BELEDİYE GÖNÜL SOFRASINI BEYKOZ ÇAYIRINDA KURDU

29-08-2010 4864 4 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı Ramazan Ayı boyunca Beykoz’un çeşitli merkezlerinde kurduğu ve adını gönül sofrası koyduğu iftar daveti programlarının, en görkemli olanını 16 İl Derneğinin desteğiyle Beykoz Çayırında düzenlenen muhteşem organizasyon ile gerçekleşti.

Beykoz çayırına kurulan stantların üzerinde İl derneklerinin adları yazmasa da Belediye ve Dernek yönetimlerinin ortak çalışmasıyla her stanttan 500 kişilik yemek dağılımı gerçekleştirildi.

Beykozlu tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Tuncer’in sunumunu yaptığı, iftar davetine Ak Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, İl Genel ve Beykoz Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül ve birçok Muhtar, 16 İl Dernek Başkanı ve Yöneticileri, toplumun her kesiminin temsilcileri hazır bulunurken, Beykoz Eski Emniyet Müdürü Kaan Bal aile bireyleriyle birlikte gecenin solisti Sami Savni Özer’in konuğu oldular.


Belediye Başkanı İftar saatinden önce Beykoz Çayırına gelerek alana gelen vatandaşlarla sohbetler edip, derneklerin organizesine bırakılan yemek dağıtım istasyonlarında çalışan Dernek ve Belediye görevlilerini de ziyaret etti.


Birçok canlı yayın aracı alanda yerini alırken iftar saati yaklaştıkça Beykoz Çayırının görüntüsü görülmeye değer, yıllarca unutulmayacak tarihi bir tablo çiziyordu. Etrafında birçok Cami bulunan Beykoz Çayırında ezan seslerinin yankılanmasıyla birlikte alandaki konuklar birlikte oruçlarını açma mutluluğuna eriştiler.

Yapılan dua ve kuran-ı kerim okunmasından sonra teravih namazına kadar ki bölümde, İBB Mehteran Ekibi, Yenikapı Mevlevileri ve İlahi Grubunun sahne gösterilerinden sonra teravih namazı sonrasındaki Sami Savni Özer Konser saatine kadar ara verildi.

Ve saatler 22.30’u gösterdiğinde gerçek bir Beykozlu olan uzun yıllar P.Bahçe Karagözsırtında, sonrasında halen ikamet ettiği Dereseki Köyünde oturan TSM ve TASAVVUF MÜZİĞİNDE Türkiye’nin en önde gelen Sanatçılarından olan, özellikle Tasavvuf Musikisinde şöhreti ülkemiz sınırlarını aşan Sami Savni Özer Konserinin saati geldi.


Ne varki Sami Savni Özer Konserine dakikalar kala İftar ve sonrası program için Beykoz’un köylerinden otobüslerle getirilen vatandaşların otobüslerinin kalkacağının anonsunun birkaç kez yapılması ve özellikle Dereseki Köyünde oturduğu bilinen Sami Savni Özer’in ikamet ettiği güzargahtaki köylerin otobüslerinin kalkacağının üzerine basıla basıla anons edilmesi, alandaki vatandaşlar tarafından o bölgeden gelen vatandaşlara ve Sanatçıya haksızlık olarak algılandı.

Yenikapı Mevlevi Gurubunun yaptığı sahne programında okuduğu güzel ilahiler ile Beykoz Çayırını dolduran binlerce Beykozluyu Sami Savni Özer konserine hazırlamasının ardından özel sazları eşliğinde Sami Savni Özer sahnesini aldı.

Sanatçı klasik selamlamasından sonra neredeyse izleyenlerin tamamının eşlik ettiği birbirinden güzel ilahileri ard arda okudu. Türk Sanat Musikisinde de köklü bir geçmişi olan Sanatçı araya sıkıştırdığı Türk Musikisinin ölümsüz eserleri ile de konserine ayrı bir güzellik kattı.
Sami Savni Özer kendisinin Beykoz Çayırında halka hitap etmesini sağlayan Belediye Başkanına ve vesile olanlara teşekkür ettikten sonra alanda bulunan herkes ile birlikte “selatü selavat” getirilmesinin ardından bir müddet daha devam ettirdiği konserini yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalarak tamamladı.

