SORUMLULUK VE DOĞRU İLETİŞİM HİZMET GETİRDİ

26-08-2010 11914 14 yorum. Yorum Ekle

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu Mahallesinin sınır noktasında, İncirköy Mahallesi sınırlarında oturan ve bir ay önce yaşadığı beyin kanaması ile felç olan esnaf Latif Sertkaya’nın sorununa İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz vasıtası ile çözüm üretmenin mutluluğunu aile bireyleri ile birlikte yaşadı.

Bir dostumuzdan aldığımız bilgi ile haberdar olduğumuz, haber konumuz için Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu ve CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile irtibata geçip konuyu haber yapma konusunda yardımlarını talep ettik.
Aile ile kurulan ön mutabakat sonrasında aileyi ziyarete gittik.

İncirköy Mahallesinin Soğuksu Mahallesi ile sınır noktasında ikamet ederek aynı zamanda esnaflık yapan Latif Amca’yı Soğuksu sakinleri daha fazla tanımakta.
Bölgenin çok sevilen esnafı olan Latif Amca’nın geçirdiği beyin kanaması sonrasında sıkıntılı dönemi başlamış. Ailenin sıkıntısı ile yakından ilgilenen ve sıkıntıyı çözme konusunda çaba sarf eden Soğuksu Muhtarına konunun özünü sorduk.


Muammer Aydınoğlu:
Öncelikle böylesine sosyal bir haber yapma teşebbüsünüzden dolayı sizi ve bu haberin yapılmasına izin veren Latif amcayı tebrik ederim. Esnaf olarak bölgemizde Latif amcayı hemen hemen herkes çok sever. Ben özellikle iş yerine sahip çıkan tutumuyla kendisine her zaman ayrı bir hayranlık duymuşumdur.
15-20 gündür kendisini görmediğimde memleketine gitmiştir diye düşünürken, ailesinin müracaatıyla amcanın beyin kanaması geçirerek hastanede yattığını, çıkmak için ambulansa ihtiyaçları olduğunu öğrendim.
Hiçbir rahatsızlığı yokken 1 ay önce geçirdiği beyin kanaması sonrasında vücudu kısmi felç olan aşırı kilolu Latif amcanın evinde sıkıntılı günlerin başladığına tanık oldum.
2 yıl önce felç geçirip koltuk değnekleriyle yürüyen eşinden başka evde kimsesi bulunmayan Latif Amcaya kendi hallerinde sıkıntılarıyla yaşam mücadelesi veren 4 kızı ve 1 oğlu zaman zaman gelip babalarına hizmet etmeye çalışsallar da, Latif amcanın sabit hizmeti kaçınılmaz gözükmekteydi.
Bu hizmeti Latif amcanın ilköğretimi yeni bitirip önümüzdeki eğitim döneminde liseye kayıt olması gereken torunu sevdanın gönüllü olarak üstlenmesi ve dedemin tedavi durumu şekillene kadar liseye bu yıl gitmek istememesi beni oldukça derinden etkiledi.
Ailenin belediyeye müracaatından mahallede bulunan meclis üyeleri ve iktidar partisinin teşkilat sorumlularından henüz bir sonuç çıkmaması üzerine ne yaparımın araştırmasına girdim.
Kafamdaki ilk düşünce Beykoz’un omurilik felçliler şubesine, eğitim camiasına kendi çabasıyla araştırıp bulduğu engelli yurttaşlarımıza, geçmiş dönemlerdeki yerel yönetim çalışmalarına olan katkılarından dolayı Beykoz Halkı tarafından hayranlık duygularıyla anılan CHP İl Genel Meclis Üyesi İlyas Yılmaz’a müracaat etme gereği duydum.
Yukarıda açıklamaya çalıştığım konuyu tüm detaylarıyla İlyas Bey’e aktardığımda kısa bir araştırmadan sonra, Latif amcaya büyük kolaylığı olacak ev içerisinde, evin her noktasına nakil olmasını sağlayacak Avrupa’dan ithal edilen bir kaldıraç aleti tedarik ederek, 2 yıl önce felç geçiren eşi içinde kısa bir zaman sonra tekerlikli aracı da aileye teslim edeceğini söyleyen Sayın Yılmaz ailenin sıkıntılarına merhem oldu.
Daha önce mahalle sakinlerinden bazılarının sorunlarını ilettiğim, bazılarını çözen, bazıları üzerinde çalışmaları hala devam eden ve yukarı da tüm ayrıntılarıyla anlattığım konu üzerine eğilip bize yardımcı olan, CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz’a aracılığınızla teşekkür ediyorum.
Şuan küçük kızımız Sevda’nın dedesinin bakımı yüzünden okula gitmeme kararına karşı çözüm arama konusunda düşünce yoğunluğu içerisindeyim, bu konuda katkı üretebilecek kişi ya da kurumlara Sayın İlyas Yılmaz’dan aşağı kalmayacak ölçüde minnet duyacağım dedi.

Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu’nun geniş kapsamlı açıklamalarından sonra, tüm aile bireyleri ve hastayı ziyarete gelen komşuları, Soğuksu Muhtarına ve CHP İl Genel Meclis Üyesine teşekkür ettiler.Latif Amca’nın eşi geçirdiği felçten sonra evlerinin ana caddeye çıkışının aşarı yokuştan dolayı zor olası sebebiyle, doya doya nefes almaya yüzüne rüzgarın vurmasına hasret kaldığını bu sebepten ihtiyacı olan tekerlekli aracın bir an önce kendisine ulaştırılmasını yeniden talep etti.

Bunun üzerine İlyas Yılmaz’a neler söylersiniz dediğimizde:
Öncelikle ben de Sayın Muhtar gibi size teşekkür ediyorum. Her ne kadar bu tür faaliyetlerin gizli kalmasından yana olsam da sorunun toplumsal bir sorun olduğu kaçınılmaz Sayın Muhtarın aileden izin almasıyla, böyle bir haberin oluşması da etik açıdan konunun ayrı bir güzelliği.

Teyze hiç merak etmesin, ben bu tür girişimlerimi çevremin dostlarımın ve resmi kurumların vasıtasıyla hayata geçiren birisiyim, bugüne kadar aldığımız sözü uygulamak üzerine hiçbir sıkıntımız olmadı, teyzemizin de hiç kuşkusu olmasın tekerlekli aracı çok kısa zamanda kendisine teslim edilecek.
Ayrıca bu konu üzerine çok söylenecek bir söz bulamıyorum ailenin mutlu olmasından bende son derce mutlu oldum. Yalnız küçük kızımızın dedesi için gösterdiği fedakârlık beni de Sayın Muhtar gibi çok duygulandırdı. Bu konuda yapılacak araştırmalara ve çabalara bende katılacağım inşallah en kısa zamanda bu konuya da bir çözüm üretiriz ve kızımız yaşıtlarından ayrı kalmadan liseye kaydını yaptırır. Son olarak özellikle belirtmek isterim ki kendi mahallesinde olmamasına rağmen bir vatandasın sorunuyla bu kadar yakından ilgilenen Sayın Muhtar’ın davranışı oldukça önemlidir.
İşte bu yüzden her zaman söylüyorum, Muhtarlarımız birer bilgi bankasıdır.Muhtarlarımızdan mutlaka yararlanmamız gerekli.Beykozumuzun yönetim bazındaki ilk kurumu olan Sayın Muhtarlarımızın bu tür örnek davranışlar içerisinde olmalarını mahalle ve köy halkının sorunlarını ilgili makamlara ulaştırma konusunda duyarlı olmalarını diliyorum dedi.

Bir gözlemimizi Beykoz Kamuoyu ve İlgili Makamlar ile paylaşmak istiyoruz.
İlçemizde çok sayıda engelli yurttaşımız olmasına ve Omurilik Felçliler Derneğinin Şubesi bulunmasına rağmen, İlçenin tam teşekküllü hastanesi olan Beykoz Devlet Hastanesinde bir fizyoterapistin bulunmaması engelli yurttaşlarımızın ilçemizde yaşadığı zorluğu tüm açıklığıyla ortaya koymakta. Oysaki haberimizin konusu olan Latif Amca gibi birçok engelli yurttaşımız Avrupa’da çok sistemli yapılan fizyoterapi seansları sayesinde birçoğu normal yaşamına dönüp, birçoğu da koltuk değneğiyle bile olsa yaşamını devam ettirecek hale getirilmekte. Bu tespitimizin ilgililerce dikkate alınması dileği ile Yurttaş gazetecilik örneği vererek bu haberin oluşmasını sağlayan okuyucumuza, haberimize katkı sunan Soğuksu Muhtarına, İl genel Meclisi Üyesine ve en önemlisi haberin yapılmasına izin veren Sertkaya ailesine teşekkür ederiz.




