POYRAZKÖY’DE BİR GELENEK BAŞLADI

14-08-2006 4021 3 yorum. Yorum Ekle

1.Poyrazköy Plaj Etkinlikleri Müzik Şöleni adı altında gerçekleştirilen konser akşamında Beykoz’un kalbi POYRAZKÖY’de attı.

Plajda kurulan özel sahneden konseri izlemeye gelen binlerce kişiye, Cengiz Kurtoğlu, Erkan Ocaklı, Ayhan Alptekin, Nevin Korkmaz, Fadime, Candaş, Nedret Aytaç, Mehmet Demir, Genco Mert, Ebru Seray ve Kenan Erman birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle özel bir gece geçirttiler. Sahne hakimiyeti çok güçlü olan ünlü sunucu Çene Cemal (Çolak) de geceye ayrı bir renk kattı.




İstanbul dışında olması sebebiyle Beykoz Kaymakamı geceye katılamazken, mazereti olan Beykoz Belediye Başkanını da, Belediye Meclis Üyesi Emin Yavuz temsil etti. Ayrıca siyasi partilerin temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çok sayıda misafir ile köy halkı gecenin mükemmel geçmesine katkı koydular.




Gecenin organizasyonunun alt yapısını ve ön çalışmalarını, Poyrazköy Muhtarı Ahmet Ersoy ve azaları ile Poyrazköy Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Süer ve yöneticileri birlikte oluştururken;




Erdoğan Bayraktar, Muzaffer Çakır, Adem Taşçı, Tuncay Şeker ve Özcan Bayraktar’dan oluşan bir başka ekipte, gecenin en güzel şekilde geçmesi için aldıkları görevi başarıyla yerine getirdiler. Yine Köy Muhtarlığının ve Kalkındırma Derneğinin katkılarına Savaş Yazıcı, Ahmet Mete ve Tuncay Sagun’unda katkıları eklenince, 1.Poyrazköy Plaj Etkinliklerinin genel güzelliği ortaya çıktı.




Çene Cemal’in duygusallık, sevgi ve saygı yüklü sunumu, özellikle Cengiz Kurtoğlu’nun akrabaları, hemşerileri ve hayranlarının karşısında coştuğu gecede;





birbirinden değerli sanatçıların güzel yorumları arasından konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Poyrazköy Muhtarı Ahmet Ersoy konuşmasında, heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı. Ersoy ilk kez böyle bir müzik şöleni düzenlediklerini ve bunun heyecanını yaşadığını belirterek gecenin oluşmasına katkısı olan herkesi anons edip teşekkür etti. Muhtar konuşmasının devamında tüm katılımcılara da, kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederken, bu yıl yapılan müzik şöleninin;





gelecek yıl çok daha hassas bir çalışmayla “PORAZKÖY BALIK FESTİVALİ” adı altında yapılacağını
belirterek, festivaldeki amaçlarının köylerinin doğa ve kültür zenginliğini ön plana çıkarıp, çok daha fazla tanınmasını sağlamak olduğunu, bu düşünceleri ile de gerek yerli gerekse yabancı turistlerin köylerine daha çok ilgi duyacaklarını açıkladı.
Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’un selamlarını, yaptığı konuşmayla, Belediye Meclis Üyesi Emin Yavuz dile getirerek, başta muhtar olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti.
Havai fişek gösterisinin yapıldığı gecede, tüm sanatçılara ve emeği geçenlere gece anısına plaketler verilerken, protokol misafirlerine ikramda bulunuldu.




Konsere geleceklerin ulaşım sorunun çözüldüğünü günler öncesinden ilan eden yönetimin başarılı uygulamasıyla, ulaşım sorunu yaşamayan halk geç saatlere kadar süren konseri sonuna kadar izledi.
Gecenin güvenliğinden sorumlu olan, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri de aldığı önlemler ile gecenin sorunsuz geçmesine katkı koydular.




14-08-2006 4021 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

nurhayat karagül 14-08-2006

poyrazköyde bir gelenek başladı

bu güzel köyün plajına girmek yıllardır para ödüyorum, böyle güzelliklerin başlaması çok iyi, festivalden bahsediliyor, işte o zaman poyrazköy tadından yenmez.
müzik şöleni için emeği geçenleri kutluyorum.Cengiz Kurtoğlu konserini izlemek bizim için ayrıcalık oldu.
tebrikler

Kadir İnce 14-08-2006

poyrazköyde bir gelenek başladı

Plajınız çok güzel, poyrazköylülerin hepsi karedenizli olabilirler, fakat bu plaja ve konsere gelen başka yörelerin müzik kültürleride düşünülmeliydi.
Geleceksene dikkkate alınacağını ümid ederim. Organizasyon için tebrikler, tek korkumuz ulaşımdı, toplu ulaşım araçlarının önceden açıklandığı gibi hizmet vermesi korkumuzu geride bıraktı.

Erdem ILIKSU 17-08-2006

?

Sevgili Dostlarım Ahmet ERSOY,Karagöz Mehmet Abi ve Çakır
Böyle bir festivalde poyrazköyün en eski halini bilinlerden olan ve çok emeği geçen şahsımı haberdar etmeyip ve davet etmediğinizden dolayı sitemlerimi sunuyorum. İnsanların böyle unutulmaması lazımdı. Ama sizlere yinede tüm gönlümce başarılar diliyorum.
Erdem ILIKSU
Eski Köy Hiz.Şant.Şefi

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785