ÇAVUŞBAŞI IHLAMURLAR ALTINDA

21-06-2006 2783 Yorum yok. Yorum Ekle

Çavuşbaşı Belediyesinin her yıl gerçekleştirdiği “Ihlamur Şenlikleri” bu yılda, geleneksel özelliğinden taviz vermeden, şenlik alanında yapıldı.

İlçe genelinde etkinlik programlarının yoğunluğu sebebiyle, saat 17.30’da başlayan şenlik programının 20.30’dan sonraki bölümünü takip edebildik. Taşıma su ile değirmenin sıhhatli dönmeyeceğine inandığımız için bu açıklamayı yaptıktan sonra, haberimize girmenin doğru olacağına inandık. Gerçi suyun taşınmasına yardım edilse hadi neyse, suyun ayağa gitmesi veya ayağa istenmesi, çarşıya pazara karşı ayıp oluyor kanaatindeyiz.
Festival alanına girdiğimizde Belediye Başkanı M.Hanefi Dilmaç’ın konuşması yeni başlamıştı, Dilmaç konuşmasında, başta tüm katılımcılar olmak üzere protokole, sponsor firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sahneden indi.



Geceye Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe başta olmak üzere, Anadolu Yakasının neredeyse, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül dışındaki tüm Başkanları, Hanefi Dilmaç’ın yanında yerlerini almışlardı. Ayrıca birçok Milletvekili ve Belediye Başkanının yanı sıra, Büyükşehir Belediyesinin yöneticileri ile toplumumuzun her kesiminden temsilciler ve şenliklerin vazgeçilmezleri olan halkımız gecenin güzelliğine ortak oldular.



Türk Halk Müziğinin güçlü ismi olan ve Karadeniz Türkülerini ayrı bir güzellikte okuyan İbrahim Can’ın programından sonra, Ümraniye Belediye Belediye Başkanı Hasan Can,gecenin sanatçılarını kıskandıracak ölçüde alkışlarla sahneye davet edildi. Çavuşbaşı’na yaptığı yardımlarından dolayı, Hanefi Dilmaç tarafından teşekkür Plaketi verilen Can, oldukça duygulandı. Hasan Can, Çavuşbaşı halkına hitap ederken sizin Belediye Başkanınız benim kardeşim, onun için ne yapsam azdır, bakın oda beni sizin gibi değerli insanların huzurunda duygulandırdı. Sizlere ve sevgili kardeşime bütün samimiyetimle teşekkür ediyorum diyerek, sahneye gelişinin iki misli alkışla yerine uğurlandı.



Fantezi Müziğimizin idol olmuş sanatçısı Cengiz Kuraoğlu sahneye çıktığında gerçek bir şov sergilendi, yoğun tezahüratlar ile programına başlayan sanatçının programının on beş dakikalık bölümünü izledikten sonra, şenlik alanından ayrıldık.


Şenlik alanına girdiğimizde, halkın içerisinde bize tesadüfen rastlayan Belediyenin Başkan Yardımcılarından birisinin davranışının çok yüzeysel olması ve bize gerçek misafirperverliğini göstermemesi, kafalarımızı karıştırdı. Merak ediyoruz ki bu arkadaşımız köşe yazısı yazdığı gazete personeline da acaba aynı şekilde mi davrandı.



Bütün bunların yanında, Beykoz İlçesinin Merkezi yönetimde bir numarasıyla, Çavuşbaşı Muhtarlarına ve özellikle Hanefi Başkanın koruması can kardeşimize, başkan yardımcısının davranışından sonra uygulamaya koyduğumuz protokole çıkmama kararımızı bilmedikleri için, misafir etme adına içten davranışlarına bütün samimiyetimizle teşekkür ediyoruz. Yalnız başkan yardımcısı arkadaşımız beklide iyi yaptı, çünkü ona olan kızgınlığımızdan festival alanındaki küçük afacanların fotoğraflarını yayınlama kararı aldık.



Olsun, biz Çavuşbaşı etkinliklerinde problem yaşamaya, geçmiş senelerden antramanlıyız. Amma velakin gerçek olan şudur ki, M.Hanefi Dilmaç Başkanı seviyoruz ve kutluyoruz.




21-06-2006 2783 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787