A.Hisarı Spor Kulübünde Yeni Ufuklar

17-07-2011 4355 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz'un en tanıdık simalarından olan Adnan Güner, A.Hisarı Spor Kulübüne hizmet aşkını, ekip arkadaşları ile birlikte yönetime gelerek göstermelerinin ardından 2 ay gibi kısa bir sürede basın önüne çıktı.


Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Adnan Güner ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kıyı Emniyet Sosyal Tesislerinde Beykoz Yerel Basınını ile kahvaltı yaparak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında A. Hisar Spor Kulübüne yakınlığı ile bilinen yönetim kurulu üyelerinin yakın dostları spor adamları da hazır bulundu. Kıyı Emniyet Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltıya, eski Milli Futbolcu Engin Verel, A. Hisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Av. Ferda Kazancıbaşı, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir ve İş Adamı Süleyman Ölçer hazır bulundu.

Kulüp Başkanı Kamil Adnan Güner'in konuklarına ve basın mensuplarına yapmış olduğu konuşma metnini orijinal hali ile yayınlıyoruz. "Beykoz'umuzun ve ulusal medyanın sosyal, kültürel, ekonomik,politik ,toplum yaşamı ve her türlü konuların takipçisi ve yol gösteren siz saygı değer basın mensubu arkadaşlarım;
Sizlerle bu sabah toplantımızda yönetim kurulu arkadaşlarımla bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve tüm kulüp personelim adına katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.
Birlikte yapmış olduğumuz bu toplantımızda; Anadolu Hisarı İdman yurdu Spor Kulübü yönetimi olarak; bizlere desteklerini esirgemeyen Anadolu Hisarı halkına; bizlere bu görevi veren kulüp üyelerimize sizlerin vasıtasıyla bir kez daha teşekkür ediyorum.1913 kuruluş tarihli, 100 yıllık geçmişe sahip kulübümüzün yöneticisi olan bizler; demokrasiye inanmış, Atatürk ün gösterdiği yolda yürüyen, yönetim toplantısını ve görev dağılımını en iyi şekilde uygulamaya çalışan bir bütünüz.Bir ekip anlayışı içerisindeyiz.Göreve başlayalı iki aya yakın bir zaman içerisinde teknik heyet kadromuzu oluşturarak, transfer çalışmalarımızı, sportif faaliyetlerde görev almış arkadaşlarımızın emekleriyle kadro oluşumunda hızla yol aldık.Bu konuda rahatız.Alt yapı çalışmalarımız öncelikli hedeflerimiz içerisindedir.Şu anda futbol,kürek ve kano şubelerimiz aktif faaliyet içerisindedir.Basketbol şubesini açma kararı aldık.Basketbol sahamızı kullanılabilir hale getirmiş bulunmaktayız.Bunun yanında atletizm şubesi açmak istiyoruz.Yaz okulu kayıtlarını başlatarak yöremiz çocuklarına hizmet sunmak üzereyiz.Bizler emeklerimizle ,zamanımızla,gerektiğinde maddiyatımızla kulübümüzle katkı vermeye gönüllü olarak bu kutsal sayılacak şerefli görevi üstlenmiş bulunuyoruz.Birçok spor dallarında başarılar elde etmiş,şampiyonluklar yaşamış,birincilikler görmüş Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yetiştirdiği sporcusunu şehit vermiş kulübümüzün şanlı tarihine yakışan çalışma içerisindeyiz.Şu anda bulunduğumuz yer bu bina Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübünün idari binası idi. Arşivimizde resimlerle ve belgelerle kayıtlıdır.Bakın o tarihlerde Alman GOBEN zırhlısı mürettebatı ile maç yapılmıştır.İstanbul un işgalinden sonra kulübümüz de işgal edilmiş olup gayrı resmi olarak çalışmalarına ara vermiş ama feshedilmemiştir.Tarihçemizi daha geniş olarak sizlere aktaracağız.


