NEDEN NİÇİN NİYE

09-01-2011 3058 Yorum yok. Yorum Ekle

BeykozSpor Kulübü bilmecesine katkı sunması gerekenlerin,bu konuda misyonu olanların, katkıdan ziyade kapalı kapılar ardında dedikodu kazanı kaynattığı dönemde,az sayıdaki iyi niyetlilerin çabasının yetmediği,102 yıllık Ulu Çınar devriliyor mu ?

Beykoz Spor Kulübü bilmecesine katkı sunması gerekenlerin, bu konuda misyonu olanların, katkıdan ziyade kapalı kapılar ardında dedikodu kazanı kaynattığı dönemde, az sayıdaki iyi niyetlilerin çabasının yetmediği, 102 yıllık Ulu Çınar devrilmek mi isteniyor.

Geçmişe şöyle bir baktığımızda, son dönemi istisna tutarsak, Beykoz camiasının, yerel ve merkezi yönetimlerin, siyasilerin, bakanların, milletvekillerinin ve spor bürokratlarının dönem dönem destek verdiği Zeki Aksu ve Beykoz Spor Kulübü, olağanüstü genel kurul öncesi sıkıntılı günler geçiriyor.

Yerel Yönetim ve Beykoz Spor Kulübü Yönetimi ile yapılan görüşmeler sonrası, Beykoz 1908 AŞ ve Beykoz Spor Kulübü Derneği birleşirken, mevcut yerel yönetim Beykoz 1908 AŞ nin geçmiş dönemden kalan 4 trilyonluk borcunu ödeme planı doğrultusunda iki yıl içerisinde ödeyeceğini kabul etmesiyle taraflar arasında protokol imzalanır.

Birleşmeden sonra yapılan genel kurulda ibra edilen ve tek aday alarak girdiği seçimden yeniden Başkan seçilen Zeki Aksu, sonraki günlerde yerel yönetimin yaptığı protokole sadık kalmamasından dolayı ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar çektiğini, yerel yönetim ile aralarındaki sorunun çözülmesi gerektiğini ortaya koyarak bu konuda herkesten yardım istediği biliniyordu.

Uzun yıllardır görevde olan Zeki Aksu bu süre içerisinde çok geniş yelpazeden yöneticiler ile çalıştı. Bir dönem Zeki Aksu ile çalışan yöneticilerin herhangi bir sebepten görevden ayrılmasına karşın, kamuoyunda bir daha bu tür yöneticiler Zeki Aksu ile birlikte çalışmaz imajı oluşmasına rağmen, birkaç dönem sonra yeniden çalıştıkları birçok kez görüldü. Beykoz spor kamuoyunu takip edenler bu örnekleri sadece isimler değişmiş olarak görebilmekte. Buda gösteriyor ki Beykoz'da istisna olanlar hariç spor ile uğraşan herkesin yolunun bir dönem Zeki Aksu ile kesişmiş olduğunu gösteriyor.

8 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 14.00'de yapılacak olan Beykoz Spor Genel Kurulu için Beykoz Belediyesi Kültür Merkezine on dakika gecikmeyle gittiğimizde, gerekli çoğunluk sağlanamadığı için Kulüp Başkanı Zeki Aksu'nun genel kurulun bir hafta sonraya ertelendiğini belirten konuşmayı yapıp, ofisine çekildiğini öğrendik.

Beykoz'da çeşitle yerlere asılan pankartlarda Genel Kurul'da aday olduğu açıklanan Mustafa Horasanlı Kültür Merkezi önünde yanında bulunan iki arkadaşı ile yaptığı kısa açıklamada, genel kurulun bu gün yapılması gerektiğini, aksi taktirde bir haftalık sürenin geç olacağını ve gelinen noktaya Başkan Zeki Aksu'nun sebep olduğunu vurgulayıp, önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısı ile gelişmeleri Beykozlular ile paylaşacağını ve her türlü soruya cevap verebileceğini söyledi.

Beykoz'da spor kamuoyunu takip eden vatandaşlar, genel kurul öncesi, ilçe yöneticilerinin, ve spor camiasının hazır bulunacağı bir toplantıda 102 yıllık tarihi değer olan Beykoz Spor Kulübünün yol haritasını birlikte belirlenmesinin Beykoz için sağlıklı olacağı görüşünde.

Yapılabilecek böyle bir toplantıda, kulübü yönetenlerin görev süreleri ile ilgili şeffaf bilgiler aktarması, basının önünde spor kulübüne yardım sözü olan ilçe yöneticilerinin, yardımlarının yarım kalmasının sebeplerini ortaya koymaları, ortaya çıkacak sonucun, yapılacak genel kurulda oy kullanacak üyelere ışık tutacağı çok sesli olarak dillendirilmekte.

Yapılan toplantıda ortak mutabakatın sağlanamaması, kulübün yol haritasının belirlenmesi sürecini oldukça sıkıntıya sokacağı, sokaktaki vatandaşların görüşü olarak dillerde dolaşmakta.

 




09-01-2011 3058 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 632
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838