26-08-2010 11914 14 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Pınar Kurudere 26-08-2010

Eski Beykozlu

bu tün haberleri bu şekilde bireyselleştirdiğinizde kişileri zorda bırakırsınız. Bu tür yardımların geniş kitlelere ve kurumlara yayılmasını hep beraber sağlamalıyız. Sayın İlyas bey ve onun gibi yardım severler bu çalışmalarını nereye kadar götürebilirler. Haberleri bu konuya dikkat ederek yaparsanız daha yararlı olacağını düşünmekteyim. Örneklemek gerekirse bir tanıdığımdan duymuştum Beykozlu iş adamı Sayın İsmet Acar yardım yapmak hoşuma gidiyor ama ilçede benim gibi yardım yapabilecek birçok iş adamı var onların kapısına kimse gitmiyor veya gitmek isteiyor kısa döngülerle bana geliyorlar diye serzenişi olmuş. İlyas beyde bu şekilde serzenişe zorlanmalalı. Latif Seroğlu'nun yaşamının kolaylaşacak olmasına sevindiğim kadar küçük Seda için de o kadar üzüldüm. İnşallah Kaymakam ve Belediye Başkanı konu üzerine eğilirler ve farklı bir çözüm üretilir.
Emeğıi geçenleri tebrik ederim. Pınar Kurudere/Çengelköy

BEYKOZLU 26-08-2010

ayıpp

ne bu şimdi reklammı.. Gizli olur böyle şeyler seçim yatırımına alet edilmez. Herhalde beleiye ye aday olacak bir sonraki dönem.. AYIP AYIP utanmadın mı ilyas yılmaz yaptığını yayınlatmaktan??

Doğuş Haber 27-08-2010

Açıklama

Beykozlu rumuzlu Sayın Yorumcu, keşke Beykozlu rumuzu yerine başka bir isim veya gerçek isminizi yazsaydınız da, 270 bin Beykozlu içerisinden kim olduğunuzu merak etmeseydik, tabiî ki bu sizin tercihiniz ve sonsuz saygı duyuyoruz. Yorumunuzun bizi ilgilendiren bölümüne cevap yazmak zorunda olduğumuz için yorumunuz ile muhatap olmak durumunda kaldık. Yoksa kimsenin Avukatlığına falan soyunmadık. Haber metnini çok sıhhatli okumadığınız belli oluyor. Okumuş olsaydınız haberi yapmak için Soğuksu Muhtarına bizim müracaat ettiğimizi ve İlyas beyin konuya sonradan katıldığını anlardınız. Bize göre yorumun en önemli noktası ise, çok iyi bilmenizi isteriz ki, 9 yıldır hiç kimse reklam haber yaptıramamıştır ve yaptıramazda. Siz lütfen gerçek haber ile reklam çalışmasının nasıl ayırt edildiğini bir kez daha gözden geçirin, belki yanlışınızı görme şansınız olur. Bilgilerinize sunar, haberimiz ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.

murat erkan 27-08-2010

saygı duymak

Sayın il genel meclisi üyemizin bu davranışın dan dolayı ayıplamak değil beykozlu olarak saygı duymalıyız.
Tüm yerel yöneticilerimize örnek olmasını temenni ederim.

Eylül 27-08-2010

Söylenecek Çok Şey Var Ama!!!

Bu haber ile ilgili o kadar güzel şeyler bahsetmek istiyorumki, yanlış anlaşılıp gereksiz cevap verme polimiği yaşanacağı için yapmıyorum. Emeği geçenleri tebrik etmekle yetiniyorum. Fakat benim için daha önemlisi kocaman bir ilçe'de hemde diğer ilçelerden hasta geliyor diye öğündüğümüz bir tam teşekküllü hastanemizde, bu kadar çok engelli yurttaşımız için bir fizyoterapist bulunmaması gerçekten çok ayıp. Gözden kaçan bu ayıp için Sağlık Grup Başkanının, Belediye Başkanının, Kaymakamın ve özellikle iktidar partisinin eline çabuk tutup bu ayıpı kapatmaları gerekli.

