GÖZTEPE MAHALLESİNDE BİLİNMEYEN ÇALIŞMALAR

08-02-2011 5486 3 yorum. Yorum Ekle

Göztepe Mahallesi sınırlarında, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi bitişiğinde bulunan ve içersinde saray kalıntısı, arkeolojik alan olan Vakıflara ait arsa üzerinde yapılan çalışmanın sır perdesi bilinmiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul VI numaralı kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurulunun kararında "İstanbul İli Beykoz İlçesi A.Hisar Mahallesi, Göksu - Göztepe Yolu sokak 15 pafta 51 ada 5 parsel" diye adlandırılan adreste aynı kurulun 25.10.2010 tarihli TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ uygunluk kararına dayandırılarak, İBB tarafından ağaçların budanması ve daha önceden belirlenen ağaçların da yerlerinden alınıp başka yerlere nakledilmesi çalışmasından, Mahalle Muhtarının ve A.Hisarı Turizm Derneği'nin haberinin olmaması ve yapılan işlemde herhangi bir tabela bulunmaması mahallede sıkıntı yaşanmış durumda.

Bölgede 3 yıl önce aynı olayların yaşandığı, alana yapılan işlemlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu o günleri yaşayanlar tarafından dile getirilmekte.Tam bir bilmece olan yeni çalışmada ise olay günü yaptığımız gözlemlere dayanarak, çok karışık gözüken bu konuyu olay yerinde bulunanların dile getirdiği ve aydınlanmasının fayda getireceğine inandığımız soru işaretlerini madde madde aktarıyoruz.

- Vakıflar adı geçen araziyi işgalcilerden arındırmış mıdır? Bu işlem olduysa kimlere tahsis etmiştir.

- Anıtlar kurulu kararını alan da uygulayacak olan firmanın ya da kurumun neden tabelası yoktur?

- Bölge halkı daha önce hafriyat dökülerek ve üzerine küçük konseksiyonlar yapılarak alanın doğal dengesinin bozulmuş olmasından rahatsız olduğu gibi kamuoyundan gizlenmeyen bir proje ile(kimin ne yaptığı belli olan) arkeolojik alanın ve yanındaki sahanın kullanıma uygun projelendirilmesine hiçbir itirazı yok gibi görülüyor.

- Alanla ilgili kurul kararında ticaret ve kültür merkezi olarak adlandırılırken;
Kurula sunulan projeyi yapan firmanın projeye verdiği isim olan " Beykoz Göksu Arkeolojik Parkı Müze-Sergi-Tadım-Satış Yeri ve Eğitim binası adı verilmesi çelişki uyandırmıyor mu ? Alana yapılacak işlemin gerçek adı nedir?

- Alanda uzun yıllardır çalışan güvenlikçi kimin adına çalışmaktadır? Kesilen ağaçları kendi himayesinde dağıtma hakkına sahip midir?
- Bölge vatandaşı kültür merkezinin karşısındaki yeni açılan 2 iş alanının bu şekilde arındırıldığını, değişik tabela konularak yapılan imalatta asılan tabeladaki izne uyulmadan farklı inşaat işlemlerinin yapıldığını gördük iddiasıyla bu alan içinde aynı endişelerini taşımaktalar.
- İBB Ziraat Mühendisi olarak, ağaç budama ve sökme ekibinin başında olan Mühendis'in, kendi kurumu için mi, proje üreten firma için mi, anıtlar kurulu için mi yoksa alandaki güvenlikçinin de maaşını karşılayan alan hakkında söz sahibi olan firma için mi çalıştığı pek ayırt edilememiş.
Mühendis x firmanın hazırladığı öneri projesini, muhatara basın mensuplarına dernek yetkililerine ve halka anlatacak kadar konunun direkt içerisinde olması çelişki değil midir?

- Çalışma neden durduruldu? Yaşanan telefon trafiğinde ne görüşüldü ve Çarşamba gününe ertelenen nedir? Yapılan işlem yasalsa neden güvenlik güçleri çağırılıp devam edilmedi?

Konu ile ilgili bir gizemliliğin olduğu görülmekte, bir yetkilinin somut verilere dayanarak açıklama yapmadığı süre içerisinde bu gizemliliğin daha da büyüyeceği görülmekte olup, yetkililerin bir an evvel açıklama yapması bölge halkını ciddi anlamda rahatlatacaktır.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


08-02-2011 5486 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

cevat ışık 11-02-2011

meraklandık

gazetecilik adına güzel bir haber meraklandık gerçekten acaba ne yapılıyor orada

can beykozlu 22-02-2011

Bu tarif sanki beykozu işaret ediyor gibi

Çok güzel bir haber yazısı.Sorulan sorular çok güzel.Fakat bu soruların muhatabı hangi kurum olacak çok merak ediyorum.İnşallah içinden rant, yandaş çıkmaz .Projenin adı çok ilginç "" Beykoz Göksu Arkeolojik Parkı Müze-Sergi-Tadım-Satış Yeri ve Eğitim binası" her türlü ticari işleme açık zekice.Bazen düşünüyorum bu kadar beykozun rant alanına dönüştürülmesinden beykoz halkı ne kadar yararlanıyor diye.Ama önemli değil nasıl olsa beykoz dan ve beykozludan bir b... olmayacağını Belediye Başkanı her seferinde basına açık ortamlardada beykoz kamuYasakli Sitea çekinmeden açıklıyor.Gerisini ve gereğinide oturup yine Beykozlulur düşünüp bulsun.

Necmiye Gönenli 24-02-2011

Kutlarım.

Haberiniz çok ama çok önemli....uyuşmuş organları canlandırmasını diliyorum.....

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 441
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785