ŞABAN TÖREN'DEN SINIR ÖTESİ HİZMET

02-03-2011 5670 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Vakfı,İstanbul'da ses getiren paneller serisinde,Anadolu Yakasından 2AKP,2CHP Belediye Başkanlarının katıldığı,oturumunu Vakıf Başkanı Şaban Tören'in yönettiği"Yerel Yönetimler"Paneliyle Beykozluların alışık olmadığı bir çalışmanın öncüsü oldu

Beykoz Vakfı, İstanbul'da ses getiren paneller serisinde, Anadolu Yakasından 2 AKP, 2 CHP Belediye Başkanlarının katıldığı, oturumunu Vakıf Başkanı Şaban Tören'in yönettiği "Yerel Yönetimler" Paneli ile Beykozluların alışık olmadığı bir çalışmanın öncüsü oldu.Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in katıldığı yerel yönetimler konulu panele, protokol davetlilerinin dışında LCV usulü davetli kabul edildi.

Anadolu Yakasından 4 Belediye Başkanı'nın katıldığı, Beykoz İlçesinden çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ilgi gösterirken;
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek panele ilçe başkanı dışında, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Başkan Vekili, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve Parti ilçe Yöneticileriyle tam kadro katılırken, Beykoz Kadastro Müdürü Selahattin Elalmış'da sorumluluk duyup gelenler arasındaydı.
CHP kanadında ise eski milletvekili Bülent Tanla, Parti Meclis Üyesi, İl Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Karataş, eski ilçe Başkanları, Partililer, bir grup Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi hazır bulunurken, CHP Milletvekili aday adayları Günizi Dizdar ve Hızır Yılmaz da katılımcılar arasında oldu.Panelin açılışını yapan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, davet şeklini halka açık yapsaydık, sokakta trafik kilitlenirdi. Bu sebepten halkın temsilcilerini davet etmeyi uygun gördüklerini söyledi. Davetlerine gelmeleri gerekirken mazeret bile belirmeden gelmeyenleri eleştirip, sorumluluk duyup gelenlere de teşekkür etti.İktidar ve Ana Muhalefet Partilerinin Belediye Başkanları söz birliği yapmışlarcasına, mevcut yasanın görev yapmalarını kısıtladığını bu yasadan aldığı güç ile İBB uygulamalarının kendilerini zorda bıraktığını vurguladılar.

PANELİSTLERİN KONUŞMALARININ KONU BAŞLIKLARI

1.PANALİST KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI SELAMİ ÖZTÜRK;
"-Çeşitli kurumların plan yapma yetkisinin olduğu bir dönemde belediyelerin fonksiyonu azalıyor.
-Belediye Başkanları sokaklarının sahibi konumundan çıkartılmış durumda;
-İlçemde 50 bin öğrenci var ve ben bu gençlerin sıkıntılarına bir nebze yardımcı olmak istediğimde yasa bu olanağı bana tanımıyor.
-100 defa yargılansam da öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğim.
-İlçemde asayiş için hizmet veren polisimiz ile fikir alışverişi yapsam, karşıma yakıt sorunu çıkıyor, hadi onu karşılıyorum, bu sefer de aynı sebepten yüklü para cezası alıyorum.
-Uzun yıllardır görevde olduğunu, rahmetli Özal'ın dönemini de iyi bildiğini bu günkü dönemi de iyi bildiğini, fakat bu güne kadar hiçbir hükümet belediyelerin çalışmalarını gerçek anlamda düzenleyen çalışma içerisinde olmadığını ekleyen Öztürk,
-Dünyanın karışık olduğunu, Albay Kaddafi gider, Binbaşı Maddafi gelir, ne ekersen onu biçersin, Allah bize iyi ki, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider vermiş." Dedi.

2.PANALİST BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL ÇELİKBİLEK;
-Beykoz'un sorunlarını iyi bilmeme rağmen yetki yetersizliğine bağlı olarak, anıtlar kurulu, Boğaziçi sit kanunu ve bunlara bağlı olan uygulamalar yüzünden sıkıntı çekmekteyim.
-Bir duvar yapımı için müfettiş teftişinden geçen bir belediyeyi yönetiyorum.
-2 b uygulamasında tek kişi organizesi ile 1161 tane açılan davanın olduğu ortamda kanun açılımından yararlanmanın yollarını arıyoruz.

3.PANALİST MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ZENGİN
-İlçe Belediyeleri her açıdan özerk olmalı, belediye yasası ve İBB uygulamaları buna hiç izin vermiyor.
-Yasa ile belediyemize devredilen yere sevinmemize rağmen üzerine çivi bile çakamamamın üzüntüsünü yaşıyoruz.
-Öğrencilere ve okullara yapılan yardımlar sıkıntı doğurmakta.