Beykoz Çayırında yapılan müzik etkinliklerinde sahne alan sanatçılara çiçek veya plaket verilmesine alışkın olan Beykoz Halkı, Beykoz’u hiçbir Beykozludan eksik kalmayacak şekilde teneffüs eden, Sami Savni Özer’in bu uygulamadan ayrı tutulup, hiçbir belediye yetkilisi tarafından bir buket çiçek dahi verilmeyişi konsere katılanlar tarafından yadırgandı.

Beykoz çayırı tarihi bir gün yaşarken, Beykoz Belediyesi ve İl Derneklileri Görevlilerinin üstün gayreti ile başarılı bir iftar programı sona erdiğinde alandan ayrılan halk mutlu ve huzurlu olarak evlerinin yolunu tuttu.



29-08-2010 4864 4 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Aynur Emanet 04-09-2010

Çok Merak Ediyorum

Yücel Çelikbilek'in en iyi hzmetlerinden birisi oldu.Başka haberlere ve bu habere bakıyorm, ayrıca Sami Özer Muammer Özer isimlerine bakıyorum, aralarındaki akrabalık ilişkilerinide bildiğim içn, acaba bu iftar programı ve Sami Özer'in sposorü Muammer Özer;mi aydınlatırsanız sevinirim. Pardon size niye soruyorum, haberiniz benim bu yöndeki izlenimlerimi artırdığı için, ben bu hizmette emeği geçenlerden allah razı olsun diyorum. Hoşçakalın

MUAMMER ÖZER 04-09-2010

Keşke öyle olsaydı, onur duyardım

Sayın Yücel Çelikbilek'e ve bu hizmette emeği geçenlere iyi bir hizmet yaptıkları için kutlamasından dolayı yorumcu Sayın AYNUR EMANET'e teşekkür ederim. Ancak banada bir düzeltme ve bilgilendirme görevi vermiş oldu. Bende gecenin düzenlenmesi ve organizasyon aşamasından gece sonuna kadar Belediyemizin ilçede bulunan yöre dernekleri ile işbirliği içersinde yaptığı bu çalışmanın içersinde bende hem bir Beykozlu hemde Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği görevlisi olarak emeğimizle katkıda bulunmaya çaliştık, Sami Özer' gelince kendisinden onur duyduğum bu güzel insanın doğup büyüdüğü Beykoz'da halkıyla buluşmasında benim öneri dışında ne iftar programı ile ilgili nede sanatçı ile ilgili hiçbir sponsorluğum ve katkım olmamıştır, sadece gece öncesi ve gecede önce bir Beykoz'lu sonrada Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneği görevlisi olarak çalışmalara katılarak halkımıza hizmet etmeye çaba sarfetmiş bulunuyorum.
Arz ederim.

kemal şen 06-09-2010

kutluyorum

Başta Beykoz belediyesini ve dışarıadan maddi manevi destek veren hekesi kutlamak istiyorum ayrıca muammer özer den de bir mesudiyeli olarak gurur duyuyorum böyle manevi bir ortamda oruç açanlara hizmet etmek bence duyguların en güzeli olmalı bu tür ortamlarıda lütfen siyasi olarak yorumlamayın tekrar emeği geçen herkesi kutluyorum

can beykozlu 15-09-2010

siyasi rant için verilen yemeklerde siyasetin konuşulması normal değilmi

Sayın Kemal Şen ulusal televizyonlardada millet gördü Allah rizası için verilen iftar yemeklerinin servis kaplarının üzerinde EVET yazıyordu .Dolayısıyla bu yemeklerin verilmesi organizasyonda yer alan isimlerde Beykoz da AKP den nemalanlayı düşünen insanlardı ve sonunda da başarılı oldular. Bu ortamlardan daha güzel propoganda nerede yapılabilirdi? Her zaman ki gibi milletin parasıyla millete yemek verilip Evet yazarakta servis edildi.Başbakanında dediği gibi yemek üzerine tok karına hap gibi yutturuldu.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 569
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 529
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 628
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837