TEŞEKKÜRLER SAYIN DR. YAVUZ BAŞTUĞ

22-11-2008 3697 2 yorum. Yorum Ekle

Paşabahçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Baştuğ imzalı 17 Kasım 2008 tarih ve Beykoz Noterliği 40605 sayılı yazıyı, şeffaf ve dürüst yayıncılık ilkemize bağlı olduğumuzu göstermek adına, okuyucularımızın bilgisine sunuyoruz.



Tekzip başlığı taşıyan bu yazı, noter kanalıyla tebliğ edilmesine rağmen yazı içeriğinde yapılan açıklamaların tekzip gereği yayınlanması istenmektedir diye bir talep bulunmamaktadır. Sayın Başhekimimiz bir telefon açarak veya açtırarak “ açıklama” deseydi biz yinede okuyucularımıza duyururduk.
Bu eksiklik ve çelişkiye rağmen biz doğuş haber olarak yazıyı yayınlıyoruz. Haber konusuna ilişkin, haberimizi daha detaylı hale getirecek bilgiler ilerleyen günlerde okuyucularımıza aktarılacaktır. Umuyoruz ki Sayın Başhekim, haberi yapmadan önce bilgi istediğimiz hastane yetkilisinin, bilgi yerine bilgisizlik sunduğunu da araştırma konusu yapmıştır.



22-11-2008 3697 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

M.Talat KARASAKALOĞLU 23-11-2008

ÇELİŞKİ BÜYÜYOR....

Çok ilginç doğrudan temin maddesine göre gerçekleştirilmiştir deniyor sonrada söz konusu İHALEYE TEKLİF verenler deniyor burada kullanılan yöntem 22.çi madde d fıkrasındaki doğrudan temini düzenleyen amir hükümlere uymuyor BU HÜKMÜ ŞÖYLE BİR OKUYALIM = Bu bendin uygulanması halinde ihale komisyonu kurulmadan ve teminat alınmadan ihale yetkilisince görevlendirilecek kişilerce piyasada fiyat araştırması yapılarak ihtiyaçlar temin edilir. = denmektedir bunu kanun diyor kanun ayrıca bu yolla BÜYÜKŞEHİR SINIRLARI İÇİNDE 15 MİLYAR DIŞINDA KALAN KURUMLARA 5 MİLYAR YTL.LİK ALABİLİRSİN DİYOR acaba bu alım kaç YTL.lik dorudan alımdı?????? Baş hekimlik açıklamasında en düşük firmalaların ürünleri KOMPETAN üyelerimizce inçelenmiş ve rapor düzenlenmiştir denilmektedir Kanunda KOMPETAN ÜYE diye bir tabir tarafımdan bulunamamıştır. bu çok göreceli bir uygulamadır bir kişi nezdinde güzel olan başka bir kişi için çirkindir AYRICA KANUN ÇOK NET TARİF ETMİŞ 22.D FİYAT ARAŞTIRMASI YAPILARAK ALINIR emretmektedir kompetan üyelerin görüşü falan demiyor kamunun zarara uğratılmasını önlemek için FİYAT ARAŞTIRMASI diyor ancak olayda düşük fiyat verenlerin sudan sebeblerle elenmediğini nasıl anlayaçağız satın alınanların da kalitesis olup olmadığını kim garanti edebilir . Tekzip te usul ve uygulama yönünden eksik olmasına rağmen yayınlayarak DOĞUŞ HABER mesleki sorumluluğunu yerine getirmiştir.BAŞHEKİMLİKTE doğrudan temin yöntemiyle yaptığı alımlarda cevaplaması gereken ALIM TUTARI 15 MİLYARIN ALTINDAMIDIR . DÜŞÜK FİYAT VEREN FİRMALARIN DEĞERLENDİRME DIŞI KALMALARININ KANUNİ GEREKÇELERİ ÜRÜNLERİNİN BİLİMSEL GEÇERLİ RAPORLARINI VEDE ALIMA KATILAN VE KAZANAN FİRMALARIN KİMLİKLERİNİ AÇIKLAYARAK ŞEFFAFLIK İLKESİNE UYARAK KURUM MENFAATLERNİ ZARARA UĞRATMADIĞINI İSPAT ETMEK DURUMUNDADIR. Tezgah alışverişi nitelemesiyle haberiyapanı suçlayacaksın TEKZİP metni denilen açıklamada bir yandan 22.d ye göre aldım diyeceksin diğer yandan ihalede teklif sahibi tüm firmalar diyerek çelişkiye düşeçeksin yukardaki sorularımın cevabı NET olarak verilmesse ÇELİŞKİ BÜYÜYEÇEK GİBİ GÖZÜKMEKTEDİR.Ayrıca acıklamanın son bölümünde HASTANEMİZ İHALE BEDELİNİN KÜÇÜKLÜĞÜNE BÜYÜKLÜĞÜNE bakmadan gerekli rekabet ortamı oluştururak kanun ve mevzuatlara uygun bir biçimde ayrıca kurummenfaatleride göz önünde bulundurularak ihale işlemleri gerçekleştirilmektedir. denmektedir .BU ÇÜMLEDE YANLIŞTIR ÇÜNKÜ KANUN İHALE BEDELİNİN KÜÇÜKLÜĞÜNÜ BÜYÜKLÜĞÜNÜ BELİRTEREK YÖNTEMİ NET OLARAK EMRETMEKTEDİR.bunun dışında yapılanlar ben yaptım oldu mantığıdır ki sonuçlarıda kanunlarla düzenlenmiştir.Bukonu bu şekilde gelişiyorsa sonuçlarınıda bilmek BEYKOZ KAMUOYUNUN hakkıdır.saygılarımla.

