EMEĞE SAYGI ÇOK GÖRÜLDÜ

16-12-2008 2473 7 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi Kültür çalışmalarına katkıda bulunmak ve örnek teşkil etmesi temennisi ile bedelsiz, gerçekleştirdiğimiz üç tane şiir akşamı programımızın, Beykoz Belediyesinin yayınladığı “ Hizmette 5. Yıl” kitapçığında hiç yer verilmeyip,bahsedilmemesinin üzüntüsünü yaşıyoruz.




Beykoz Belediyesi Kültür çalışmalarına katkıda bulunmak ve örnek teşkil etmesi temennisi ile bedelsiz, gerçekleştirdiğimiz üç tane şiir akşamı programımızın, Beykoz Belediyesinin yayınladığı “ Hizmette 5. Yıl” kitapçığında hiç yer verilmeyip,bahsedilmemesinin üzüntüsünü yaşıyoruz.


Oysaki dönemin Kültür Müdürü ile bu projeyi şekillendirirken, Doğuş Haber-Beykoz Belediyesi ortak yapımı olarak kararlaştırılıp, minyatür aylık program broşüründe de bu şekilde tanıtılmıştı.


Fakat hemen hemen her programda, programın özünü ifade eden pankart asılmış olmasına karşın, belediyemiz ile ortak yaptığımız şiir programlarında arka plandaki pankartta hep Belediyenin kendi programı olarak gösterildi. O dönem pek ilgilenmedik, çünkü amacımız her zaman olduğu gibi belediyemizin çalışmalarına katkı sunmaktı.


Ne var ki aradan geçen uzun süreçten sonra belediye tarafından bastırılan “Hizmette 5. Yıl” kitapçığında bu etkinliklerimizden, bir satır bile bahsedilmediğini gördüğümüzde oldukça şaşırdık. O kitapçıkta yapılış amacına ulaşmayan fakat ulaşmış gibi gösterilen etkinlikleri de görünce şaşkınlığımız
büyüdü.


Fakat bu konudaki sorumluluğu (anlatmaya çalıştığımız konu ile ilgili) Belediye Başkanına direkt bağdaştırmak da doğru değil, bu tür etkinliklerin öyle güzel teflon tavalarda pişirilip sunulduğunu biliyoruz ki, işi başından aşkın Başkanın kanmaması mümkün değil.


Biz yayın ilkemiz doğrultusunda, giden ağam gelen paşam mantığından ziyade Belediye Başkanlarının ve Belediyenin bizim olduğunu düşünerek hareket ediyoruz, çünkü biz Beykozluyuz.


Bu tavrımız hizmet veren Belediye Başkanlarımız tarafından takdir görmüş ve zaman zaman toplum içerisinde çok sesli olarak dile getirilmiştir. Bu çerçevede, itinalı çalışmalrımızın yok sayılıp, etkinlik programları listesine dahil edilmemiş olmasına fazlasıyla üzüldük ve sizlerle paylaşmak istedik.



BELEDİYEMİZ İLE ORTAK YAPTIĞIMIZ ŞİİR PROGRAMLARININ ARŞİV GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELERKEN RASTLADIĞIMIZ;
BEYKOZ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MERHUM ŞERAFETTİN KÖKSAL
GÖKSU MUHTARI MERHUM İRFAN ÇAKIR
BEYKOZ BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜR YRD. MERHUM İBRAHİM KARTAL'I BİR KEZ DAHA SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ.







16-12-2008 2473 7 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Yaşar Kaba 16-12-2008

üzüntünüzü paylaşıyorum

Beykoz ilçesinde olanaklar dahilinde haberlerin ve etkinliklerin adresi olan Doğuş Haberin, Beykoz Belediyesi ile yaptığı, benimde bizzat katıldığım şiir etkinliklerinin belediye etkinliklerinden daha canlı ve etkili olduğunu gördüm aslında olması gerekende yerel yayınların ve sivil toplum örgütlerinin sanatsal etkinliklerde yerel yönetimlerle birlikte hareket etmesidir. Ancak üzülmeyin dostlarım siz olması gerekeni yaptınız ve gönüllerde taht kurdunuz. Her fırsatta Modern Cumhuriyete saldıranların sizin etkinliğininizi görmesini beklemeyin onlar topluma yalnız biz varız deyip sizleri görmezden gelirler. onlar bencildirler özgürlükler yalnız onlar için vardır. Üzüntünüzü paylaşıyor, Sanatsal etkinliklere devam etmenizi diliyorum. onların sizin etkinliğinizi duyurmasına ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. sevgilerimle

