BİR FESTİVALİ DAHA GERİDE BIRAKTIK

11-08-2006 3736 Yorum yok. Yorum Ekle

Acısıyla tatlısıyla artık Beykoz için geleneksel hale gelmiş olan bir Uluslararası Festivali daha geride bıraktık. Festival başlamadan öncede açıkladığımız gibi, bu yıl Festival özel eki yapmayacağımız için gerek sitemizde gerekse gazetemizde, kendi yağımız ve tuzumuzun ölçüsü kadar haber yapacağız.

Gerçi bu festival eki meselesi çok ağza dolandı, hep dedik ya yaptıklarımızın hesabını verdik, gerekirse yine veririz. Bu yılda, yağı ve tuzu daha iyi olanlar veya meraklıları yapsınlar hep beraber görelim. Ortalık bulandırıp kendilerine özel hak doğacağını düşünenlerin, yaptıkları festival eki teklifinin geri çevrilmiş olmasına da üzülmedik değil. Biz yapmıyoruz keşke bir yapan olsaydı da, festival özel sayısına alışkın olan Beykozlu bu yıl mahrum kalmasaydı.



Öncelikle olağanüstü çaba harcanarak halkın beğenisine sunulan organizasyon için başta Belediye Başkanı Muharrem Ergül ve emeği geçen herkesi en samimi duygular ile kutluyoruz. Festivalin öncesi, altı, üstü veya sonrası bizi hiç ama hiç ilgilendirmez, biz konunun halka sunulan boyutuna bakarız.



Bu arada tüm dernekleri ve bölgesel sanatçılarımızı, gerek müzik, gerekse yöresel kültürümüzü güncelleştirme adına festivale gerçek anlamda katkı koydukları için tebrik ediyoruz.



Yabancı ülkelerin halk dansçılarının katılımıyla Uluslararası boyut kazanan festivalimizde, her birini ayrı ayrı haber yaptığımız yöre dernekleri geceleri, toplu nikah şöleni, toplu sünnet şöleni,
Uluslararası halk danslarının sergilendiği bölüm, bir program gecesi iptal edilerek konulan mevlit akşamı programı, çeşitli spor gösterileri ve final akşamıyla festival geride bırakıldı.




Final akşamının ertesi gün yapılan Beykoz Belediye Başkanlığı 3.Deniz Oyunları Kupası Yarışları da festival fikstürü içerisine alınmasına karşılık federe olarak yapıldı.




Bu güzelliklerin yanı sıra TRT Televizyonu adına Sanatçı İzzet Altınmeşe’nin sunduğu Diyardan diyara programı, ayrı bir sahne konularak kendi programları içerisindeki sanatçılarla halk konseri verdiler.



THM Sanatçısı Zara’nın sahne aldığı gecede, Beykozlu sanatçılarımızdan Mustafa Hıdıroğlu ve Burhan Yıldırım sahne aldılar;





Fantezi Müzik Sanatçısı Coşkun Sabah’ın sahne aldığı gecede, Kenan Başaran ve Grup Melodi sahne aldılar;



Modern THM Sanatçısı Fuat Saka’nın sahne aldığı gecede, Okay Öztürk ve Kara Davut sahne aldılar;





Pop Sanatçısı Kutsi’nin sahne aldığı gecede, İsmail Kadıoğlu ve Grup Yedi iklim sahne aldılar;





Uluslararası Folklor Festivalinin Açılışında, İzzet Altınmeşe’nin programının günü ile festival gecesinin çakışması, bu akşamki programı aksattı, Beykozlu sanatçılar Cihan
Yılmaz ve Kemal Kale sahne alamadılar;



Pınar Dilşeker, Grup Arka Sıra’nın sahne alacağı gün iptal edilerek, mevlit özel gecesi yapıldı;



Özgün Müzik Sanatçısı Onur Akın’ın sahne aldığı gecede, Filiz Can bölge sanatçısı olarak sahne aldı;





Gençlerin özlemle beklediği Gece Yolcularının sahne aldığı gecede, Ceyhun Şişmanoğlu sahne alırken, Kick Bosk Dünya Şampiyonu Ramazan Beyazkaya ile Beykozlu Kick
Bosk ustası Oktay Yılmaz gösteri maçı yaptılar.





Final akşamında sahne alan Volkan Konak konseri öncesinde, Ferdi Ünal ve Paşa Sökmez sahne aldılar.




Bütün gecelerde programın aralarında misafir ülkelerin ve Beykoz Belediyesinin halk dansçıları birbirinden güzel gösteriler yaptılar.



Festival programının bazı bölümlerine, Bakanlar Milletvekilleri ve Belediye Başkanının sanatçı dostları misafir olarak katıldılar. Beykoz Protokolü bu yılkı festivale en üst düzeyde ilgi gösterdi.



Festivalin ardından yapılan 3.Deniz Oyunları Kupası’da Beykozluların beğenisini alarak ilgiyle takip edildi.



Festivalde yöresel derneklerin programları ile belediye programını bir bütün olarak düşündüğümüzde, Beykoz halkı dolu dolu bir festival geçirmiş oldu.



Seneye inşallah daha iyisi temennisine geçmişken, Belediye Başkanının mazereti dolayısıyla gelemediği gecelerde, vekalet verdiği Meclis Üyelerinin bazılarının Başkan adına sahneye çıktıklarında ellerinde yazılı olan metni okurken çok heyecanlanmaları göze hoş görülmedi, özellikle yöre gecelerinden sonra, basın masasının ortadan kaldırılmasıyla zorda kalışımız dikkate alınırsa ve Beykozlu sanatçıların program saatleri, halkın toplandığı saatlere alınırsa, düşüncelerimizin gelecek sene yapılacak organizasyona katkı sunacağı kanısındayız.



Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, bir kez daha en içten duygularla, 5. Uluslararası
Beykoz Kültür ve Folklor Festivali’nin halkımıza indirilmesinde emeği olan herkesi kutluyoruz.








11-08-2006 3736 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787