M.Talat KARASAKALOĞLU 23-11-2008

TEKZİP NEDİR.

Kendi köşemde TEKZİP KONUSU işleyip yazmayı düşünüyordum ancak hastane haberiyle ilgili yaşanan bu gelişme nedeniyle siz BEYKOZLU okurlarımızın affına sığınarak bazı açıklamalarda bulunmak durumundayız şöyleki TEKZİP arabça kökenli bir kelimedir genel olarak yalanlama anlamına gelir daha önçeden yapılan bir biginin açıklamanın haberin v.s. v.s. yanlış olduğunu doğru olanı budur anlamına gelir MEDYAYA KARŞI kullanılan bu eylem 5187 sayılı BASIN KANUNUN 14çi maddesiyle cevap ve düzeltme hakkı olarak düzenlenmiştir. Yayının yayınlanma tarihinin üzereinden 2 ay geçmeden düzeltme ve cevap yazısı gönderilir. 3çü KİŞİLERİN HUKUKEN KORUNAN MENFAATLERİNE AYKIRI olmıyan düzeltme ve cevap yazıları 3 gün içinde aynı punto ve büyüklükte yayınlanır. Yayınlanmassa sulh ceza hakimliğine başvuru hakkı doğar .. Noter kanalıyla veya Avukat marifetiyle yapılan düzeltme ve cevap taleplerini uygulamak yayın kuruluşunun insiyatifidir. Mahkeme kanalıyla gelecek düzeltmeler tabiki kanunen zorunludur. Düzeltme ve cevap metni ilgiliyazıdan uzun olamaz vede tekraren hatırlatıyorum = 3.çü KİŞİLERİN HUKUKEN KORUNAN MENFAATLERİNE AYKIRI OLAMAZ KESİN HÜKÜMDÜR. doğrudan temin olayında fiyat veren kişi veya kurumların menfaatlerinin korunması söz konusudur bu hususiyetin hastane baş hekimliğinçe ve doğuş haber yetkililerinçe göz önünde bulundurması gereken önemli bir kanuni zorunluluktur.saygılarımla

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839