4.PANALİST PENDİK BELEDİYE BAŞKANI KENAN ŞAHİN
-İlçe belediyelerine demokrat davranılmıyor.
-Okul yapma yetkisi ve kaynağı belediyelere verilmeli.
-Belediye Başkanları yasadan sıkıntı çektirilerek, ben yaptım oldu durumuna düşürülüp, sonrada yargılanmasına zemin hazırlanmamalı. Günümüzde maalesef birçok belediye başkanı böyle çalışıyor.  

Panel sonrasında konuşmacılar ile davetliler arasında soru cevap bölümüne geçilirken, davetlilerden gelen soruların büyük bir çoğunluğu panelistlerin anlattıkları konuların dışında oluştu.

-CHP Milletvekili Aday Adayı Hızır Yılmaz, (GENEL) gerçek demokrasiye geçmek için koltuklarınızı feda edebilir misiniz?
-2. Dönem Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Cemberoğlu,(GENEL) Belediye Meclis Üyelerinin özlük hakları ile ilgile çalışmalar hangi aşamaya geldi?
-CHP Parti Meclis Üyesi, (YÜCEL ÇELİKBİLEK'E) Osmanlı dönemi belediye başkanı olmak istediğinizi söylediniz, o dönem belediyeler eyalet sistemi ile yönetiliyordu, şimdi de öyle mi istiyorsunuz?
-Katılımcılardan bir genç(YÜCEL ÇELİKBİLEK'E) Beykozlular hakkında söylediğiniz söz için özür borcunuz var.
_Türkiye Kuvayi Milliye Derneği İstanbul Şube Başkanı Kadir Ayazoğlu(SELAMİ ÖZTÜRK'E) Kurumları ile ilgili Belediyeye yaptıkları müracaat ve iki yıldır bekleyen randevu talebimize cevap alamadık.
-İl Genel Meclis Üyesi Metin Genç (KENAN ŞAHİN'E) Sağlık alanındaki çalışmalarını ve söylevlerini beğendiğini belerterek teşekkür ederip, sağlık hizmetleri konusunda genel bilgi aldı.
-İsmini alamadığımız bir davetli genel olarak gördüğü sıkıntıları ve önerileri dile getirdi.   _Harita Mühendisi Aydın Düzgün,( YÜCEL ÇELİKBİLEK'E) Plan, mülkiyet ve 2b konularını kapsayan Genel çalışmaların son durumunu sordu.

Sorulan sorulara verilen cevaplar yerlerini bulurken, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztütrk, bizleri Özel Kalem Müdürlerimiz yönlendirir, onların programına göre hareket ederiz. Konuyu bilmiyorum ama buradan çıkınca öğrenip size bilgi vereceğim açıklaması ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in ben sizin söylediğiniz anlamda söylemedim, Cumhuriyetin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca Cumhuriyeti Kuranlarda gökten zembille gelmediler. Hepsi Osmanlıdan geldi. Gençlerin sorusuna gelince, buna cevap vermem burada yanlış olur, panelin konusu farklı, sizler isterseniz mesai günleri saat.16-18 arası, isterseniz her ayın ilk Çarşamba günü düğün salonunda yapılan halk toplantısına gelin istediğiniz sorunuza cevap veririm.

Soru ve cevap bölümünün bitmesinden sonra, panele katılan Belediye Başkanlarına CHP Beykoz Meclis Üyesi Salim Kaşkır'ın fabrikasında hazırlanan el emeği plaketlerin takdim edilmesiyle panel sona erdi. 




02-03-2011 5670 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Mehmet 02-03-2011

Tebrik ederim

Beykoz'a gelerek panele katılan Belediye Başkanlarını tebrik ederim. Ayrıca bir tebriğimde Doğuş Haber Gazetesine var. Kurulduğunuzdan itibaren yayınlarınızı takip ediyorum. Beykoz Vakfının yahlış yaptığına inandığınız konuları yılmadan yazarak savunduğunuz gibi doğrularınıda bıkmadan savundunuz. Son Belediye Başkanları Paneli yansıtmaya çalıştığınız gibi Vakıf Başkanının yıllanmış tecrübesinden kaynaklanmakta, Beykoz adına iyi gelişmeler, bütün bunlar toplandığından Beykoz hanesine oluplu gelişmeler olarak kaydedilecektir. Bu sebepten Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu arkadaşlarınıda tebrik için unutmamak gerekli. En önemlisi katılan herkesi ayakta alkışlayarak tebrik ediyorum.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 658
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852