KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU MUHTEŞEM DÜĞÜN

06-07-2009 9200 25 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Siyasetinin önemli isimleri Turgay-Seyhan Tüm çifti, kendileri gibi siyasete ucundan kenarından bulaşmış kızları Sedef ile bir dönem siyaset yapan, sonrasında Ordu-Mesudiye Sivil Toplum Kurumlarında aktif olarak görev alan Alaattin Erkan’ın oğlu Onur, Bey-Tahtı Salonunda muhteşem bir düğün ile evlendi.



Tüm ve Erkan ailelerinin davetlileri düğün törenleri için oldukça geniş ve kullanışlı olan Bey-Tahtı Salonunun da ağırlanırken, kız ve erkek tarafı daha önceden kendi aralarında oluşturdukları akraba ilişkisini misafirlerine aktarırken, misafirlerinin de bu akrabalık ilişkinin birer parçası olduklarını nazik davranışları ile hissettirdiler.





Her iki ailede Beykoz’da uzun yıllardır ikamet etmelerinin siyaset ve ticaretle uğraşmalarının getirisiyle salon kısa zamanda tamamen doldu. Kısa bir süre her iki taraf önce kendi akrabalarıyla sonra, yeni tanıdıkları misafirler ile sohbet edip hasret giderdikten sonra özlemle beklenen an geldi ve muhteşem müziğin eşliğinde son derece rahat hareketlerle dans ede ede piste gelen çift dakikalarca çılgınca alkışlandı. (Onur bu dans’a ayak uydurman için daha çok fırın ekmek yemen lazım)




Çiftin piste gelmesi klasik dans gösterisi kesilen pasta ve sonrasında takılar derken, Kültürlerin birleştiği an geldi. Artık Beykozlu bir Türkiye starı olan Ceyhun Şişmanoğlu ve yanında getirdiği Tulum Sanatçısı konukların Karadeniz Oyunlarını sergilenecekleri şekilde tüm hünerlerini ortaya koydular. Kız tarafında annenin, erkek tarafında hemen hemen tüm davetlilerin Karadenizli olması piste çıkanları nefesleri bitene kadar horon ile baş başa bıraktı.



Sonrasında Ordu-Mesudiye Yöresine ait olan Davul-Zurna ekibi, gelinin babasının memleketi olan G.Antep’ten gelen misafirlere ve damat tarafının Karadeniz dışındaki misafirlerini kapsayan oyun havalarından sonra, Ordu-Mesudiye Yöresel oyunu da bir müddet merakla izlendi.



İşte Kültürleri birleştiren muhteşem düğün diye bu sebepten başlık koyduk, önce davetlilerin kaynaşması, sonrasında çalınan değişik yörelerin oyunlarına ortak ayak uydurma çalışması ve en sonunda her yörenin usta oyuncularına sahne bırakılarak ortaya çıkan görsel güzellikten keyif alınması Onur-Sedef Çiftti düğününün önemli tablosunu oluşturdu.




Düğün davetinin birçok konuğu olmasına karşın, sahne alan sanatçılardan başka tek misafir sanatçısı ünlü sinema oyuncusu İlyas Salman’dı Salman kız tarafının konuğu olarak geldiği düğünde büyük ilgi gördü, sahneden genç çiftleri kutlarken, kız tarafını tanıdığını damadı burada tanıdığını adının Onur olmasına sevindiğini ve inşallah adı gibi Onurlu bir yaşamları olur temennisi salonda ayakta alkışlandı. Salman’ın ilginç sözlerinden biriside, nikâhlarda erkeklerin ayağına basılıyor, aslında ayağına değil kafalarına basmak lazım bu erkeklerin, dışarıda demokrasi derler evde karılarını döverler, bu sebepten Onur kardeşimin ismi böyle bir açıklama yapmama vesile oldu kendisine teşekkür ederim diyerek, güzel konuşmasını okuduğu bir türkü ile süsledi.




06-07-2009 9200 25 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

SEYHAN BORA 07-07-2009

ÇOK GÜZEL BİR DÜĞÜNDÜ

ÖNCELİKLE ANNE VE BABALARI KUTLUYORUM SEDEFVE ONURUN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM BİRBİRLERİNE ÇOK YAKIŞTILAR ALLAH BİR ÖMÜR BOYU MUTLU ETSİN ÇOK EĞLENCELİ BİR GECEYDİ GERÇEKTEN KÜLTÜRLER BİRLEŞMİŞTİ...lazı kürdü mesudiyelisi birbine karışmıştı çok güzeldi....

furkan 07-07-2009

kutlama

saygıdeğer patroniçemiz sevgili eniştemizle berarber bir ömür boyu mutlu olmanızı diler maaşlarımızada zam yapmanızı temenni ederiz...sevgilerimle..

