KADRİYE DOĞAN'A HİZMET ÇUBUKLU DERNEĞİNDEN

10-10-2010 13022 32 yorum. Yorum Ekle

Çubuklu Hobi Bahçesi sınırındaki evinin, toprak kayması sonucu yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kadriye Dağan'a yardım eli Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden geldi.

Bir hafta içerisinde yaptığımız haber ile birlikte, sitemizin toplum yaşa haberleri bölümüne 3. kez haber konusu olan Kadriye Doğan'ın dramatik yaşamının son zinciri olan evinin yıkım tehlikesine karşın günlerdir yapılan iletişim çabaları tarafların ilgisizliği yüzünden son yağışlı havalarda da Kadriye Doğan'ın stresli günler geçirmesine sebep oldu.

İçerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde oluşan şiddetli yağışlar sonrasında, mağdur Kadriye Doğan'ın kendi haber konusunun altına yazdığı duygusal yorumu haber şeklinde manşet yapıp yayınladığımızda, kapımızı yeni genel kuruldan çıkmış Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticileri çaldı. Dernek Sekreteri Mehmet Yıldız Yönetim
Kurulu adına, Kadriye Hanıma olanakları nispetinde yardımcı olmak istediklerini, bu sebepten dolayı da haberimiz konusunda detaylı bilgi talepleri oldu.

Gazete olarak Kadriye Doğan'a ulaştığımızda yıllardır CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile görüştüğünü ve İlyas Beyin vasıtası ile birtakım yardımların alt yapısının hazırlanıp uygulandığını öğrenmiştik. Bu sebepten Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticilerine İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz ile görüşmelerinin daha sağlıklı olacağını, Doğuş Haber olarak elimizden gelen desteği verebileceğimizi belirttirmiştik.

Sonrasında Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yöneticilerinden Kadriye Doğan Hanımı ziyaret edeceğiz, bizimle gelebilirimsiniz diye davet aldık. Haberimizin sonrasında oluşan gelişmelerin mutluluğu ile kabul edip kendimizi 2. kez Kadriye Doğan'ın evinde bulduk. Görüşmemiz devam ederken CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'ın eve gelmesi görüşmenin daha sağlıklı geçmesi açısından isabetli oldu.

Erdem Çelik Başkanlığındaki Çubuklu Derneği Yönetiminden Sekreter Mehmet Yıldız konuyu açarak, sıkıntınızı Doğuş Haber Gazetesinin Sitesinden, Sayın İlyas Yılmaz ve Ozan Derviş'ten tüm ayrıntıları ile öğrendik. Bu konuda yapılan girişimlere ve emeği geçenlere saygı duyuyoruz. Dikkat ederseniz derneğimiz adı "Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" ve siz bizim mahalle sınırları içerisinde olan bir mağdurumuz durumundasınız, bizde dernek yönetimi olarak olanaklarımız nispetinde size yardımcı olmamızın bilinci ile ziyaretinize geldik. Kabul ederseniz belli aşamaya gelen ve sonuçlandırılamayan hizmetin devamını yapmak istiyoruz. Bu hizmeti verirken öncelikle kalıp tahtalarından yapılacak bir tünel aracılığı sayesinde bahçenize indireceğimiz malzeme ile yapılan yeni duvar ve evinizin arasındaki boşluğu doldurup evinizin güvenli zeminde olmasını sağlarken, arka tarafta yarım kalan bir beton çalışmasının kalıplarını çakıp beton dökülmesi aşamasına getireceğiz.
Öncelikle hedeflediğimiz hizmeti verdikten sonraki gelişmelere bağlı olarak, bahçeye yapılan duvarın hizasında olacak dolguyu evin zemin hizasına çıkartarak sıkılmadan oturabileceğiniz bir balkon haline getirmeyi de 2. aşama olarak etüt etmekteyiz diyerek verecekleri hizmet konusunda izin istedi.

Ev sahibi Kadriye Doğan sıkıntısının bu güne kadar alışılamamış olmasından ve verilen sözlerin yerine getirilmemesinden kaynaklanan serzenişlerini dile getirdikten sonra, son şiddetli yağmurda korkusunu yenmek için rahatsızlığı sebebiyle kullandığı ağır etkisi olan ilaçlardan yüksek miktarda alıp uyuyabilmeyi düşünmesine rağmen uyuyamadığının altını çizdi. Doğan, sıkıntısının son safhasında özellikle yardım elinin mahallesinin derneğinden gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek yöneticilerinin hepsine ayrı ayrı teşekkür etti. Kadriye Doğan teşekkürün devamında kendisine bu güne kadar yardımcı olan herkese teşekkür ederken, yıllardır yaşam mücadelesinin ağırlığını bilerek kendisine yardımcı olan İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Yılmaz'a ve gazetemizin tüm personeline ve özellikle okurlara ve yorum sahiplerine teşekkür etti. Kadriye Doğan'ı ziyaret ettiğimiz 9 Ekim 2010 Cumartesi gününün bir gün sonrası Pazar günü kalıpların çakılıp çalışmanın başlamış olması da, bizleri ayrıca mutlu etti.

