İSTANBUL GÜNDEMİ GAZETESİ GÜNDEM OLDU

24-10-2008 10345 11 yorum. Yorum Ekle

Ümraniye ve Üsküdar bölgesine hakim olarak yerel yayıncılık yapan, İstanbul Gündemi gazetesi Ümraniye Atakent Salon Vals’te 3. yayın yılını kutladı.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve yerel yöneticiler ile sivil toplum kuruluşlarının ilgi gösterdiği geceye, Avrupa ve Anadolu Yakasında yayın yapan birçok yerel gazete temsilcileri katıldı.


Ünlü ses sanatçılarının geceye katılmış olmalarına karşın sahne almamaları veya onlara sahne ortamının hazırlanmaması davetliler tarafından oldukça eleştirildi. Gecede kurumsal kimliği olan herkese kutlama plaketi hazırlanması ve plaketlerinde usule uygun verilmemesi oldukça karışıklıklara sebep oldu.

Yerel yayıncılık adına birlik olduğunu ilan eden kurumların temsilcileri, önceden planlandığı anlaşılır şekilde ellerine geçirdikleri mikrofondan sadece kendi bölgesinin gazetelerini anons edip diğerlerinin adından bahsetmemesi ve konuşmasını genel anlamda bir birliğin yöneticisi gibi göstermesi, salonda tatsız ortam oluşturdu.



Ne var ki oldukça sevecen kimliği ile misafirlerini ağırlamaya çalışan İstanbul Gündemi Gazetesi Sahibi Musa Has, kadife sesi ile çıktığı sahneden, çıkarttığı yeni albümünden eserler okuduğunda, konuklar ancak İstanbul Gündemi Gazetesin gecesinde olduğunu anlayabildiler. Sanatçı okuduğu eserler içerisinde engelli olan kızı için yaptığı besteyi seslendirdiğinde, kızının görevliler yardımıyla sahneye getirilmesi ile oluşan, baba-kız görüntüsü gecenin en duygusal anıydı.

Zaman zaman görüştüğümüz ve sohbetini sevdiğimiz Musa Has dostumuzun gazetesinin 3. yılını kutluyor, aile huzurunun çalışma ormanında da en güzel şekilde olması dileklerimiz ile hayırlı kazançlar temenni ediyoruz.





24-10-2008 10345 11 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

musa has 24-10-2008

birlikte güçlüyüz

bize değer veren tüm dostlara kucak dolusu selam ve muhabbetler ve iyi dost doğuş haber'e ve Ozan bey'e en içten saygı ve sevgilerimle

Fahri Ormanlı 25-10-2008

BİZDEN MESLEKTAŞIMIZA TAM DESTEK"

MERHABA; KALEM DOSLARI "İSTANBUL GÜNDEMİ GAZETESİ" 3 YAŞ GÜNÜ KUTLAMASINDA TÜM BASIN YAYIN KURUM VE ÇALIŞANLARI TARAFINDAN TAM DESTEK GÖRMÜŞTÜR. BİZİM BU GECEDE GÖREVİMİZDE KALEM DOSTU MESLEKTAŞIMIZIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YANINDA OLMAMIZ VE BİZİ SEVENLERİ'DE YANIMIZDA GÖRMEK İÇİN DOSTLARIMIZI VE MESLEKTAŞLARIMIZI DAVET ETMEMİZDİR. GELENLERDEN VE MESLEK ADINA KATKI VERENLERDEN "ALLAH" RAZI OLSUN. BİZ BİZDEN MESLEKTAŞLARIMIZ ADINA DESTEK İSTEYEN HER MESLEKTAŞIMIZIN YANINDA OLMAYI GÖREV EDİNENLERDENİZ. AKLIMIZ ERDİĞİNCE GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE. İNŞALLAH SİZİNDE 7 . YAŞ GÜNÜNÜZÜ AYNI SAMİMİYETLE VE TÜM KALEM DOSTLARI SANATÇI, PLİTİKACI, SPORCU, SANAYİCİ, İŞ İNSANLARI İLA BİRLİKTE KUTLAMAYI ARZU EDERİZ.SAYGILARIMLA "FAHRİ ORMANLI"

Mithat Özdemir 25-10-2008

Haber Tebrik Organizasyonu bloke sabote edenlere .....

