CELAL ARAS ANADOLU LİSESİ AÇILDI

30-01-2011 9410 Yorum yok. Yorum Ekle

Kavacık'ta yaptırılan Celal Aras Anadolu Lisesi Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Açılış töreninde, Emine Erdoğan, Ak Parti Milletvekilleri Gürdal Akşit, Nusret Bayraktar ve Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Aras Holding yöneticileri, çalışanları ve vatandaşlar hazır bulundu.İlkbaharda bitirilmesi planlanan okulun açılışı Aras Holding Kurucusu Merhum Celal Aras'ın ölüm yıldönümü anma törenlerine denk getirilebilmek için 30 Ocak 2011 Pazar gününe alındı.

Okul yeri ile ilgili oluşan problemler uzun yıllardır Beykoz kamuoyunda biliniyorken, Beykoz Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nın özverili çalışmaları ile açılış aşamasına getirildi.1500 öğrencinin eğitim alması planlanan okulun açılışında, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras yaptığı konuşmada, babası merhum Celal Aras'ın yaşamından kesitler anlatarak konuşmasını holding olarak eğitime verdikleri değer noktasına getirdi.

Daha sonra Emine Erdoğan başta olmak üzere tüm konuşmacılar, Aras Holding Kurucusu Merhum Calal Aras için rahmet dilerken, Celal Aras'ın eğitime verdiği değeri ve kendisine mahsus çalışma prensiplerini devam ettiren ailesine teşekkür ettiler.Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı açılış öncesi, daha önce Türk-Alman Üniversitesinin açılış töreni için uygulanan basın akreditesi, Celal Aras Anadolu Lisesi açılış töreni içinde uygulandı.

Beykoz Belediyesi Basın Bürosunun isteği üzerine, Türk-Alman Üniversitesi açılış töreninde olduğu gibi, açılış törenine katılacak ilçe basın mensuplarının akreditasyonu için kimlik bilgileri Beykoz Belediyesine gönderilmesine rağmen, ilgili yerlere ulaştırılmadığı ve açılışın Başbakanlık organizasyonu olması, Başbakanlık organizasyonlarında Yerel Basın alınmadığı gerekçesi ile Beykoz Yerel Basını önce törene alınmak istenmedi.

Yaşanılan gergin ortamdaki görüşmeler, yerel basınının ve belediye görevlilerinin çabalarının netice vermeyeceği belli olmuşken, Fenerbahçe Tv'nin de yerel kimliğinin bulunmasından dolayı içeri alınmamasına, tepki koyan Aras Holding Yöneticilerinin, içeride Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım var, Fenerbahçe Tv çalışanlarının içeri girmesi gerekli şeklindeki çabası sonrası ilgili kurumun içeri alınması ile zor anlar yaşayan emniyet görevlileri, Beykoz Belediye yetkililerinden ilçe yerel basınından akreditasyon için aldığınız listeyi gösterin o listeye göre kimlik kontrolü yapıp Beykoz yerel basınını içeri alalım teklifi de görevlilerin bu listeyi yanlarında getirmemesi sonucu ortaya çıkmayınca bu girişimde yarım kaldı. Beykoz Yerel Basınının sıkıntısına anlayış gösteren emniyet görevlileri yerel basın mensuplarının açılışta oldukları süre kimliklerini alıkoyarak içeri girmelerine izin verdiler.

İçeri alınan yerel basın mensupları, kendilerine ayrılan yer nedeniyle sıhhatli çalışma ortamı bulamazken, konuşmaların sonrasında, tören protokolünün sembolik sınıfa geçmesi ile ulusal basın ile birlikte bu sınıfa da alınmadılar. Sembolik sınıfa sadece törene katılan ajanslar alınırken, isteyenlerin ajanslardan görüntü almaları hatırlatıldı. Bu süre içerisinde, Beykoz'da eğitim kültür ve sanat hizmetlerinin hep yanında olan Beykoz Belediyesi Yöneticisinin kendisini tanıtmasına karşılık tören sınıfına alınmaması törenin, ilginç anlarıydı.

İlçemize ve ülkemize yaptığı hizmetleri, holding merkezini Kavacık'a aldıktan sonra daha yakından bilinen, Aras Holding Kurucusu mümtaz şahsiyet, Merhum Celal Aras'ı ölüm yılı nedeniyle saygı ile anıyoruz. Aras Holding Yöneticilerine ilçemize yaptıkları eğitim yatırımı sebebiyle gönülden teşekkür ederken, hoşgörülerine sığınarak, sadece ilçe protokolünün katılacağı ilçe dışından kimsenin katılamayacağı ve merhum Celal Aras'ın daha detaylı anlatılacağı bir tören veya toplantı yapmalarını ve bu toplantıya ilçe yerel basınının tamamının katılmasını sağlamalarını öneririz.




30-01-2011 9410 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787