Cavit 16-12-2008

kitapçığa girmek içinmi etkinlik yaptınız

doğuş haber siz etkinliğinizi yapıp içinize sindirdiyseniz bırakın gerisini karşı taraf düşünsün, siz etkinliği belediye kitapçığına girmek içinmi yaptınız, sonra kitap daha yeni çıktı siz şiir günlerini bu kitap çıkacak diyemi yaptınız. gereksiz bir alınganlık göstermişsiniz siz çalışın okuyucu bilsin, kurum veya kişi önemli olmamalı. iyi çalışmalar

AYSEL CAN EKŞİ 16-12-2008

ONURLU BİR YAŞAM MÜCADELEYİ GEREKTİRİR ZATEN

BEYKOZ'DA YAPILAN HER TÜRLÜ ETKİNLİĞE ULAŞMAYA ÇALIŞAN DOĞUŞ HABER'İN EMEĞİNE SAĞLIK. ONURLU VE İLKELİ MÜCADELENİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ. SAYGILAR.
MİMAR AYSEL CAN EKŞİ TÜKODER BEYKOZ BAŞKANI

İSA TAŞÇI 16-12-2008

BAZI ETKİNLİKLER YÜREKLE YAPILIR

Sevgili ozan derviş sizinle beraber çocukluğumuz,okul hayatımız, ne gariptirki meslek hayatımız iç içe olmamız ömrümüz bu güne kadar hep beraber geçti.Bu süreler içersinde güzide Beykozumuzda öyle hizmetler verdinizki İsterseniz eski arşivlerinizden bakın beykoz ve beykoz halkı sizi her zaman taktir etti.Sizde doğuştan var olan sanatçı kişiliğivar.Bu sanatçı kişiliğinizi her zaman radyolardan sahnelerden yarışmalardan izleyerek zevk alan bir kardeşinizim.Sanata ve sanatçıya saygı duyan, destekleyen projeler üreten bir karektere, ve mangal gibi bir yüreğe sahipsiniz.Siz bu prğramları yaparken beş kuruş almadığınızıda çok iyi bilen birisiyim.Ama kültür ve etkinlik yapıyoruz diye milyarları hamuduyla götürenleride çok iyi biliyoruz.Bu konuları siz benden daha iyi bilirsiniz.Ozan derviş bu üç tane şiir akşamları proğramını alnının akıyla sanatcı dostlarıyla beraber gerçekleştirirken Beykoz halkından ve ulusal basından büyük taktir aldınız.Haftalaca gündemden düşmediniz.Biz sanata değer veririz diyenleride çok iyi tanıyoruz.Sanata saygısı olmayanlarıda çok iyi biliyoruz.Yukarıdaki resimlere bakıyorumda o akşamlar aklıma geldi.Alkışlar hep kulağimda.Beykoz radyo, radyo atak, ve ulusal radyolar, bunlar ve beykoz halkı sizi kalbindeki kitapçığa yazdı.Boş verin sevgili dostum kitap okunur rafa kaldırılır.Kalpteki sevgi asla rafa kaldırılmaz.Kalpteki sevgi asla tozlanmaz.Kalpteki sevgi asla silinmez.Ama onların sevgileri yapmacık olduğu için binlerce kitapçıkta bastırsalar asla okunmayacak.Bu işler sırt sıvazlamaya benzemez.Biz sırt sıvazlayıp unutanlarıda çok iyi tanıyoruz.Sevgili ozan derviş Sanatçı kişiliğinize saygı duyuyor hizmetlerinizin devamını diliyorum.Allaha emanet ol benim yürekli tonton ağabeyim.

Doğuş Haber 16-12-2008

Açıklama

Sayın Cavit Bey
Yorumunuz için teşekkür ederiz, bilmenizi önemle arzu ediyoruz, asla bu kitapçık ile ilgili değil sözlerimiz, biz sadece Belediyemiz ile değil birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile ortak hareket ettik ve ediyoruz da, çünkü ortak değerimiz BEYKOZ aslında cevap olarak algılamayın lütfen, bir bilgilendirme olsun. Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

nerıman kul 17-12-2008

yazıklar olsun

böyle bırgunu yok sayanlar utansın ,
verıdıgınız emege yazık ...

Bilgehan Murat MİNİÇ 17-12-2008

Beykozlular sizi seviyor...

Sayın Derviş.Yaptığınız etkinliğin belediyenin kitapçığında yer almaması bizler için pekte önemli değil.Siz renkli kişiliğinizle Beykozluların gönül kitapçığına yer etmişsiniz.Belediye başkanları gelir geçer Sen bizim Kemalettin abimizsin. PAŞABAHÇE'DEN MURAT KARDEŞİN...

Toplam 7 yorum bulundu. 1-7 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839