KÜLTÜRLERİN BULUŞTUĞU MUHTEŞEM DÜĞÜN

06-07-2009 9201 25 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Siyasetinin önemli isimleri Turgay-Seyhan Tüm çifti, kendileri gibi siyasete ucundan kenarından bulaşmış kızları Sedef ile bir dönem siyaset yapan, sonrasında Ordu-Mesudiye Sivil Toplum Kurumlarında aktif olarak görev alan Alaattin Erkan’ın oğlu Onur, Bey-Tahtı Salonunda muhteşem bir düğün ile evlendi.



Tüm ve Erkan ailelerinin davetlileri düğün törenleri için oldukça geniş ve kullanışlı olan Bey-Tahtı Salonunun da ağırlanırken, kız ve erkek tarafı daha önceden kendi aralarında oluşturdukları akraba ilişkisini misafirlerine aktarırken, misafirlerinin de bu akrabalık ilişkinin birer parçası olduklarını nazik davranışları ile hissettirdiler.





Her iki ailede Beykoz’da uzun yıllardır ikamet etmelerinin siyaset ve ticaretle uğraşmalarının getirisiyle salon kısa zamanda tamamen doldu. Kısa bir süre her iki taraf önce kendi akrabalarıyla sonra, yeni tanıdıkları misafirler ile sohbet edip hasret giderdikten sonra özlemle beklenen an geldi ve muhteşem müziğin eşliğinde son derece rahat hareketlerle dans ede ede piste gelen çift dakikalarca çılgınca alkışlandı. (Onur bu dans’a ayak uydurman için daha çok fırın ekmek yemen lazım)




Çiftin piste gelmesi klasik dans gösterisi kesilen pasta ve sonrasında takılar derken, Kültürlerin birleştiği an geldi. Artık Beykozlu bir Türkiye starı olan Ceyhun Şişmanoğlu ve yanında getirdiği Tulum Sanatçısı konukların Karadeniz Oyunlarını sergilenecekleri şekilde tüm hünerlerini ortaya koydular. Kız tarafında annenin, erkek tarafında hemen hemen tüm davetlilerin Karadenizli olması piste çıkanları nefesleri bitene kadar horon ile baş başa bıraktı.



Sonrasında Ordu-Mesudiye Yöresine ait olan Davul-Zurna ekibi, gelinin babasının memleketi olan G.Antep’ten gelen misafirlere ve damat tarafının Karadeniz dışındaki misafirlerini kapsayan oyun havalarından sonra, Ordu-Mesudiye Yöresel oyunu da bir müddet merakla izlendi.



İşte Kültürleri birleştiren muhteşem düğün diye bu sebepten başlık koyduk, önce davetlilerin kaynaşması, sonrasında çalınan değişik yörelerin oyunlarına ortak ayak uydurma çalışması ve en sonunda her yörenin usta oyuncularına sahne bırakılarak ortaya çıkan görsel güzellikten keyif alınması Onur-Sedef Çiftti düğününün önemli tablosunu oluşturdu.




Düğün davetinin birçok konuğu olmasına karşın, sahne alan sanatçılardan başka tek misafir sanatçısı ünlü sinema oyuncusu İlyas Salman’dı Salman kız tarafının konuğu olarak geldiği düğünde büyük ilgi gördü, sahneden genç çiftleri kutlarken, kız tarafını tanıdığını damadı burada tanıdığını adının Onur olmasına sevindiğini ve inşallah adı gibi Onurlu bir yaşamları olur temennisi salonda ayakta alkışlandı. Salman’ın ilginç sözlerinden biriside, nikâhlarda erkeklerin ayağına basılıyor, aslında ayağına değil kafalarına basmak lazım bu erkeklerin, dışarıda demokrasi derler evde karılarını döverler, bu sebepten Onur kardeşimin ismi böyle bir açıklama yapmama vesile oldu kendisine teşekkür ederim diyerek, güzel konuşmasını okuduğu bir türkü ile süsledi.




06-07-2009 9201 25 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Mahmut Zengin 09-07-2009

Süper Bir Geceydi

Düğünümüz her yönüyle dörtdörtlük, gelinimiz damadımız harikulade bir birliktelik sergilediler.İçimizi kıpır kıpır bir coşkuya yönelttiler.Hele anne ve babaların ev sahiplikleri bizleri çok mutlu etti.Sımsıcak bir ortamdı.Dileriz çocuklarımız ömür boyu mutlu olsunlar.

Hacer Zengin 09-07-2009

DÜĞÜN BÖYLE OLUR

İçim kıpır kıpır bu güzeliklleri gören bir kişi olarak nasıl güzel kelimeler bulayımki bu güzel gecemizi ifade edecek cümleler oluşsun.Ama doğal olmak en güzeli BEYKOZ BEYKOZ OLALI BÖYLE GÜZEL DÜGÜN GÖRMEMİŞTİR.Tüm güzellikler sizlerle olsun sevgili yavrularım.

ŞENAY & GÜRSEL ATAGÜN 12-07-2009

HERKESE YAKIŞAN GECE

Biz bir düğüne gidiyoruz sandık ancak bu bir düğün değil mutluluk festivali idi.
Sedef'imize ve eniştemize yakışan bir festival. Tebrik ederiz, kutlarız mutluluklar dileriz. Kalbiniz kadar güzel olsun herşey.

olcay özdemir 17-07-2009

saloon arwen

resimdeki bayanların saçları saloon arwen imzası taşımaktadır

murat atalay tüm 17-04-2010

vay bee

cok sevindim güzelim hayırlı uğurlu olsun bebek istiyorum hemen

Toplam 25 yorum bulundu. 21-25 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 488
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787