AKBABA KÖYÜNDE SANATSAL SERGİ

02-08-2009 3142 4 yorum. Yorum Ekle

Akbaba Köyünde Resim, Heykel ve El İşlerinden oluşan sergi köyün tarihi kahvesinin bahçesinde oluşturulan “ÇARDAK SANAT EVİNDE” Beykozlu sanatseverler ile buluştu.



Akbaba Köyünde Resim, Heykel ve El İşlerinden oluşan sergi köyün tarihi kahvesinin bahçesinde oluşturulan “ÇARDAK SANAT EVİNDE” Beykozlu sanatseverler ile buluştu.



Sanatçı Bahattin Odabaşı’nın ve değerli dostumuz Süha Pekkip’in davetiyle katıldığımız sergide, Bahattin Odabaşı’nın dışında Mustafa Berksu’nun resimleri, Cemal Demir ve Mustafa Berksu’nun heykelleri, Nedret Onay, Cafer Ünlü ve Nevzat Güney’in el işi çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.






Sergiye, Tuğba Yazıcı, Ramiz Aydın, Basri Erdem, Ahmet Özol gibi akademik kariyeri olan ve içlerinde öğretim görevlisi olan Sanatçı gurubu da katılırken, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç başta olmak üzere Sanatçıların dostları ve köy halkından oluşan sanatseverler hazır bulundu.



Açılış konuşmasında Bahattin Odabaşı konuklarına hitaben, ilk kez Akbaba Köyünde içimizden gelerek Resim ve Heykel yapmaya başladık, sonra kendimize bir çardak yaptık. Şimdi adına ÇARDAK SANAT EVİ dediğimiz bu yerde Resim-Heykel ve Köyde yapılan El İşleri sergisini yaptık. Sergiye katılanlara, emeği geçenlere ve kendilerini yalnız bırakmayan Sanatçı Dostlarına, etkinliği müzikleri ile güzelleştiren Memoli ve Başır Gedik ile ilçe yerel basınına teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.



Yaşadıkları İlçeye ve özellikle ikamet ettikleri Köye olan sanatsal katkıları nedeniyle sanatçılarımızı tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.



02-08-2009 3142 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

TUĞBA 03-08-2009

ALANYA'DAN SELAMLAR

Beykoz Ortaçeşme'liyim Alanya'da bir akrabamızın yanıda sığınma tatili yapıyoruz, yoksa buralara tatile gelebilme durumumuz yok, çok şükürki akrabamız bizi bağrına basıyorda biraz içimiz rahat tatil yapıyoruz. İnternette Beykozu dolaşırken gördüğüm habereden çok mutlu oldum. Bütün Sanatçıları ve Akbabalıları kutlarım. Kendi özgün becerilerini ve sanat birikimlerini halk ile paylaşan böylesine akademik ve yerel kimliği olan sanatçıların tüm kurumlar tarafından desteklenmesinden yananım. İnşallan örnek olur ve devamı gelir, sergi bitene kadar gelemeyeceğim için üzüldüm ama ben bundan ziyade yaşanan ortam gereği çok mutlu oldum. Tekrar tebrikler ve Beykoz'a selamlar

Kerim 03-08-2009

Memoli Farkı

Sergisi olan ve katılan sanatçılar beni bağışlasınlar, o denli bir sanatsal değerlendirme yapabilecek kültüre sahip değilim, fakat ortaya konulan emeğe saygılıyım. Sanatçılarımızın izni olursa bu Memoli arkadaşımızdan bahsetmek istiyorum. Nerede hayır için bir çalışma var, nerede bir sosyal çalışma var bu arkadaşımız orada ya ücret almadan, ya da çok nakliye gibi küçük masrafları karşılamak için alınan memlalara sahne alıyor, buraya kadar herşey güzel ve bu değerli kardeşimi ayakta alkışlıyorum. Zaman zaman ilçede çeşitli etkinlikler oluyor, bu etkinliklerde sözüm ona Beykozlu olan ama Beykozu sadece otel olarak kullanan sanatçılar sahne alıp para kazanıyorlar, bu Memoli kardeşimizi böyle organizasyonlarda göremiyoruz. Bu davranış biçimini protesto ediyorum, Memoli Belediyemiz ve bu tür etkinlik yapan Sivil Kurumlar tarafından dikkate alınması gereken bir Sanatçımız olduğu anımsanmalıdır. Tekrar Serginin hayırlı olmasını dilerim ve Sanatçı abilerimden özür dilerim

suha ilgezdi 05-08-2009

Mustafa BERKSU

Abi seni geç tanıdım dünyaya gelen güzel insanlardan birisin tertemiz bir kalbin var emeğini yaptığın sanatsal faliyetleri kutlar devamını dilerim.Cemal DEMİR abimede selamlar.

ERSUN ÖZTÜRK 05-11-2009

AKBABALIYIZ

Şahane bir sergiydi.Emeği geçenlerin ellerine sağlık.Mustafa Ağbim ve ekibini ayrıca Diğer Sanatçı Dostları yürekten kutluyorum.Canım AKBABA Köyüm yine ayrıcalığını gösterdi.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787