkını ve misafirleri tanımanın vermiş olduğu rahatlıkla, hem görevlerini yaptılar, hem de gönüllerince eğlendiler. Yalnız dua etsinler Kekilli’nin programı yarım saat daha uzamadı. Uzasaydı güvenlikçileri girdikleri transtan kurtarmaya ayrı bir güvenlik ekibi gerekebilirdi.


Yaşanan tüm güzellikleri paylaşmışken, yıllardır köyün adeta gölge Muhtarı gibi konumda olan ve tüm sorunlar ile Muhtar öncesi karşılaşan ve birçoğunu Muhtara bile aksettirmeden çözen Riva Gölge Muhtarı Vedat Banabak’ın gecedeki olağan üstü çabalarını göz ardı etmemek gerekli.



Sahneye çıkan tüm Sanatçılar, tabiî ki öncelikle seyircileri başta olmak üzere, Riva Muhtarı Salih Belen ve ekibine, Dr. Mahmut Akyıldız’a teşekkür etmeyi ihmal etmediler.



Riva Muhtarı Salih Belen yaptığı konuşmada, Festivale katılan Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’e, il dışında olduğu için katılamayan mesaj yollayan ve tebrik eden Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Zafer Saz’a, Beykoz İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekiline, Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç şahsında tüm Muhtar arkadaşlarına, Beykoz Belediyesi Başkan Danışmanı İsa Sucuoğlu’na, İl Genel Meclisi Üyesi Birzat Mermer’e, tüm sivil toplum Kuruluşları temsilcilerine, komşu köylerden ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen konuklarına, kısaca festivale katılan herkese bu özel akşamı bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum dedi.
Muhtar Belen konuşmasının sonunda, özellikle çalışma arkadaşlarına, alanın güvenliğinden sorumlu köyün gençlerine, Riva Karakol Komutanı Osman Astsubay şahsında tüm Karakol personeline ve her yıl olduğu gibi kendisini yalnız bırakmayan Dr. Mahmut Akyıldız’a herkesin huzurunda ayrıcalıklı teşekkür ediyorum dedi.











14-07-2008 11346 11 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

dogancan belen 26-12-2009

riva konseri

bence geçen senekinde güzel olmuş süper bir gece idi

Toplam 11 yorum bulundu. 11-11 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787