Belki haber formatından çıktık ama hiç önemli değil bu bir yerel gazete gönlümüzü riyasız sunduğumuz için mutluyuz. Bu vesileyle Sayın İlyas Yılmaz Bey'e ve haberimize duyarlılık gösterip amacına uygun olarak talip olduğu hizmetten dolayı Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kuruluna teşekkür ederken, konu üzerine hassasiyet gösterecek kişi ve kurumların bu saygın derneğimizin üslendiği yükü hafifleteceğine ve Kadriye Doğan Hanım'a yeni ufuklar açacağına olan inancımız tamdır.

"GEÇMİŞ OLUR İNŞALLAH KADRİYE ABLA"




10-10-2010 13022 32 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Beykozlu 11-10-2010

Artık Farklısınız

Sayın Doğuş Haber Yöneticileri gazetenizi ve sitenizi kurulduğu günden itibaren takip ediyorum. Zaman zaman gün içerisinde birkaçkez bile görüştüğümüz olduğu için ismimi yazmak istemedik. Bu sebepten de klasik Beykozlu rumuzu kullandım. Söylemek istediğim şu, yayın politikanızda hiç sapma olmadı ama bazen duraklamalar söz konusu oldu, benim gibi birçok okurunuzun bunu size yakıştıramadığını belirtmek isterim. Sosyal ve kültürel kimliğinize uygun olarak arzu edilen ölçüde gelişen yayın politikanızın haberciliğe ayrı bir boyut getirdiğini belirterek bütün ekibinizi kutluyorum. Ayrıca Çubuklu Derneğinin tüm yöneticilerinide örnek davranışlarının diğer kurumlara da örnek olması dileği ile tebrik ediyorum.

Çubuklulu 11-10-2010

Düşündürücü

Çubuklu Derneğinin bu hizmeti içerisinde bulunduğumuz çıkmazın bir göstergesi. Tamam dernek ve mağdur Çubuklulu hizmet normal gelebilir ama, ekonomik gücü kısıtlı olan stk lar böyle hizmetlere zorlanmamalı, 2. veya 3. mağdur söz konusu olduğunda onlarda bizim gibi çaresizlikten üzülenler kervanına katılacaklar. Burada gerçek olan devletimizin kurumlarının bu tür hizmetlerde daha duyarlı hizmet vermeleridir,o zaman Kadriye hanım gibilerin sayıları azalacağı için devletten arta kalan veya gözden kaçanlara Çubuklu Derneği gibi stk ların müdahalesi kolay olur. Her şeye rağmen bu duyarlı davranışlarından dolayı Çubuklu Dernek mensuplarını tebrik ediyor. Kadriye hanım için ne kadar çok sevindiğimi ifade etmek istiyorum.

Ayşe Kuru 11-10-2010

Hep Aynı Noktadasınız

Sayın Doğuş Haber yetkilileri Kadriye hanımın mağduriyetine hak vermemek mümkün değil ama, siz bu habere takıldınız kaldınız ilçede başka engelli mağdurlar yokmu, biraz beykoz'un tümüne bakın lütfen, yoksa kadriye hanım aile bireyinizmi bir haftada birkaç haber doğrusu tek taraflı oldu.

Doğuş Haber 11-10-2010

Açıklama

Sayın Ayşe hanım, yorumunuzda yanıldığınız bölümler olduğu için açıklama yapmak zorunda kaldık. Aslında bu cevap hakkı okuyucularımızın olmalı,fakat doğrudan bizi suçladığınız için açıklama gereği duyuroruz.
Kadriye hanım ile haber konularında anlattığımız bir vesileyle tanıştık. Konunun üzerine hassas gitmemizin sebebi çözüm yollarına katkı koyabilmek içindir. Bize ulaşılmışta onun yaşam tarzı ile ilgilenmediğimiz bir engelli örneği yoktur. Ama biz sıradan olduğu için birçok engellimiz ile olan diyaloklarımızı aktarabilme şansımız olmasına rağmen aktarmadık. Kadriye hanımın konusu ayrıcalıklı olduğu için farklı ilgilendik. Sözlerimizin doğruluğunu ilçemizde hizmet çıtaları her geçen gün artan Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi Yönetiminden ve tüm resmi kurumlardan araştırabilirsiniz. Aile bireyinizmi diyorsunuz keşke aile bireyimiz olsaydı İNANIN O ZAMAN KADRİYE HANIMIN UYUMAK İÇİN İLAÇ ALDIĞINI SÖYLEDİĞİ ŞİMŞİKLERİN ÇAKTIĞI SEL AKŞAMINDA evinin içerisinde yanında olurduk. Ama biz aşağıda Hobi Bahçesinin kenarında sabaha karşı yağış etkisini kaybedinceye kadar allah korusun olası bir aksilikte müdahale emek için bekledik, bu yazdıklarımızın hiç birisini hiç bir güç bize haber konumuzda bahsettiremezdi.İşte size bu sebepten gönül koymuyoruz içimizde kalan doğruları paylaşmamızı sağladınız. Ve vesilesiyle bizde sizi aydınlattık sanırım.
Tekrar söylüyorum birşekilde kendisi veya bir yakını vasıtası ile bize ulaşan hiç bir engellimizin sorununa duyarsız kalmadık. Zaten bizim işimiz bir şekilde gözden kaçmış veya unutulmuş eksikliği ilgili makamlara ulaştırmak ve sonucunu takip etmek. Ayşe hanım bilginize saygı ile sunulur.
Doğuş Haber

