AMAN HUZURUMUZA NAZAR DEĞMESİN

16-06-2006 3670 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Halk İlişkilerini geliştirmek vatandaşın sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla düzenlediği, huzur toplantısı Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi 1 Nolu salonunda yapıldı.

Emniyet Müdürü Kaan Baal’ın istatistik bilgilere dayanarak yaptığı sunumda, ilçemizin İstanbul’un diğer ilçelerine oranla çok daha sorunsuz ve çıkabilen olayların önüne geçebilme anlamında da oldukça da başarılı olduğu görüldü.



Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, Belediye Başkanı Muharrem Ergül, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Öztürk, Beykoz Cumhuriyet Baş Savcısı Abdüllatif ÇAKIR Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İl Genel ve İlçe Belediye Meclisi üyeleri, Muhtarlar, İlköğretim Okulları yöneticileri ve öğretmenleri ve Beykoz İlçe Emniyetinin üst düzey yöneticileri katıldı.



Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra İlçe Emniyet Müdürü Kaan Baal’ın kısa açılış konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Öztürk Polis teşkilatının görev ve yetkileri ile verdiği hizmetleri açarak, halkın güvenliğini sağlamak için tek taraflı bir hizmet anlayışı ile, başarılı olmamız çok zor, halkın polise yardımı bir vatandaşlık görevi olarak algılaması gerektiğini belirtti. Daha önce katıldığı huzur toplantılarına göre katılımın az olmasından duyduğu üzüntüyü belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı konuşmasının devamında, halkımızın Polise yardımcı olmak ile ispiyonculuk anlayışını birbirinden ayırması gerektiğini vurgulayıp, bu tür toplantılardan aldığımız önerileri gerekliliğine göre gerekirse hemen veya zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Dört yıldır bölgeden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevi yapmaktayım, bu süre içerisinde Beykoz’u iyi tanıdığımı düşünüyorum diyerek, Polisiye sorunlar açısından İstanbul’un sorunu en az olan ilçelerinden biri olduğunu belirtip toplantıyı yapan İlçe Emniyet Müdürlüğünü tebrik etti.



Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, konuşmasında Polisin kanundaki yetkilerini kullanması gerekliliğine değinerek, vatandaşlarında hangi hizmetleri polisten alması gerektiğini iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Gökçe vatandaşın ve polisin kanundaki sorumluluklarının gerektiği gibi davranmasıyla sorunların asgari ölçüleri ineceğini ve bu sürece ailelerinde kendi yaşantılarını kontrol ederek katkı koymaları gerektiğini vurguladı. Başta aileler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızın gençlerimizin yarınları ile ilgili ciddi çalışmalar içerisinde olmaları gerektiğini hatırlatarak, ilçemizdeki huzur ortamının oldukça iyi olduğunu vurgulayıp, Beykoz Halkına, Polise ve Jandarmaya tebrik ve takdirlerini sundu.



İlçe Emniyet Müdürü Kaan Bal, özel hazırlanmış ve net istatistik bilgi aktaran slayt sunumunu sözlü olarak ta açarak bilgiler aktardı.
Emniyet Müdürü sunumunu devam ettirirken söz alanlardan, Rüzgarlıbahçe Muhtarı Ahmet Okumuş, Ardahanlılar Dernek Başkanı Alaattin Kılıç, Beykozlu Doğu Karedenizliler Derneği Yönetiminden Rafet Şişmanoğlu, Çevre Koruma Derneğinden Selami Sunar, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılış, CHP Beykoz İlçe Sekreteri Ayten Kayalıoğlu, Samsun Çarşambalılar Dernek Başkanı İsmail Kapan, Gümüşsuyu Muhtarı Ahmet Soylu, Rüzgarlı Bahçe Dernek Başkanı Naci Balaban, Dost Beykoz Gazetesinden Sinan Kavrak, Motorcular Dernek Başkanı Muhittin Kaptan, Çeşitli sivil toplum kuruluşların da görevleri olan İbrahim Şahin Yurttaş ve A.Hisarı Muhtarı Nazmiye Korkmazlar, çeşitli konularda görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Emniyet Müdürü Kaan Bal, sunumunda Beykoz’un değişik sebeplerden dolayı oluşan nüfus değişkenliğinin, hizmet için oluşturulan araç-gereç ve personel sayısını etkilediğinin altını çizerken, ilçedeki kültür hizmetlerinin yeterli olmadığını belirtmesi çelişki içerdi, sonrasında Emniyet Müdürü Yerel Yönetimin 2 yıllık görevi süresinde yaptığı kültürel hizmetleri anımsamış olacak ki, belediyenin yapmış yapmış olduğu kültürel hizmetleri ayrı tutarsak diye değiştirdiği cümlesi, ilçedeki halka indirilen bütün kültürel ve sanatsal etkinliklerin yönlendirilmesini yerel yönetimin yaptığını çok iyi bilen katılımcıları daha da şaşırttı.
Belediye Başkanının, bundan önceki Huzur Toplantılarında Beykoz ile ilgili düşüncelerini paylaşmasına alışkın olan davetliler, bu huzur toplantısında Beykoz Belediye Başkanına söz verilmemesini yadırgadı.



Huzur toplantısı sonrasında ilçemizde yeni hizmete giren Değirmen Pastanesinin ürünlerinden oluşan ikramda bulunuldu. Özel servis elemanlarının görev yaptığı ikramdaki değirmen ürünleri katılanlarca oldukça beğenildi.



16-06-2006 3670 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 494
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 469
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 472
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 401
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 428
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 389
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 466
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785