ÖRNEK KÖY “ÖRNEK OLMAYA” DEVAM EDİYOR

09-09-2010 11241 34 yorum. Yorum Ekle

Köyün atıl durumdaki kulüp binası ve spor sahası köyün gençlerinin el birliği ve hayırseverlerin desteği ile her geçen gün yeni bir çehreye kavuşuyor.


Örnek Köy daha önce Elmalı Köyüne bağlı mahalle olarak yerel kimliğini idame ettirdiği yıllarda bu tesis Elmalı Köyü Spor Kulübünün tesisleri olarak hizmet vermekteydi.

Yapılan yeni düzenleme ile Örnek Köy Tüzel kişiliğe kavuşarak federe muhtarlık hizmetleri vermeye başladı. Her iki köyün sınırlarının belirlenmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık yargıya intikal etmişti.
Belli bir süreçten sonra yargı eski Elmalı Spor Kulübünün tesislerini Örnek Köy sınırları içerisinde olduğuna karar verdi.

Mahkeme süreci ve her iki köy arasında geçici bir huzursuzluk sebebi ile yıllardır atıl vaziyette olan tesisler 2007 Yılında kurulan Örnek Köy Spor Kulübü Derneği ile yeniden hayata geçirilmek istenmişse de, bu konuda amaca yönelik somut adımlar Özgür Güney Başkanlığında göreve gelen yeni yönetim tarafından başlatılmış.

Köyün gençlerinden oluşan Spor Kulübü Derneği, bir taraftan kulüp binasını ve sahasını kullanabilir hale getirmek isterken bir taraftan da takımlarını Amatör Küme Liglerinde oynatmak için teşebbüslere başlamışlar. Çalışmalarını hızlandıran gençler bir taraftan binanın temizliğini yaparken bir taraftan da yardım arayışlarına girmişler.

İl Genel Meclisi kimliği ile Beykoz’un köylerini en umulmadık anlarda ziyaret ettiği gibi, köyün ve köylülerin mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmayı bir çalışma prensibi halene getiren İlyas Yılmaz’ın köylerini ziyarete geldiklerinde düşüncelerini açan gençler İlyas Yılmaz’dan aldıkları pozitif enerji ile çalışmalarını daha bir zevk ile yapmaya başlamışlar.

Kapısı bacası kalmayan kulüp binası temizlenmeye, yıkıkları giderilmeye başlanınca, gençlerin çalışmalarından etkilenenlerde harekete geçmişler. Köyün Muhtarı gençlerin destekçisi olmuş ve yapılan tadilatta binanın elektrik tesisatı işlemlerini üstlenmiş. Bir şekilde ulaşılan Kas-Der Beykoz Şubesi Başkanı Mustafa Çöpoğlu ise ihtiyacın mobilya bölümünü üstlenmiş.

Gençlerin çalışma hızına hayran olan CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ise yapılacak tesisin Spor Aletleri ile donatılması, yerlerin kaplanması, lavabo ve duşlarda kullanılacak malzemelerin sözünü vermiş.
Verdiği sözlerin tedarik çalışmalarına giren İlyas Yılmaz, bu süreçte yine gençlerin hızla ilerleyen çalışmaları ve beraberinde binanın önündeki parkta spor yapmaya gelen bayanların spor yapma arzusundan da büyük keyif alarak, kulüp binasının kısmen biten bir odasını spor aletleri ile donatılmasını sağlamış.

Şimdi gençler bir taraftan kulüp binasının yeni çehresine kavuşması için ellerinden gelen her işi yaparken, bir taraftan da yeni kurulan spor aletleri ile spor yapma fırsatı bulmuşlar.

Kulüp Başkanı Özgür Güney ile kurduğumuz diyalog sayesinde sadece konuşmak ve sohbet etmek üzere köye gittiğimizde, gördüğümüz dayanışma örneği bizi de gördüklerimizi tesisler bitmeden okurlarımıza duyurma mecburiyetinde bıraktı.

