TALİP ERCAN’DAN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNERİLERİ

06-07-2010 4450 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un spor gündemini çok yakından takip eden, spor adına yazdığı yazılar ile ilçe sporunun kalkınmasına katkı koyduğuna inandığımız, değerli arkadaşımız Talip Ercan’ın BEYKOZSPOR UÇURUMUN KENARINDA başlıklı özel gözlemini orijinal hali ile aktarıyoruz.

BEYKOZSPOR UÇURUMUN KENARINDA!
102 Yıllık Koca Çınar devrilmek üzere…Beykozspor Tarihinin en kötü günlerini yaşamakta. Her şeyin futbola endekslendiği spor dünyasında Beykoz 1908 A.Ş.Futbol Takımının önümüzdeki sezon ligde oynayıp oynamayacağı, takımı nasıl kurabilecekleri, yoksa kurabilirlerse tamamen amatör liglerden alabilecekleri isimlerle yola çıkmaları gibi bir durum söz konusu. Sorun çok, kabahatli belli çözüm ise şu an için Kaf Dağının ardında. Alacaklılara mahkeme kapılarında, futbolcular ise federasyona işi havale etmiş sezon başında lisans çıkması için kendilerine ödenmesi şart olan paraları beklemekte. Ara transfer döneminde takıma dahil edilen 18 oyuncu fos çıktı, bir de onların alacakları var ki o sonraki aşama.

5 KURUŞ ALMAYAN ALTYAPI ANTRENÖRLERİ VARKEN…

Suçlu ayağa kalkmalı, bu işi daha fazla uzatmaya gerek yok. Bizzat yakın çevresindeki insanların Sakın– ha alma, kendini de kulübü de yakarsın-uyarılarına aldırış etmeden bir gece operasyonu ile o zamanlar Kulübü almaya talipli olan ünlü spor adamı Yılmaz Vural’ı akarte eden Zeki Aksu şimdi kara kara düşünmekte. Geliri sıfır olan bir kulüp ,dağlar kadar yığılı borç ve bu kadar borç içinde dahi içleri kan ağlasa da sesi soluğu çıkmayan kulüp çalışanları. Futbolcular, teknik kadrolara federasyon kanalı ile alacaklarını kuruşu kuruşuna alırken hiç görülmek istenmeyen aylarca maaş alamayan, ve Beykoz sevdaları niçin görev yapmaya devam eden kulüp çalışanları. Beykoz’un ismi devam etsin diye 5 kuruş almadan çalışan Altyapı takımlar antrenörleri…
Evet.Beykoz 1908 A.Ş. Takımı ilk etapta 850 milyar dolayında futbolcu alacaklarının beklediği Futbol Federasyonuna bu ödemeyi yapmaz ise sadece amatör liglerden çıkarabileceği isimleri profesyonel yaparak ligde oynama hakkını elde edebilecek. Stadı dökülmeye başlayan, taktik idmanlarını maçlarını oynadığı stadın arkasındaki küçük sahada yapabilen, geleceği için can damarı konumunda olan Süper Gençler Ligi için antrenman sahası gösteremediği için lige alınmayan ve bu utançla yaşamak zorunda kalan Koca Çınar….

102 YILLIK ÇINARDA GENÇLER BİLE OYNAMAK İSTEMİYOR

Şimdi herkes soruyor Beykoz nasıl kurtulur? Bu işe kim el atabilir? Beykoz Belediye Başkanı meseleye nasıl bakmakta?Beykoz 3.Lig için kadro oluşturabilecek mi ? bu soruların cevabı zor hem de çok zor..herkes birbirine bakmakta sanki görünmez bir el gelip her şeyi düzeltecek, her şey güllük gülistanlık olacak. Lige girebilme hakkı Amatör Futbolcuları profesyonel yapıp kadroya dahil etmekte gizli. Ancak 102 yıllık tariki çınarda futbol oynamak isteyen gençleri bile ara ki bulasın. Sütten ağzı yanan Beykoz amatörlerindeki genç yetenekler yoğurdu üfleyerek bile yemeği bırakın, üstüne buzlu ayran içerim unuturum Beykoz’u derdinde. Çünkü önlerinde o kadar açık bir örnek var ki..geçen sezon başında ilçe geneli ve dışı taranarak birçok genç oyuncu takıma dahil edildi,zamanla 2-3 yıllık sürede takımın iskeleti olmaları beklentisi hakimdi. Ancak şok bir gelişme ile 13 futbolcunun, hem de takımın iskeletini oluşturan 13 futbolcunun ayrılması ile çöküntü başladı.2-3 yılda kadroya yerleşmesi planlanan gençler bir anda ilk 11 de kendilerini buldu. Karşılarında yılların tecrübeli ismleri varken tabii ki başarılı olmaları mümkün değildi…
Bir önceki sezon Anadoluhisarında müthiş bir çıkış yakalayan sağ kanat Yusuf namı diğer Deli Yusuf, Stoper-sağ taraf Çubukluspor’lu Metin, Paşabahçespor’un gol makinesi Şeref Kuru, Beykoz Süper Gencin müthiş yeteneği Tarık, ki o Tarık’ı birçok kulüp istemişti Aydın Çaylı Hocanın her tarafta kullanabildiği bir isimdi. Can, Asafcan,Ogün ve diğer gençler….Ligde normal süre bitince Takımın başına son bir umut olarak Cafer Aydın gelince gençlere kapı gösterildi, o kadar can sıkıcı utanç verici bir şekilde kapının önlerine kondular ki bu şoku uzun süre atlatamadılar.
Hani onlar Beykoz’un kurtuluş reçetesi idi ? Hani onlar 2-3 yıl içinde takımın iskeleti olacaklardı? Hani onlarla uzun vadeli sözleşmeler yapılmıştı? Peki bari paralarını alabilmişler miydi yoksa sizler bizim evlatlarımızsınız deyip sırtları sıvanıp mı gönderilmişlerdi? Her biri çil yavrusu gibi savruldu, kulüp bulabilen göz yaşları altında Allaha sığınıp yeni takımlarının yolunu tuttu, kimisi ayları boş geçirdi hiçbir takımla anlaşamadı. Yusuf Küçükköy, Metin Düzcespor, genç Semih İzmirspor..diğerleri koca sezonu boş geçirdi,yetenekleri köreldi. İşte bu sebeple kimse Beykoz 1908 A.Ş.forması giymek istemiyor.

