KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU MUHTEŞEM DÜĞÜN

06-07-2009 9232 25 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Siyasetinin önemli isimleri Turgay-Seyhan Tüm çifti, kendileri gibi siyasete ucundan kenarından bulaşmış kızları Sedef ile bir dönem siyaset yapan, sonrasında Ordu-Mesudiye Sivil Toplum Kurumlarında aktif olarak görev alan Alaattin Erkan’ın oğlu Onur, Bey-Tahtı Salonunda muhteşem bir düğün ile evlendi.



Tüm ve Erkan ailelerinin davetlileri düğün törenleri için oldukça geniş ve kullanışlı olan Bey-Tahtı Salonunun da ağırlanırken, kız ve erkek tarafı daha önceden kendi aralarında oluşturdukları akraba ilişkisini misafirlerine aktarırken, misafirlerinin de bu akrabalık ilişkinin birer parçası olduklarını nazik davranışları ile hissettirdiler.





Her iki ailede Beykoz’da uzun yıllardır ikamet etmelerinin siyaset ve ticaretle uğraşmalarının getirisiyle salon kısa zamanda tamamen doldu. Kısa bir süre her iki taraf önce kendi akrabalarıyla sonra, yeni tanıdıkları misafirler ile sohbet edip hasret giderdikten sonra özlemle beklenen an geldi ve muhteşem müziğin eşliğinde son derece rahat hareketlerle dans ede ede piste gelen çift dakikalarca çılgınca alkışlandı. (Onur bu dans’a ayak uydurman için daha çok fırın ekmek yemen lazım)




Çiftin piste gelmesi klasik dans gösterisi kesilen pasta ve sonrasında takılar derken, Kültürlerin birleştiği an geldi. Artık Beykozlu bir Türkiye starı olan Ceyhun Şişmanoğlu ve yanında getirdiği Tulum Sanatçısı konukların Karadeniz Oyunlarını sergilenecekleri şekilde tüm hünerlerini ortaya koydular. Kız tarafında annenin, erkek tarafında hemen hemen tüm davetlilerin Karadenizli olması piste çıkanları nefesleri bitene kadar horon ile baş başa bıraktı.



Sonrasında Ordu-Mesudiye Yöresine ait olan Davul-Zurna ekibi, gelinin babasının memleketi olan G.Antep’ten gelen misafirlere ve damat tarafının Karadeniz dışındaki misafirlerini kapsayan oyun havalarından sonra, Ordu-Mesudiye Yöresel oyunu da bir müddet merakla izlendi.



İşte Kültürleri birleştiren muhteşem düğün diye bu sebepten başlık koyduk, önce davetlilerin kaynaşması, sonrasında çalınan değişik yörelerin oyunlarına ortak ayak uydurma çalışması ve en sonunda her yörenin usta oyuncularına sahne bırakılarak ortaya çıkan görsel güzellikten keyif alınması Onur-Sedef Çiftti düğününün önemli tablosunu oluşturdu.




Düğün davetinin birçok konuğu olmasına karşın, sahne alan sanatçılardan başka tek misafir sanatçısı ünlü sinema oyuncusu İlyas Salman’dı Salman kız tarafının konuğu olarak geldiği düğünde büyük ilgi gördü, sahneden genç çiftleri kutlarken, kız tarafını tanıdığını damadı burada tanıdığını adının Onur olmasına sevindiğini ve inşallah adı gibi Onurlu bir yaşamları olur temennisi salonda ayakta alkışlandı. Salman’ın ilginç sözlerinden biriside, nikâhlarda erkeklerin ayağına basılıyor, aslında ayağına değil kafalarına basmak lazım bu erkeklerin, dışarıda demokrasi derler evde karılarını döverler, bu sebepten Onur kardeşimin ismi böyle bir açıklama yapmama vesile oldu kendisine teşekkür ederim diyerek, güzel konuşmasını okuduğu bir türkü ile süsledi.




