HASRET BİTSİN ARTIK HOCAM

15-06-2010 4115 Yorum yok. Yorum Ekle

Okurlarımız ile buluşturduğu çok değerli köşe yazıları ve kendisine özel röportajları ile gönüllerimizde taht kuran değerli sanatçımızın, Alanya’da çekeceği çığlık çığlığa bir sevda isimli film çalışmaları dolayısıyla ara verdiği yazılarına, film bittiğinde yeniden buluşmak için vermiş olduğu söz üzerine, “Hasret Bitsin Artık Hocam” diyoruz.


Önümüzdeki yayın döneminde vizyona girecek olan Çığlık Çığlığa Bir Sevda Filminin ön çalışmalarını İstanbul’da yoğun bir şekilde sürdüren sanatçı, 60 yıllık sanat yaşamını Yıldızlar Gökte Yaşar ismi ile sahneye koyarak devlet tiyatrolarının, yurdun dört bir yanındaki sahnelerinde halkla buluşturdu.

Sanatta 60. yılını kutlayan Ülkü Erakalın,2010-2011 yılı programlarında yine devlet tiyatroları bünyesinde, “Atatürk Benim Sevdam”isimli yeni proje ile yeniden yurdumuzu dolaşacak.

19-28 kasım 2010 tarihleri arasında yapılacak Selanik 51.Uluslararası Film Festivaline davet edilen Sanatçımızın duyduğu haklı gururu bizlerde yüreğimizde hissediyoruz.
Çalışma temposunun hızına erişilemeyen Ülkü Erakalın, 29 Temmuz 2010 tarihleri arasında “sararmış fotoğraflar “isimli sergisini Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşturacak.

Bütün bu uğraşlarını devam ettiren değerli sanatçı Beykoz’a ve Beykoz Halkına olan sorumluluğu gereği davet edildiği tüm kültürel ve sanatsal etkinliklere katıldığı gibi, kendi yaratıcılık gücüyle oluşturduğu sinema günleri, sevgi sohbetleri, tiyatro çalışmaları, ramazan programları, küçük öğrencilere koro çalışmaları, tek kişilik gösterileri ve son olarak da hala hafızalarda olan 10 Kasım Atatürk’ü anma programı gibi birçok projeye imza attı.

İlçe yöneticilerimizin en kısa zamanda bu sanat dehasındaki birikimi, Beykoz Halkına da aktarmasını sağlayacağını ümit ediyoruz.

Kaldı ki, bunun örnekleri birçok Üniversite, Kültür Merkezi ve Belediyelerde Sanatçı adına özel günler düzenlenip, halkla buluşması sağlanırken son olarak da Antalya Film Festivalinde Onur Ödülü alan ve Kültür Bakanlığı 50.yıl Emek Ödülünü bizzat Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden alan ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın ödül törenin de söylediği; eserleriyle, yaşamıyla, sanatın her alanında bu kadar içtenlikle dolaşmış bir sanatçı, bu 50 yılı bu kadar iyi özetleyebilirdi. Türk Sinemasına vermiş olduğunuz emekten dolayı size teşekkür ediyorum dedikten sonra festivalin açılışında bulunamadığını, TRT’nin Turizm kanalı açılışı dolayısıyla kapanışda da bulunamayacağını belirtti. Günay, festivale katılmak için özellikle böyle bir programı seçtiğini dile getirerek, sanata ve sanatçıya verdiği değeri Ülkü Erakalın’nın ödül töreninde dile getirmiştir.

Tüm Beykozluların gönlünde iz bırakan Eski Kaymakamımız Cengiz Gökçe’nin Alanya’ya yerleşmesi ve Sanatçıyla olan özel dostluğundan dolayı, Antalya Film Festivalinde de kendisini yalnız bırakmadığını öğrenmiş olmaktan oldukça memnun olduk.

Bizim de katılma mutluluğuna eriştiğimiz Ülkü Erakalın adına Beşiktaş Belediyesi’nin Akatlar Kültür Merkezinde düzenlediği “Ustalara Saygı Toplantısı” programında Atilla Dorsay, Ruhat Mengi, Can Ataklı, Yüksel Aytuğ, Korhan Obay,Ediz Hun ,Zara, Irmak Ünal, Özgür Özberk gibi saymakla bitiremeyeceğimiz birçok sanatçının Ülkü Erakalın için yapılan özel geceye katılıp kendisini tebrik ettiğini görmekten mutluluk duyduk.

22 Kasım 2008 tarihli Erakalın’a Devlet Onuru başlıklı yazımızın önemli notunu hatırlatmak düşüncesiyle yeniden okurlarımızla paylaşıyoruz. Özellikle gazetemize ve sitemize kattığı güç ile bizleri onurlandıran değerli Sanatçımıza bizimle birlikte olduğu süreler için tüm çalışanlarımız olarak minnet duyguları ile teşekkür ediyoruz. Çalışmalarının bitmesiyle yazılarını sabırsızlıkla bekleyeceğimiz sanatçımızın zaman zaman Alanya’dan sürprizler de yapacağını tahmin ediyoruz.
Ayrıca altı yıl önce Kaymakamımız Cengiz Gökçe vasıtası ile Alanya’ya geldiğimizde tanıştığımız dostlara, sevgili Haşim Hocama, bizlere unutulmaz günler yaşatan Belediye Başkanı Sayın Hasan Sipahioğlu’na ve ekibine, bizleri kendilerinden ayırt etmeyen Alanya Basınına, Hocamız Ülkü Erakalın vesilesiyle selam ve saygılarımı gönderiyorum.



15-06-2010 4115 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839