Önümüzde engelleri zorlukları biliyoruz. Aslında içimiz buruk. Anadoluhisarı'nın ki(Yenimahalle,Göksu Göztepe mah) hatta Kavacık halkının da içlerinin buruk olduğunu düşünüyorum.Tesisleşebilme konusunda sıkıntımız çok büyük.100. yılını kutlayacak olan kulübümüz birçok spor dallarında hizmet veren tesisleşme sporcu yuvası haline gelmiş bir spor kulübü olmak hedefimizdir.Bu hedeflerimize varmak için çok çalışarak, Allah'ın yardımıyla sizlerin ve Anadoluhisarı halkının desteklerine inanarak arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.Bu yolda iyi niyetimizle yüreğimiz sevgi dolu olarak Sn Kaymakamımızdan ve Sn. Belediye Başkanımızdan, Sn İlçe Gençlik Spor Müdürümüzden, Sn Emniyet Müdürümüzden ,sağlık kuruluşlarımızdan ,bir şubesi gibi birlikte çalışmak istediğimiz Spor Akademisi yönetiminden,Sn Rektörümüzden yardımlarını ve yol göstermelerini arzu ediyor ve istiyoruz.
Sağ olsunlar daha ayağımızın tozuyla bunu görmeye ve hissetmeye başladık .Aslında şanslı da sayılırız.Spora önem veren Kaymakamımız, bu konularda yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız, bizleri anlayışla karşılayan diyalog içinde olduğumuz Sn Spor Akademisi yönetimimiz var.
Dedim ya hedefimiz uyum içerisinde çok çalışarak 100.ncü yılımızda şampiyonluk ve kulübümüze yakışan tesislerimizle layık olduğu konuma getirmektir.Yalnızca sportif faaliyetlerde bulunmak değil sosyal ve kültürel etkinlikler içerisinde de olmak istiyoruz.Yöre okullarımızla temasa geçip okul müdürlerimizle ve bu branşlarda eğitmenlik yapan öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin spor yapmalarına katkı sunmak , yardımcı olmak ,başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacındayız.
Muhtarlarımızla, yöremizdeki S.T kuruluşlarıyla birlikte yöre halkımızı spora yönlendirmek ve sevdirmek istiyoruz.
Yöremizde ikamet eden ülkemizin lokomotifi olan büyüklerimize, işadamlarımıza, spor kulübü başkanlarına ,milletvekili ve basının ileri gelen saygın kişilerine ulaşıp kulübümüzün fahri üyeleri yapmak istiyoruz.
Sizlerin vasıtasıyla şanlı tarihimizi Beykoz un ayrılmaz parçası olan kulübümüzü tüm Beykoz Erkanına ,Beykoz halkına anlatmak istiyoruz.Asırlık tarihimizle gurur duyduğumuz bir çınar olan kulübümüzü bugüne taşıyan, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan büyüklerimize Allah Rahmet Eylesin diyoruz.Kulübümüzün 100 yıllık tarihi derken sporcularını Çanakkale de şehit vermiş bir kulübü anlatmak,duayenimiz ağabeyimiz Sn Ferda KAZANCIBAŞI Bey in ağzından dinlemek hepimize keyif vereceğine inanıyorum.Teknik ve diğer konularda şube başkanlarımız ve hocalarımız sizleri bilgilendirecektir.Hepinizi seviyor ve saygılar sunuyorum.

Başkan Adnan Güner'in daveti ile kürsüye gelen Ferda Kazancıbaşı kulübün tarihi geçmişini akıcı bir dil ile anlattı. Kazancıbaşı, "Anadoluhisarı İdman Yurdu yaklaşık yüzyıl önce faaliyetlerine başladı. 1 Nisan 1913 yılında kurulmuştur. Mazisi çok büyük başarılarla doludur. Hem de sadece sportif yönden değil, İstiklal Savaş'ımız da ve Çanakkale Savaş'larında pek çok faaliyet göstermiştir. Bu başarılı faaliyetleri ise hızla sürdürüyor. Bizler bu başarılı mazimizi kayıt altına aldık. Hepsine resmi geçerlilik kazandırdık. Bunlar arşivimiz de mevcuttur. Küçüksü Çayırı için çok çalıştık ve semeresini gördük. En kısa zaman da yapılacak. Yani bu tarihi kulübe sahip çıkmaya devam ediyoruz." dedi.Kahvaltının sunumunu yapan A. Hisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç genel düşüncelerini aktarırken, Kürek Şubesinden Fuat Ilgaz'da kulübün kürek sporu ile olan geçmişini özetledi.