Örnek Köy Spor Kulübü Derneği tesislerinde olduğumuzu ve müsaitseniz gelebilir misiniz ricamızı geri çeviren İlyas Yılmaz, Köyün gençlerinin ısrarını kıramayarak kısa bir süre sonra sohbetimize katıldı.

Yılmaz çalışmaları özetleyen sözlerimize katıldığını, 2-B uygulaması sebebiyle kulüp binasının önünde düşünülen halı sahaya İl Özel İdaresinden ödenek çıkartmakta problem oluştuğunu, bu hizmeti de başka bir şekilde aşmayı planladığını belirterek, gençlere öz verilerinden dolayı teşekkür edip, spor yapacak gençlerden kötü alışkanlıkların uzak duracağını ve bu sayede sağlıklı bireyler yetişecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Not: 6 Eylül 2010 tarihinde giren haber. 9 Eylül 2010 saat 06.30'da yeniden güncellenmiştir.




09-09-2010 11241 34 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

recep yuksel 06-09-2010

spor kulubu

emegı gecenlerden ALLAH razı olsun .calısmaların devamını dılerım.

mustafa 06-09-2010

nihayet

ornekkoy genşlerını yurekten kutlarım...buyuk bır basarıya imza attışmar her sey gonullerınce olsun..

özgür güney 06-09-2010

teşşekürler

ÖZGÜR GÜNEY örnekköy spor kulübü başkanı
öncelikle doğuş haberde ozan beye yapmış olduğu röpörtaj dolayı teşekkür eder İLYAS YILMAZ ve MUSTAFA ÇOPOĞLU nada katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür eder emeği geçen kardeşlerimizide şükranlarımızı sunarız her türlü desteğinizi bekliyoruz...

Ali 06-09-2010

Çok Mutluyum

Biz 1 eldik sesimiz çıkmadı ve duyulmadı. Bu güne kadar yardımcı olan dostlarımız 2. elimiz ve ses getirmemizi sağladı. Gelin 3. elimiz siz olun daha güçlü olalım.
"BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR"GELİN ÜÇÜNCÜ ELİMİZ SİZ OLUN"
Örnek Köy ve özellikle gençlerimiz için elini taşın altına koyanlardan allah razı olsun

hakkı sucuoğu 06-09-2010

bozkurt emlak ve mermer san

yaptıkları calışmlarından dolayı özgür kardesime ve ekibine ve emeği gecenlere teşekkürederim.başarılarının devamını diler örnek köy halkına şimdidem hayırlı olmasını dilerim. İNCİRKÖY MAHALLESİ MUHTAR ADAYI

samet selçuk serkan erdal... 06-09-2010

teşekkürler...

biz örnekköy gençleri olarak bize sunulan bu imkanları görmezden gelmeyip gelecek nesillere aktarmayı bir borç bilip emeği geçen tüm büyüklerimize teşekkür eder gelişimimizin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız...

ibrahim 06-09-2010

hepimize hayırlı olsun

emegı gecen herkeze teşekkurler basarılarınız devamını dınlerız...

birol yalcınakaya 06-09-2010

ilginize teşekkurler

sayın başkan ÖZGÜR GÜNEY ve heyetiniz başarılarınızın devamını dileyerek katkısı bulunanlara teşekurlerımı sunarım bizler için yapmış oldugunuz çalışmaların devamımı dilerim yarın bizlerde sizlerden alacagımız bayrağı sızın gibi ileriye taşıyacamıza örnekköy gençligi adına söz veriyoruz

abdullah çevik 06-09-2010

re

inşallah güzel şeylerin devamı gelicek hedefimiz federe olup köyümüzü en iyi şekilde temsil etmek

zafer can şahin 06-09-2010

helal olsun ÖZGÜR BAŞKAN

emeği geçen herkeze teşekkürler özellikle İLYAS YILMAZ ve ÖZGÜR GÜNEY e bizim gibi gençlere böyle güzel bir spor kulübü yaptıkları için.... ÖRNEKKÖYE ÖRNEK BAŞKAN ......ÖZGÜR GÜNEY......

Toplam 34 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 511
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 658
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852