BEYKOZ AKBABA KÖYÜ BAL FESTİVALİ

28-07-2010 4783 4 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Akbaba Köyü Muhtarlığı, Beykoz İlçe Tarım Müdürlüğü, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği ve Beykoz Akbaba Köyü Arıcılarının ortaklaşa düzenledikleri “BAL FESTİVALİ” Köy Meydanında muhteşem bir ortamda gerçekleşti.


Beykoz Akbaba Muhtarlığı, Beykoz İlçe Tarım Müdürlüğü ve Beykoz Arıcılar Birliğinin ortaklaşa organize ettiği Akbaba Bal Festivalini Beykozluların yakından tanıdığı Çene Cemal sundu.




Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, Beykoz Kaymakam Vekili Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Yardımcıları ve bazı meclis üyeleri, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, İstanbul İl Tarım Müdür Yardımcısı Sertaç Yıldırım, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Beycan Kal, İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Cavit Gül ve bazı Muhtarlar, Amatör Spor Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, OFD Beykoz Şube Başkanı Serap Beşer, çeşitli Üniversitelerin Öğretim Görevlileri ile ilçemizin Öğretmenleri, resmi dairelerin yöneticileri ve Akbaba halkı, Bal Festivalinin konukları oldular.


Beykoz İlçe Tarım Müdürü İbrahim Özdemir yaptığı açılış konuşması sonrası konukları bilgilendirdi. Özdemir Beykoz’un ve özellikle Akbaba Köyünün arı yetiştiriciliği için ideal bir yer olduğunu, ilçede 200 arıcı ve 7500 kovan bulunduğunu, 60–70 tonluk yıllık üretimin 10 tonunu halk arasında ilaç niteliğinde kullanılan kestane balının oluşturduğunu belirtti. İlçe Tarım Müdürü konuşmasının devamında, müdürlüklerinin kontrolünde yapılan bu sektörsel çalışmayı tanıtmak ve bu tanıtımı Festival haline dönüştürmek için İlçe Tarım Müdürlüğü, Beykozlu Arıcılar Birliği ve Akbaba Köyü Muhtarlığı ile ortak organize yaptıklarını söyledi.

Beykoz Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç yaptığı konuşmada, hem üzüntüsünü hem de sevincini dile getirdi. Yüksel Ceviz Festivali adı altında muhteşem bir açılış ile başlattıkları festivali Ceviz üretimindeki problemler sebebiyle devam ettiremedikleri ve bu sebepten üzüntülü olduğunu belirtirken, bugün Bal Festivali adı altında, ilerleyen yıllarda sekteye uğrama şansı olmayan ve her geçen sene daha da etkin olacağına inandığım bir festivale ev sahipliği yapmanın gururuyla tüm misafirlerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum diyerek, oldukça duygusal bir konuşma yaptı.

Daha sonra söz alan İl Tarım Müdürlüğü Yöneticileri, Öğretim Görevlileri ve arıcılık sektörü temsilcileri yaptıkları bilgilendirme konuşmalarıyla birlikte, yapılan organizasyonun güzelliğinden bahsederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.



Beykoz Kaymakamlığına vekaleten eden Şile Kaymakamı Şükrü Görücü yaptığı konuşmada, arı üreticiliğinin önemli bir sektör olduğunu çok büyük bir sermaye gereksinimi olmadan planlı bir çalışmayla sonuca gidildiğini vurgulayıp, bu çalışmaları böylesine sosyal dayanışma içerisinde halk ile bütünleştirmenin çok daha önemli olduğunu vurgulayıp emeği geçenleri tebrik etti.



Etkinliğe biraz geç kalan İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş'da yaptığı konuşmada, bu tür çalışmalar her ne kadar tarımsal alanda birlik ve beraberlik göstergesi olmasına karşılık ekonomi ile de desteklenmiş olmasının önemine dikkat çekerek emeği geçenleri tebrik etti.

Tokat Milletvekili, Beykoz Belediye Başkanı, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı ile Festivale katılan grup bir başka etkinliğe katılmak üzere Festivalden erken ayrıldı.


Organizasyon komitesi, Beykozlu Arıcılar arasında yapılan yarışmada dereceye giren 1. Saim Ahmet Gürel,2. Celal Arslan, 3. Fatih Ata'ya ve sponsor firmalara teşekkür belgesi verirken, sponsor firmalarda dereceye giren arıcılara hediyeler verdi.


Davetlilere bol çeşitli ikramlarda bulunulurken, ikramlar içerisindeki ballı yoğurt festivalde davetlilerin en çok rağbet ettiği ikram çeşidi oldu.

Bal Ağası İbrahim Mumcu yöresel kıyafeti ve mesleki bilgisiyle festivale gelen televizyon kanallarının ve davetlilerin ilgi odağı oldu. Etkinliğe katılanlar, sektörsel firmalardan birisinin sponsorluğunda festivale katılarak sahne alan Sanatçı Serkan’ın geniş repertuarından sunduğu şarkı ve türkülerle bol bol eğlendiler.



28-07-2010 4783 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Hüsamettin 28-07-2010

Gelecek Yıl Daha Büyük Olsun

Sizleri tebrik ederim, inşallah gelecek yıl daha geniş kapsamlı olur. Birde köyde yapılan bir etkinlikte İl Genel Meclisi Üyesi göremedim, çağırılmadılarmı, yoksa çağırılıpta gelmedilermi. Son dönemde ismi çok gündemde olan il genel meclisi üyesinin haberi olsa gelebileceğini tahmin etmekteyim.(yanlış anlaşılma olmasın diye meclis üyesinin adını yazmadım) Tekran emeği geçenleri tebrik ederim.

Ayşe 29-07-2010

nihayet

Beykozda yapılan etkinliklerde Akbabanın adı hiç duyulmuyordu çok güzel oldu bir Akbabalı olarak mutlu oldum. Bu günün oluşmasında emekleri olan herkesi tebrik ederim. Birde yaz sıcağına rağmen Akbabaya gelen Vali beyi ve tüm misafirleri kutlarım. Akbabaya yakışan da buydu.

SAİM AHMET GÜREL 02-08-2010

TÜM EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM.

Festivlin yapılmasında emeği olan başta Beykoz İlçe Tarım Müdürü Sayın İbrahim Özdemir, Sayın Bahri Işık,Sayın Yaşar Osman Özdaş'a , İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Onur Çilenk'e, Akbaba Köyü Muhtarı Sayın Yüksel Kılıç'a ve Beykoz Akbaba köyü arıcılarına ve sponsorlara teşekkür ederim.
Beykoz Akbaba Köyü Kerstane Balı Festivali inşallah uzun yıllar bırakılmadan devam eder. Geleksel olur.

atila yumak 04-08-2010

çok önemli bir festival

istanbul vali yardımcısı sayın Mustafa Altıntaşın katılımıyla daha da renklenmiş.arıclığın önemi daha da belirginleşmiş.sayın muhtarımız Yüksel lKılıç cevizfestivalinden sonra ülkemiz için çok önemli olan bal festivali ile Akbaba köyünü daha güzel yerlere getireceğinini göstermiştir.Emeği ve zamanını Akbaba köyünde değerlendiren herkese teşekkürler

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 469
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785