BURAK MURADINA ERDİ VE ÇAKI GİBİ ASKER OLDU

05-12-2009 8115 9 yorum. Yorum Ekle

Genel Yayın Koordinatörümüzün yeğeni Burak arkadaşları arasında yapılan coşkulu eğlenceden Çanakkale’deki birliğine katılmak üzere Harem Otobüs Garından yolcu edildi.


Genel Yayın Koordinatörümüzün yeğeni Burak arkadaşları arasında yapılan coşkulu eğlenceden Çanakkale’deki birliğine katılmak üzere Harem Otobüs Garından yolcu edildi.

Aile içerisinde yapılan eğlencede bizlerde ailenin büyükleri arasına karışıp gençlerin eğlencesini izledik. İş ve mahalle arkadaşlarının yanı sıra akrabalarından oluşan genç gurubu Askerimiz Burak için coşkuyu doruklara çıkardılar.

Gençler zaman zaman coşkularına ailenin yakın akrabalarının büyüklerini de alarak gecenin ayrı güzelleşmesini sağladılar. Ayrıca annesi tarafından çok geniş bir kuzen topluluğuna sahip olan Burak’ın kuzenleri gece için özel hazırlandıklarını her halleri ile belli ettiler.

Asker evi önünde vedalaşma faslı olmadı, çünkü Burak’ı yolcu etmeye gelen herkes oluşturulan araç konvoyu ile önce Beykoz içerisinde yapılan turdan sonra Harem Oto Garının yolunu tuttu.

Harem’de tam bir Asker karnavalı vardı. Anadolu yakasının çeşitli yerlerinden gelen Asker adayları Harem’i bayram yerine çevirmişlerdi. Asker adaylarımızın hepsinin gözünde Askere gidiyor olmanın mutluluğu okunuyordu.



Sağlık sorunları müsait olan her Türk gencinin sırası geldiğinde hizmet vereceği Türk Silahlı Kuvvetlerimizdeki hizmetlerinin zamanının geldiğini bilen gençler ve yakınları, her şeye rağmen otobüslerin kalkma zamanı geldiğinde kısa bir sürede olsa vedalaşmanın manevi tablosunu yaşamaktan kendilerini alıkoyamadılar.

Özellikle Genel Yayın Koordinatörümüzün babası, kendi ve oğullarının askerlik yıllarından uzunca yıllar geçtikten sonra ilk torununu Askere göndermenin gururunu yıllar öncesinin tazeliğinde yaşadığı her halinden belli oluyordu.

Tabi bizim Askerimizin de otobüsünün hareket saati geldi. O yaşanan coşku kısa bir süre yerine hüzne bıraktı. Gözyaşlarını saklayanlar, gün bu gündür deyip kendisini bırakıp serbestçe hareket edenlerin arasından Burak Harem Peronlarının tavan hizasına kadar havalara atıla atıla otobüsüne adeta uçarak sokuldu.

Oda ne işte Harem’de o akşamın farkı “EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER” sloganı yeri göğü inletirken otobüs şoförünün yanına gelen Burak göğsünden çıkarttığı AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI kendisini uğurlayan yakınlarına göğsüne tutarak gösterdiğinde hep bir ağızdan okunan İSTİKLAL MARŞIMIZ gecenin finali oldu.

Tüm Askerler büyüktür ve hepsinin hizmetleri Ülkemiz içindir. Ne var ki, Asker yolculuklarında Askerin yakınları ortak bir dille “En Büyük Asker Bizim Asker” diye bağırırlar. Ne güzeldir bu slogan çünkü tüm Askerler ailelerinden ayrıldıktan sonra tek bir amaç uğruna hizmet verecekleri için bu sloganın o anki coşku ile atıldığını bilirler.

Bu haberi yapmamıza vesile olan Genel Yayın Koordinatörümüzün yeğeni Burak şahsında, Burak’a ve tüm Mehmetçiklerimize hayırlı görevler ve teskereler diliyoruz.












05-12-2009 8115 9 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

metin cafer 06-12-2009

sayılı gün tez biter

burak kardeşimize ve tüm mehmetçiklerimize hayırlı teskereler dilerken, sayılı gün tez biter sözününden yola çıkarak, ozan beye veaile bireylerine allah kavuşturdun dileklerimi gönderiyorum.
altınoluk.

KAMIL SARIYAYLA 06-12-2009

HAYIRLISI

VATAN BORCU BU ÇABUCAK GEÇER BİTER.
BURAKLA BIRLIKTE TUM ASKERLERIMIZE HAYIRLI GOREVLER DILIYORUM.
UMARIM VATAN UĞRUNDA GEREKIRSE VERECEKLERİ KANLARI BOŞUNA DEĞİLDİR.!!!!