HARUN PİRGAİP 27-08-2010

KEŞKE BEYKOZ da İLYAS BEY GİBİ LER ÇOK OLSA

Ama nerde ilyas beyi tanımadan bilmeden yorum yapan arkadaşlara acıyorum sanırım bir idioliji uğruna mı desek yoksa bir hiç kişiliksizlik uğruna mı desek bilmemki ... yardımın kötüsü olmaz helede hasta ve çaresiz lere bende diyorum ki eli öpülesi ilyas bey hatta biraz daha ileri gideyim ayağı öpülesi ilyas bey ne mutlu seni doğuran anaya ve kazanan babaya ALLAH ım neslinizi çoğaltsın gerçekten BEYKOZ için sen bir şanssın iyiki BEYKOZ lusun senin le iftihar ediyor ve gurur duyuyorum nice hayırlarda mertce ve yüreklice yarışman belki birilerini rahatsız edebilir ama bizleri yaratan mevlamın çok hoşuna gidiyor ALLAH ım yar ve yardımcın olsun BEYKOZ seninle gurur duyuyor saygılarımla

MEHMET YILDIZ 27-08-2010

AÇIKLAMA

Sayın ilyas YILMAZLA farklı siyasi partilerde olmamıza rağmen üstlenmiş olduğu görevi beykoz ve beykozlu adına layıkıyla yaptığına inananlardanım. sosyal çalışmalarda özveriyel bulunan ilyas kardeşimi takdir ve tebrik ediyorum. beykozda yapılan yanlışlıkları anında tespit edip ilgili makamlara itirazlarını yaptığınada şahit oluyorum. dolayısıyla kendisini kutluyor çalışmalarında kendisine başarılar dilerken ilyas bey gibi siyasetçilere beykozluların ve ülkemizin ihtiyacı vardır. sorunlara ideolojik yaklaşmadan halkın menfaatını çözüm önerileriyle katkı sunuyor. umarım beykoz belediye başkanlığı ve il meclisine vermiş olduğu önergelerin ehmmiyetini anlarlar ve gereğini yaparlar. diğer ilçe ve il meclis üyeleride ilyas beyi örenk almalarını temmenni ederim.

Kemal Kaya 28-08-2010

Latif Amca

Latif amca ve ailesinin sorununa devletimizin sorun üreteceğine inanıyorum. Hastanemize bir doktor ( fizyoterapist ) ve Latif amcanın torununun okul sorununuda, Latif amcanını geçim durumu en düşük olan kızlarından birisini annesi ve babasına bakmak için görevlendirip, maaşa bağlanıp Kaymakamlık Sosyal Dayanışma Fonundan da parası ödenebilr. Tabi bunun kriterlerinin oluşması gerekli, göründüğü kadarıyla Latif amcanın durumu uyuyor gibi. Bu ve bunun gibi konulara duyarlı olan Muhtarı, Genel Meclis Üyesini ve Gazetenizi tebrik eder aileye şifalar dilerim

ali arslan özdem 28-08-2010

yapılanlara saygı olsun

bu beykoz ilcesinde görevim gereği tanıdığım sayın ilyas YILMAZ beyin ne reklama nede 12,eylüldeki referanduma bağlanmamalıdır yaptıkları ve allah ona yaşama müsadesi verdikce muhtac insanların yanında olmaya devam edecektir hic kimse böyle hayır sever insanları hizmet yarışında reklam yapıyorsun diye karalamasın yaptıklarını görmek isterseniz kılıclı köyüne gelin görün ve yaptıklarını sorun öğrenin böyle insanları iyilik yapmaktan alı koyamazsınız saygılarımla

mehmet odabaş 28-08-2010

soguksulu

beykozlu sozum sana ayıp yazmışsınya nezamandan beri mahalle muhtarının yapmış oldu yardımlar siyaset olmaya başladı bu sizin gibilerin beyninde olan tabi chpli mejlis uysi varya zoruna gitti akpli olsa helal derdin bu kafaları degiştirmeseniz çok daha yorum yaparsınız boşu boşuna sevgili soguksu muharım muammer aydınoglu biliyorum senin sermayen durusluk allah yolunu açık etsin boyle yardımlara devam ediceni biliyorum sayın meclis uyum seni kıskananlar çatlasın yapmış oldun çalışmaları gitsinler kılıçlı koyunun cami hocasına sorsunlar halkın için neler yaptını seni kutluyorum çalışmaların devamını diliyorum allah younu açık etsin boyle kendini bilmezler seni yolundan edemez sevgili muhtarım ve meclis uyum çalışmalarınızın devamını diler saygılar sunarım ayrıca doguş haberede boyle guzel bir hizmete tanıklık etti için teşekkur eder başarılar dilerim

Toplam 14 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786