Sevgi Ozan abicim haberin güzel olmuş eline sağlık. Vurgu yaptığın konulara biraz da ben açıklık getirmek istiyorum. Gece, İstanbul Gündemi Gazetesinin mi?
yoksa Yerel Basın Birliği !? nin mi acaba? Hangi Yerel birlikte bahsediyorlarsa? Her eylemleri ayrımcılık ve insanları katogorize etmek olan tuzu kuruların gecesi mi? inanın buna karar veremedim. Bu gecede adımıza düzenlenen plaketlerin neye istinaeden düzenlenip verildiğini (Pardon srvis edildiğini) merak etmiyor değilim. Bu vesile ile Musa Hası beyi tebrik ediyor plaketini kabul etmediğim için beni mazur görmesini istiraham ediyorum. Körler sağırlar birbirini ağırlar meselesi olmaması açısından. Bir not da Fahri Ormanlı bey'e kendini niğmet sanıp başkalarını artık görme sevdasından ve çok bilmişliğinden vazgeçerse sevinirim. Sanmam amma... Saygılar Mithat

Doğuş Haber 26-10-2008

Açıklama

Sayın Birge
Yorumunuz hakaret içerikli olduğu için yayınlanmamıştır. Sadece habere olan yorumunuza katılıyoruz ama hiç bir kişinin ve kurumun iç meselesine amaca yönelik yorumunuza asla. Bilgilerinize saygı ile sunulur.

Fahri Ormanlı 26-10-2008

"ÖN YARGI GAZETECİ VE YAZARIN ÖLÜMÜDÜR"

MERHABA; Sevgili mitat özdemir kardeşim. O geceye özel hazırlanmış bir hatıra ödüldür bu verilenler. "plaket değil" ilk önce bunu örenmeni arzu ederdim. Sevgili meslektaşımız musa has arkadaşımızın çam sakızı çoban armağanı misali. Bizde istanbulda bulunan mesleki dernek, birlik, ve platforumlarla bu güzel geceye destek verdik. Amma ne yazık sen plaketle ödülü dahi ön yargılı davranarak örenmek istemediğsen bu suçu kendinde ara. Eyer bir yazar gazeteciyim diyen tüm arkadaşlara BAYRAKLA, FLAMAYI-RESİMLE,FOTOĞRAFI-VEYA PLAKETLE,ÖZELÖDÜLÜ" Ayıramayacak kadar kindar davranırsa işte o körlük onu bakar kör yapar. 1. Plaket nedir? plaket ulusal ve uluslararası standarları bulunun 5 değerli metalden yapılan üzerinde işlenecek obje ve yazıların hiç bir şekilde silinmeyecek olarak hazırlanandır. 2. plaket nasıl verilir? Devlet ve özel kurum ve kuruluşların meslis kararı veya yönetim kararıyla neye istinaden verileceği noretden tastikli karar defterlerine işlenir ve oy birliğinle konuya özel tertiplenen törenle verilir "VS" devamı sana çay içmeye gelince anlatırım kolay gelsin hayırlı işler. Bu kadar bedava ders yeter. Saygılarımla "Fahri Ormanlı"

mus has 26-10-2008

herkese teşekkür

3. yaş günü münasbetiyle yapmış olduğumuz gecede hiç bir art niyet aramaksızın arkadaşlarımıza o günün hatırası olarak mesleğe katkıları ve meslektaşlarımıza olan saygı ve sevgileri ile bir hatıra babında bir ödül veya ne sayılırsa böyle bir şeyi layık gördük. Gerçek şu ki hiçbir art niyetimiz yoktu.O günün anısına yapılan bir şey. Benim böyle bir organizasyonu ilk olarak gerçekleştimem hasabiyle bazı eksik ve kusurlarımız olmuştur. ama şunu açık yüreklikle ifade edeyim ki bize destek olan veya olmayan tüm mesteklaşlarıma ve gönül dostlarımıza en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hiç kimsenin bundan bir çıkarmasını arzu etmiyorum. Oradaki proğram akışı ve aksaklığından dolayı da özür diliyorum. Biz buradaki hatalarımızı gördük inşaallah bir daha ki sefere daha güzelini yapmaya gayret ederiz. Biz muhabbet fedaisiyiz husumete vaktimiz yoktur. tüm meslektaşkarımıza selam ve saygılar. Özellikle objektif bir değerlendirme yapan Ozan bey başarılar diliyorum.