06-07-2009 9232 25 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Medeni Mert 06-07-2009

Kilo

Gelin Hanım biraz kiloluymuş. Damat yakışıklı. Mutluluklar.

H.D:YİLDİRİM 06-07-2009

TEBRİK

Evli çifti kutluyor,sağlıklı bir ömür boyu mutluluklar diliyorum....yüzlerindeki o mutluluğun ömür boyu sürmesi dileğiile...

arzu-tunay 07-07-2009

muhteşem

birbirinize çok yakıştınız,allahtan nice mutlu seneler diler,neşenizin herzaman daim olmasını temenni ederiz.

P.Bahçeli 07-07-2009

İltimas Geçmişsiniz

Ozan bey damadın yeğeniniz olduğunu biliyoruz, haberde biraz iltimas geçmişsiniz gibi geldi ama güzel bir düğün olmuş,yeğeniniz olduğunu daha açık olarak yazabilirdiniz. Saklıyor gibi bir haliniz var. Genç çiftlere mutluluklar dilerim.

hanife gültekin 07-07-2009

benim aşklarıma

İkinizide çok seviyorum bir birinize çok yakıştınız,düğünümüz harika oldu,bu güzeliğin bir ömür boyu sürmesi dileği ile teyzeniz

Ozan Derviş 07-07-2009

Şaşırmamak Elde Değil

P.Bahçeli rumuzlu değerli yorumcumuz, inanın çok şaşırdım, bizi ve ailemizi tanıdığınız açıkça ortada, yalnız inanın haberde biz taraf olmadık, sadece gördüklerimiz ve yaşadıklarımız kaleme alındı. Şu da bir gerçek ki doğrudur damat amca çocuklarımızdan yani babalarımız kardeş çocukları, ondan ziyade gelin hanımın ailesini ve özellikle babasını uzun yıllardır tanımakta olup ilişkimiz hep saygın ve üst düzeyde olmuştur. Bir itiraf niteliğinde de algılanabilir, düğün günü kız tarafının yakın ilgisinden kendimi kız tarafının mı erkek tarafının mı misafiri olduğumu bazı anlarda karıştırdım. Bunlar güzel ve hoş anılar, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Genç kardeşlerim ile düğün günü yüz yüze konuşamamıştım, takı olayını eşim gerçekleştirdiğinden, ayrılırken de iki tarafında aile büyükleri ile vedalaştığımız için SİZİN VESİLENİZ İLE balayında olan sevgili Onur ve Sedef kardeşimi öperek kutluyorum. Mutlulukları ömür boyu daim olsun.

Gülümser-Metin 07-07-2009

Yakında Düğünümüz Var

Doğuş Haber Yöneticileri önümüzdeki ay bizimde düğünümüz var davetiyenizi ellerimizle getireceğiz bu yaptığınız haberin 4/1 kadar yapın yeter. Yeni çiftleri bizde tebrik ediyoruz darısı bizim başımıza

Selma Bektaş Aydın 07-07-2009

Mutluluklar diliyorum,,

Sevginizi ölümsüzleştirmeye doğru attığınız bu adımda sevginizin hep ilk anki gibi taze kalması ve Her gününüz birbirinizi daha çok severek ve birbirinize daha çok bağlanarak geçsin. Hayat boyu mutlu ve huzurlu yasayın! Yuvanızdan sevgi eksik olmasın...

hilal bora 07-07-2009

sizi seviyorum:D:D

herkezin söylediği gibi düğün gerçekten harikaydı çok eğlendik 2 gün yerimizden kalkamadık sedef ablayı ve onur abiyi çok seviyorum iki tarafında anne ve babalarını böyle evlatlar yetiştirdikleri için onları kutluyorum hepsini çok seviyorum ömür boyu mutlu olmalarını diliyorumm:):)

seyhan bora 07-07-2009

ÇOK GÜZEL BİR DÜĞÜNDÜ...

ÖNCELİKLE

Toplam 25 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 590
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1079
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 545
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 447
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 505
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 455
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 652
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 502
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1122
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 985
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 848