Volkan ERKAN 06-12-2009

''Hüzün''

Ne desem bilmiyorum ki , Hayat mı? Kader mi?
Orada olamamak var ya işte bu kemiriyor içimi!.. Hayat'ın insana neler getireceği hiç belli olmuyor, ancak önemli olan bu hatalardan ders çıkartıp tekrarlamamak bunları neden yazdığımı beni tanıyanlar, az çok bilir, ama hayatta hiç bir şey kolay değil,fotoğraflarla da olsa ailemi görünce içim buruldu elimde değil. Kim bilir belki de yakın zamanda alırım makinemi elime?..
Neyse Canım Karedeşim Burağa ve Tüm Askerlere hayırlı Teskereler Diliyorum. Allah Yardımcıları olsun!..

Muammer Özer 06-12-2009

Vatan borcu ödemekle bitecek

Bize bu ülkeyi yaşanabilir kılan görev sırası halamın torununa da gelmiş ne mutlu bize sana hayırlı teskereler allah güle güle gidip güle güle gelmek nasip eylesin yolcu edenlerede sabır dilerim.

Berkan ERKAN 06-12-2009

benim için zor olacak

benim için zor olacak abimsiz tamı tamına 460 gün ama olsu tek benim abim değil bütün zamanı gelmiş sağlıklılar gidiyor abime ve bütün mehmetçiklere hayırlı teskereler diliyorum

derviş erkan 06-12-2009

ÜZGÜNÜM

HAREME GİTMEDEN ÖNCEKİ EĞLENCEMİZE KATILDIM AMA HAREME GELEMEDİMÇÜNKÜ SINAVIM VARDI GELEMEDİĞİM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM BURAK ABİ HAYIRLI TESKERELER

İSA TAŞÇI 06-12-2009

BENİMDE YEĞENİM ÇANAKKALEDE SEVGİLİ OZAN

Davul zurna ileyolcu ederiz seni
En büyük asker bizim asker
Emri vazife eyler isen eğer
Melekler seni korur be burak asker

Arınırsın ocakta,sivil esvaptan
Kolaylık dileriz sana Burak Allah'tan
Korkma sakın gölgeden,karanlıktan
Nöbetin kolay olsunbe Burak asker

Çok ararsın annenin yemeğini aşını
Olmaz bu kadar diye sallama başını
Taşına dikkat et, kırma sakın dişini
Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun be Burak asker

Eksik etme bizden nameni
Boşa gitmesin,vatanını emeği
Unutma sakın,dostlarım demeyi
Sigaranı arkadaşın ile böl’de iç be Burak asker

Duygu selidir biliriz askerlik
Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik
Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik
Şiirine,türküne dökte yaz,gönder be Burak asker

Güzel olur askerin izini, çarşısı
Tozdan dumandan görünmez karşısı
Kaş,göz,işmar ederse dişiden kızdan birisi
Eve,sılaya kapta gel be Burak asker



Biz, kurduk düğünü halay’ı
Davulcu,kemani bekliyor,alayı
Mendil yetişmiyor,bekletme sakın anayı
Tezkere,başına taç olsun be Burak asker

Nizamiye çıkışı etrafına bakın
Küfür etme maviye,yeşile sakın
Kutsal emanetidir,ulu ecdadın
Şerefli sancağı,öpte gel be Burak asker
Sevgili Ozan derviş inanın çok duygulandım.Yeğenim Beytullah,Yeğenim Ersin,Yeğenim Muhammed,bunlar askerliklerini yapıpta gelenler.Onların her birisi Askere giderken inanın bana öyle dokundu ki.Aynı duyguları da bu haberi okurken yaşadım.Yüce ALLAHIM onları Burak kardeşimi, Mehmetlerimizi bizlere bağışlasın İnşallah.Benim bir oğlum var,sizinde dervişiniz var.Allah onlarada uzun ömürler versin de o günlerini görmek dayanma kudretini mevlam bize gösterir inşallah.Erkan ailesine ve Burak ailesine Mevlam sabırlar versin.Yıllar çabuk geçer be ustam, bir bakarsın düğününü de yaparsınız.Her şeyi Mevlam ayarlıyor.Bizler oyuncuyuz be ustam.



Sevinç Güneş 07-12-2009

çakı gibi maaşallah

hayırlı olsun ierefli görevi sağlık ve onurla yap seni burada bekliyoruz

nuran yıldız 12-12-2009

yiğenime..

yiğenim sayılı gün gelir geçer.. ne mutlu sana we bize.. sizin en gururlu gününüz.. hayırlı teskereler diliyorum.. inş yine aramızda olacaksın.. allaha emanet ol..!! öpüormm sni

Toplam 9 yorum bulundu. 1-9 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 394
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785