Metin Birge 26-10-2008

Sayın Ozan Derviş..

Önceki yorumumu yayınlamamış olmanızı içinde bulunan bazı kelimeler nedeniyle anlayışla karşılıyor fakat bu yorumu da yapmak mecburiyetinde kalıyorum! Adam hala yorum yazıyor! Kendine gazeteci diyor yazdığı kelimelere bak ya hu! Çıldırmamak içten değil! Sayın Fahri Ormanlı sizi başkan seçenin aklına şaşayım ben! Neyin başkanısınız siz? Ne gazeteci olur sizden ne de bu alanda bir meslek erbabı! Daha kelimeleri doğru düzgün yazamıyor güzel Türkçe'mizin içine ediyorsunuz! Anlamadığım bir şey daha var, Doğuş Haber Gazetesi de bu başkana mı bağlı?? Yayınlayın bunu da herkes bilsin haddini! Bu adam gibi adına başkan diyenler utansın! FAHRİ ORMANLI yani... Soruma da cevap bekliyorum sayın Derviş!!!

Doğuş Haber 26-10-2008

Açıklama

Sayın Birge,
yorumunuzun birçok yerine katılıyoruz, bir önceki amacı aşan yorumunuz konusundaki özeleştirinize teşekkür ederiz. Bilmenizi isterizki değil Fahri Ormanlı hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı yayınımız olmamıştır. Bu konuda geçmiş arşivlerimizi inceleyebilirsiniz. Fahri Ormanlı meselesine gelince, uzun yıllardır tanıdığımız, çok eski meslektaşların genel olarak Başkan diye hitap ettiği, içlerinden bazılarının sizin gibi net tavır koyduğu, içimizden biridir. Kendisine sizin bu net tavırlarınızı bir davet olarak almasını en yakın zamanda, havadan sudan sebeplerden birçok kez bir araya gelen meslektaşlarımızdan en az üç gazete sahibini çağırarak, hangi kurumun başkanlığını yaptığını elindeki belgeler ile ortaya koymasını, sizin adınıza öneriyoruz. Sayın Ormanlı'nın bilmesini istiyoruzki şu an açıklamaya çalıştığımız konu ile ilgili yazacağı yorumlar dikkate alınmayacaktır. Arkadaşımızın belirlediği üç gazeteye sunacağı belgeleri ve bu belgeler ışığında başkanlığını yaptığı kurumu okuyucularımıza bildirmekten keyif duyacağız. İnşallah serzenişiniz askıda kalan bir konuyu neticeye kavuşturur. Selamlar

Metin Birge 26-10-2008

Allah Razı Olsun!

Bende zaten böyle bir şey olduğunu anlamıştım. DWB diye bir kurum da yok. Ben araştırdım baktım yok! Yani pirim vermeyelim böyle kişilere. Teşekkür ederim sayın Derviş...

melek köselerden 27-10-2008

bize aynamı tuttular?

Bir dilekçe ile gazete sahibi olunduğu,hiç bir eğitime ve kritere tabi tutulmadan bu gazetelerde gazeteci olunduğu,sonrada adına bağımsızlık denildiği gazete ve yerel gazeteciliğin oturtulmak istendiği yere doğru itiliyoruz!
Yani ancak var edilmek istenirken ancak bu kadar yok edilir!
Bu düzensizlik ortamındaki var oluşumuza her yönüyle bir ayna tutulmuş gibi!
Çok üzgünüm!
Neyi ne kadar bildiğimiz ve ne olduğumuz ayan beyandı.
Kurunun yanında yaşlarda yandı.
Yerel basının geleceği yok ediliyor ve buna sadece seyirci kalabiliyoruz.
Orada kimse yok mu?
Vicdan denen şeyden haberleri yok mu?
Türkiye ilerliyor mu?
Gelişiyor mu?
Neyle,kiminle?

Toplam 11 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 463
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 402
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785