SEDEF TÜM ERKAN 07-07-2009

HARİKA BİR GECEYDİ...TABİİ BİZDE!!

Bizler aslında türk halkı olarak herzaman bunu yaptık, yani her zaman güzel ve hoş olan şeyleri kimsenin duyamayacağı kadar alçak seslerle dile getirirken, hoş olmayan, moral bozan, bizi rahatsız eden ama aynı zamanda da kıskandıran olayları hep yüksek seslerle dile getirmişizdir....4 temmuz 2009 gecesının kahramanlarından bırısı olarak şunu söyleyebilirim ki ; RÜYA GİBİ BİR GECEYDİ.... ve en az o gece kadar muhteşem olan balayımız da kilolarımıza bir o kadar daha kilo katmaya devam ederken, o geceyi bize yaşatmak için ellerinden gelen çabaları fazlasıyla sarfeden AİLELERİMİZE, çok sevdiğimiz ve balayı dönüşünde mutlaka ziyaret edeceğimiz OZAN ABİMİZE, o gece bizleri yalnız bırakmayan çok sevgili DOSTLARIMIZA teşekkürlerimizi sunarız... eeeeeeeee ne demişler BİZLER ERDİK MURADIMIZA, SİZLER ÇIKIN KEREVETİNE......Sizleri seviyoruz :)


SEDEF - ONUR ERKAN

Erdem ERKAN 08-07-2009

Mutluluklar canlarım...

Mutluluğunuz daim, her geceniz böyle olsun. Çok öpüyorum ikinizi de
Çabuk dönün balayından, oturmaya gelecez, muhabbet edecez :)

Nuriye ARIGÜN 08-07-2009

BAZILARI BAKAR BAZILARI GÖRÜR

Sevgili Sedef Onur sizi çok seviyorum.Hayatım boyunca gördüğüm en sevgi dolu çift sizdiniz..İnsanların görünüşleri değil yüreğinde hissettikleri önemlidir..Sizde iki elmanın iki yarısı gibi birbirinize denksiniz akıllı , saygılı , sevgi dolu herşeyden önce ve herşeyden sonra onur'lu insalarsınız..Hep böyle kalın..Her zaman sizi seviyorum..Her zaman sizin yanınızdayım..Boş söylenen söze söz söylenmez önemsemeyin..Herşey rüya gibi güzeldi..Hayatınız hep öyle ilk günkü gibi devam etsin..

SENEM-AYTAÇ ATEŞ 08-07-2009

MUTLULUKLAR...

RÜYA GİBİ BİR GECEYDİ,UNUTULMAYACAK ANLAR YAŞATTINIZ,BİR ÖMÜR BOYU MUTLU OLMANIZ DİLEĞİYLE,SİZLERİ SEVİYORUZ.(Sedef'im ye gitsin boşver,balayının tadını çıkar:-))

Burak erturk 08-07-2009

Guzel Kuzenim'e...

Bir varmis bir yokmus diye baslar butun masallar...o gece sizde o masaldaki en guzel kisilerdiniz. Simdi gozlerinizi kapatin ve masaliniza devam edin. Hic bitmesin insallah...

Ayşe-Sönmez KÜÇÜKŞAHİN 08-07-2009

Mutluluklar...

Düğününüz çok güzeldi. Sedef Gördüğümüz en mutlu ve en rahat gelindi. Allah mutluluklarını daim etsin...

ebru özcelık 09-07-2009

unutulmaz düğün

sevgılı kuzenım bıze bu guzel geceyı yasattıgın ıcın tesekkur edıorum .) bir ömür boyu mutlu olmanız dılegıyle...darısı basımıza :D

çigdem atagün 09-07-2009

mutluluk sızınle olsun..

ne ıstanbul ne antep böle dugun görmedı .)bıze bu rüya dugunu yasattıgınız için cok tesekkur edıoruz.işallah kısa zamanda bebegımızıde görmek ıstıyoruz...kıskananlar çattlaasınn :D

Toplam 25 yorum bulundu. 11-20 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787