KARLITEPEDE YIKIM OLACAK YER YOK

23-06-2006 3288 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, teknik kadrosu ile birlikte 1/1000 lik planlardaki, 1100 hektarlık alanı ilgilendiren bilgilendirme toplantısında, saatler 19.15’i gösterirken söylediği ve Karlıtepe halkını çok mutlu eden söylevi ile Beykoz gündeminde

Belediye Başkanının, “Karlıtepede yıkım yapılacak yer yok” ve dolayısıyla mağdur olan kimsede yok sözleri toplantının ilgi odağı oldu, hatta bir AKP İl Genel Meclisi üyesi, bu sözü saat olarak kayıt altına aldım ve çok önemsiyorum açıklamasında bulundu.



Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı 1/5000 lik planlardan sonra, biz yasa gereği 1/1000 lik planları yapmak zorundayız. Bu süreci kullanmak zorundayız, yasal haklarımızı da unutmadan sırasına göre takip edeceğiz, şimdi 1/1000 lik planların size bilgilendirilmesi hazırlanan ve Karlıtepe, İncirköy, Soğuksu Karslılar Mahallesi, Çubuklu, Göztepe ve Yeni Mahallenin belli kısımlarını ilgilendiren, planların 1100 hektarlık bölümü ile ilgili toplantımızı yapıyoruz, konuyu bu ölçünün dışına çıkartmayalım açıklamasıyla toplantı başladı.



Toplantıya Belediye kurmayları, CHP Beykoz İlçe Başkanı ve yöneticileri ve Muhtarlar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Yapılan bilgilendirilmede, ustaca hazırlanan sunumda gösterilen donatı alanında konut var mı gibi, net sorular sorulmadı, istisna dışındaki birçok sivil toplum kurumu temsilcisi, sorularını kendileri bile anlayamadan sordukları gözlendi. Buna rağmen yıllardır ciddi anlamda araştırmaları olan bazı sivil toplum kuruluşları da, planların anlatıldığı kadarıyla özellikle karlıtepe için hiçbir değişikliğin olmadığının altını çizdiler.



Yine çok isim yapmış bir dernek başkanı, bu güne kadar alışılmış sunumundan öte, siz bu planları yapmak zorundasınız, bu konuda başka seçeneğiniz yoktu, bundan sonrası için ,7-8 sivil toplum kuruluşu ortak size yardımcı olmaya çalışacağız, bize öncülük edin program dahilinde sorunların çözülmesine katkı koymak istiyoruz açıklaması gecenin alkışını aldı.



Ana muhalefet partisinin kurmayları mahallelerde dolaşarak, planlar konusun da yaptıkları bilgilendirmelerdeki söylevlerinin hiç birini dile getirmediler. Sadece ilçe başkanı 1100 hektarlık alanın nereler olduğunu ve plandan sonraki nüfusun ne olacağını sordu. Buna karşılık ilerleyen süreçte söz alan, CHP İl Genel Meclisi Üyesi, kentsel dönüşümün toplu konut projesi ile yapılmasından başka çözümün olmadığını belirtti. Oysaki partisinin ilçe kurmayları yaptıkları mahalle toplantılarında toplu konut projesinin sakıncalı bölümlerini halka anlatmışlardı.


Toplantıda kafalar iyice karıştı, keşke bu toplantı öncesinde Belediye yetkilileri yerel basın ile bir araya gelselerdi de, halka uzunca açıklamalar ile bilgi aktarabilselerdi.
Bu vesileyle bazı tespitlerimizi madde madde yazıp, gerek konuya ilgi duyan vatandaşlarımızın ilgililerle karşılaştıklarında soru olarak sormaları için gerekse, aynı ilgililerin gazetemiz vasıtası ile bilgilendirme yapabilmeleri için, sizlere aktarma gereği duyduk.


-Belediyemiz, Büyükşehir belediyesince yapılan ve halkı mağdur ettiğini net olarak kabul ettikleri, çeşitli ortamda halkla paylaştıkları 1/5000 planlara göre 1/1000 planları yapma zorunluluklarının, yasal boyutunu aşmak için partilerinin siyasileri ile neden çözüm aramıyor?

-Neden halka, biz planları yasanın bizden istediği şekilde yapalım, gerekirse uygulamayız veya değiştirme hakkımızı kullanırız deniliyor. Planları uygulamama taktiği önümüzdeki yıllar içerisinde tıkanırsa halk mağdur olmayacak mı.? Çok daha önemlisi hükümet, planların uygulanmamasındaki süreçte bir kusur bulurda uygulanmasını takibe alırsa, uygulamama ili ilgili kimin gücü yetecek?



Planlarda görülen ve 38 bin olan nüfus, mevcut haliyle 40 bin olarak bilinirken, yapılan itirazlar sonucu 52 bine çıkmasından kimse bir şey anlamadı. 1100 hektarlık alana 12 bin kişi, nereden ne şekilde gelecek ve nasıl yerleşecek?

-Kurmaylarınız ile birlikte yaptığınız, ilçenin sivil toplum kuruluşlarına açık, planlar konusundaki bilgilendirme toplantınızda, kendi partinizin il genel ve belediye meclisi üyelerinin, bilgilenme amaçlı soru sorması doğrumudur. Yoksa bu arkadaşlar planlarla ilgili, daha önceden donanımlı olmalarımı gerekirdi?

-Yapılan toplantıya diğer siyasi partiler çağırıldılar damı gelmediler, yoksa sadece ana muhalefet partisi mi çağırıldı?







23-06-2006 3288 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

mehmet 30-04-2008

planlamacılar ne iş yapar

bir defa da olsa acaba şehir planlamacıları ne zaman vatandaşın önünde olacak.hep yıllar sonra mevcut konut sahipleri madur edilerek planlar yapılıyor.vatandaşla devlet arasına neden soğukluk oluşturuluyor.yoksa zaten amaç da bu mu

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839