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMENİ DÖNDÜRME ZAMANI GEÇTİ

Son 20-25 yıldır taşıma suyla değirmenin dönmesi misali yönetilen Kulüp çöktü. Oysa takımın tamamının yakınının Beykozlu futbolculardan kurulu olduğu dönemde, A.Hisarı Sahasında futbolculara katkı amacı ile maçlardan sonra poşetle çok para toplanmış birlik beraberlik her zaman yaşanmıştı. Ne zamanki bu kulüp İlçe Belediyelerinin kurulmasının ardından yerel yönetimlere mahkum oldu o zaman iş bitti. Bu sorun bir sezonluk 5 sezonluk değil 20-25 yıl öncesinden birikip geldi. Yapıla yapıla bir Beykoz Stadı yapıldı, ne bir antrenman sahası, ne bir altyapı tesisler. Haa..unutmadan paraların yağmur gibi yağdı TTNET zamanından kalma süper bir spor kondisyon merkezi.
Bu süre zarfında amatör liglerde oynayan birçok takım büyük aşamalar kaydetti, tesis zengini oldu. Beykoz ise kendi sınırlarında yer alan TFF Riva Milli Takımlar Tesislerinde bile bin bir rica minnetle kalabildi. Futbol takımı haftanın 5 idman gününü de saha yokluğundan 5 ayrı yerde yapar oldu. Peki kurtuluş reçetesi ne derseniz?

GÖZLER ÇELİKBİLEKTE’DE…..

Başta Beykozspor Başkanı Zeki Aksu olmak üzere herkesin gözü Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te ..Çelikbilek’in suskunluğu devam etmekte.İlçenin bir sürü sorunu ile uğraşan şu sıralar kapısına grev kararı asılmış bir Belediye yöneten Çelikbilek Beykozspor’u düşünecek halde değil, hatta birçok yerde kendisine Beykozspor sorulduğunda Kulübü yönetenler var Belediye ile ilgisi yok demekte, kimi zaman da –Ben ilçedeki şehit ailelerine, yoksulara yardım yapmaktayım futbola veremem-konuştuğu rivayet olunmakta. Haksız da sayılmaz …sen paraları versen geçen sezonki ara transfer dönemindeki gibi 18 yabancı oyuncu gelecek, Beykozlulara kapı kapanacak, alacaklarını federasyon vasıtası ile kuruşu kuruşuna alacak,Beykoz küme düşmüş düşmemiş umurunda olmayacak. Peki o zaman niye versin?

İŞTE BENİM KURTULUŞ REÇETEM

Başkan Çelikbilek Şahinkaya Fidanlık Mevkiindeki yeni Beykoz Stadı ve spor kompleksinin yapılacağı müjdesini geçtiğimiz günlerde verdi. Şimdi kapısında yardım isteyen battık başkan yardım dileyen bir Aksu klasiği var. Yapılacak şey Aksu yönetimi gidip topluca istifa edip kulübün tüm anahtarlarını,yeni kulüp binasının dahil Belediye Başkanına teslim edecek.Almazsa kapısına asıp gidecek. Beykoz Belediye Başkanı geniş katılımlı bir toplantı yapacak, fikirler alacak. Bu işe gönülden bağlı insanları göreve getirecek. Beykoz’un çocuklarına kapı ardına kadar açılacak. İlk etapta futbol takımı lige girebilmesi için orta sıraları, düşmemeyi hedefleyen bir kadro kurulacak. Zamanla bu kadroda gençler yerleşecek. Kulüp için bir otopark alanı ve başka gelir getirici şey bulunacak. İlçedeki zengin iş adamlarından bir defaya mahsus yardım ama karşılıksız olmayan bir yardım Spor Salonu ve Stada ve değişik spor alanlarına asılabilecek şirket reklamlarının olduğu faturalandırılmış bir yardım alınacak. Kulüp Tesisi BEYTAŞ Kanalı ile işletme haline gelecek, Beykoz 1908 A.Ş. şirketi kapatılıp Beykoz 1908 Spor Kulübü statüsüne getirilecek. Altyapı için mutlak surette tesisler yapılacak. TFF Riva Tesisleri yanında devlet arazisi ya da geçen sene gündeme gelen Alibahadır Köy Tüzel kişiliğine ait alanda yeni bir tesis yapılacak. Beykoz spor kulüp üyeliği yeniden yapılandırılacak, üye sayısı arttırılacak. Kulüp ürünlerini satan bir mağaza da açılabilecek. Mevcut kanunlar el verirse Beykoz ilçesindeki plajlara giriş biletlerine cüzi bir ödenek eklenecek. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Zeki Aksu ve alacakları ne mi olacak? Başkan Aksu bir daha Beykozspor ile kesinlikle Başkanlık, yöneticilik statüsünde bir yerde olmayacak, şahsi alacakları da varsa uzun vadeye yayılacak?
Talip ERCAN




06-07-2010 4450 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 497
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 472
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 474
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 430
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 474
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786