ÇUBUKLU 'DA OTURAN BİR VATANDAŞ 11-10-2010

ÖRNEK DAVRANIŞ

MAĞDURİYETİ İNTERNET SAYFASINDA YAYINLAYARAK HABER KONUSU YAPAN DOĞUŞ HABERE TEŞEKKÜR EDERİM. BÖYLE BİR MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ SAĞLAYAN ÇUBUKLU DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÖRNEK BİR DAVRANIŞTA BULUNMUŞLARDIR. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.

bilal uçar 11-10-2010

doğuş haber

doğuş habere ve çubuklu derneğine teşekür ediyorum engelli bir insana yardımcı oldugu için çubukluda oturan biri olarak derneğe üye olmak isdiyorum yöneticilere nasıl ulaşa bilirim sayğılarımla

AYDOĞAN SOFİ 11-10-2010

HİZMETİN KÖTÜSÜ OLMAZ

BEYKOZ DOĞUŞ HABER YETKİLİLERİNE ÇUBUKLU'LU BİR SADE VATANDAŞ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM. DOĞUŞ HABER GAZETESİNİ VE İNTERNET SİTESİNİ TAKİP EDEN DAİMİ OKUYUCULARINDANIM. YİNE ÖRNEK BİR HABER YAPARAK ÇUBUKLU DERNEĞİ YÖNETİCİLERİNİ ATAĞA KALDIRAN BİR HABERİ YAYINLADIĞINDAN ÖTÜRÜ KENDİLERİNE TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM. YAYINLANAN HABER KARŞILIĞINDA DUYARSIZ KALMAYAN, DERNEKÇİLİĞİN NE DEMEK OLDUĞUNU KAVRAYARAK BU GÖREVE GELEN DEĞERLİ ÇUBUKLU DERNEĞİ YÖNETİCİLERİNİ AYRI AYRI KUTLUYORUM.
ÇUBUKLU'LU ENGELLİ BİR VATANDAŞIMIZIN YARDIMINA KOŞAN VE ÇOK KISA BİR SÜREDE SORUNU ÇÖZEREK ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLEMELERİ. DERNEKÇİLİĞİN NELER YAPABİLİCEĞİNİ BİR KEZ DAHA İSPATLAMIŞ OLMALARI GÜZEL BİR ŞEY. BU KONUYU BASINA TAŞIYAN ÇUBUKLU DERNEĞİ YÖNETİCİLERİNDEN MEHMET YILDIZ'A VE BU İŞİN GERÇEKLEŞMESİNDE EMEĞİ GEÇEN İL GENEL MECLİS ÜYESİ İLYAS YILMAZ'A VE ÇUBUKLU DERNEĞİ BAŞKANI ERDEM ÇELİK'E BİR ÇUBUKLU'LU OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

hakan uslu 11-10-2010

doğuş hber

doğuş habere teşekür ediyorum ilkdefa bir basın halkın sorunlarını gündeme getirdiği için gerçek basın bu olmalı basın demek aydınlık demek haksızlıkları halka duyurmakdır ama ne yazıki ülkemizde doğruları söylemek suç oluyor doğuş haberi hiç okumuyan biriyim ilkdefa okudum ve bugünden sonra hergün okuyacağım başarılar dilerim

vildan-oruç 11-10-2010

TEŞEKKÜRLER

Doğuş Habere ve Çubuklu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bu duyarlı davranışından dolayı minnettarız.İyiki varsınız iyiki çaresizlere çare oluyorsunuz.TEŞEKKÜRLER.....!

ismail keskin 11-10-2010

Teşekkür çubuklu dernegi yönetilerine

sayın çubuklu yardımlaşma dernegi yöneticileri biz bagırdık sesimizi duyması gerekenler değilde siz duydunuz size ve tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkürler

Toplam 32 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839