  BASIN BÜLTENİ
Anadoluhisarı İdman Yurdu
Spor Kulübünün tarihçesi = Kulübümüz, 01 Nisan 1913'de, kendilerini rahmetle andığımız, aşağıda isimleri zikredilen şahıslarca kurulmuş olup, 1917'de Sadrazam Mehmet Talat Paşa Hazretleri fahri başkanlığını üstlenmiştir.
Sadrazam Mehmet Talat Paşa Hazretleri
İlk İdare Heyeti (1913)
Bu guzide Kulübümüz, Kuvai Milliye ruhunun iyice yoğunlaştığı Kurtuluş savaşı öncesinde kurulan diğer kulüplerle birlikte hareket ederek, gizlice Anadolu'ya insan, silah, yiyecek ve giyecek sevkiyatı yaparak tarihimizdeki yerini almıştır.Şu anda Kıyı Emniyet tarafından kullanılan tarihi bina Anadoluhisarı kulübünün ilk idari binasıdır.O yıllarda Alman Gobel zırhlısı mürettebatı ile maç yapılmış ve hatıra fotoğrafları çekilmiştir.Resim ve belgeler Kulüp arşivimizde mevcuttur.İstanbul'un İngiliz işgalinden sonra kulübümüzde işgal edilmiş olup geçici olarak çalışmalarına ara vermiş, ama asla feshedilmemiştir. Kurucu üyeler Reis = Sudi Bey (Lazistan mebusu) Katip = Mehmet Saidi Bey (İdman Gazatesi sorumlu müdürü) Muhasebeci = Said Servet Tuna (Müdafai Milliye Heyeti tahririye müdürü) Kurucu Üye = Cemil Bey (Diyarbakır ağır ceza reisi)
Kurucu Üye = Cem'i Bey (Cami kütüphanesi ve İdman Gazetesi imtiyaz sahibi)
Kurucu Üye = Abdurrahman Robenson Bey (Jimlastik muallimi)
Kurucu Üye = Ahmet Robenson Bey (Jimlastik muallimi)

Kulübümüzün kuruluş amacı ve faaliyetleri
Atatürk'ün gösterdiği hedef ve ilkeler doğrultusunda ; çağdaş yaşama uygun olarak, üyelerin ve sporcuların beden ve ruh sağlığını geliştirecek olanaklar hazırlamak ve onların fizik ve moral eğitimleri ile ilgilenmek, onları Kulübün tesis ve faaliyetlerinden yararlandırmaktır.Sporun hedefinin bireyler arasında dostluk, barış, sevgi ve kardeşliği geliştirmek olduğu bilinciyle; sporun ulusal düzeyde gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, sporcu sağlığı ve eğitimi için altyapı tesislerini yaparak Kulübün sporcularını eğitmek ve onlara daha çağdaş koşullar ve olanaklar sağlamak için altyapı, tesis ve sosyal tesisler oluşturmak, onlardaki sportmenlik anlayışının devamını sağlamak, yurtiçinde ve yurtdışında profesyonel ve amatör spor branşlarında müsabakalara katılmaktır. Kulübümüzün renkleri ve arması
Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü'nün renkleri SARI ve YEŞİLdir. Armasında ise Yuvarlak Yeşil çerçeve içersinde sarı zemin üzerine kulubümüzün ismi yazılıdır. Bu ince çerçevenin iç ortasında Anadoluhisarı'mızın tarihi simgelerinden kalemiz ve boğazın mavi suları yer alır. Renklerimizdeki sarı fon, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki hüznün, yeşil ise semtimizin doğal güzelliklerinin temsilidir. Boğazın o güzelim mavi sularındaki beyaz çizgiler ise Anadoluhisarlıların gönül saflığının simgeler.

ATATÜRK ve Anadoluhisarı
Büyük Atatürk, önünde sirenli arabaları, patırtılı gürültülü maiyeti olmadan, bazen çıkar Göksu'ya gelir, bir halk sandalıyla, Göksu Dere'sinde gezinti yaparmış. Yine böyle günlerden birinde, bir kandil günü, motorla Boğaz'da gezintiye çıkar. Anadoluhisarı açıklarına geldiklerinde Atatürk; "Mekteb-i Harbiye hayatından sonra Göksu'yu hiç görmedim. Duralım da derede bir sandal gezintisi yapalım" der. Bir sandalla derenin sonuna kadar gelirler. Ancak, Atatürk'ü tanıyan olmaz. Hatta, sandal bir yerde karaya oturduğunda yardıma koşanlar bile tanıyamaz.
Dere kenarında eski ahşap yalılardan birinin önünde ise siyahi bir dadı ve yaşlı iki hanım oturmaktadır. Yaşlı hanımlardan biri Atatürk'ü tanır ve "Seni tanıdım, seni gördüm ya artık ölsem gam yemem" diye seslenir. Diğeri ise, "bu mübarek kandil günü bir kahvemizi içip bizi sevindirmezmisiniz?" diye heyecan gösterir.
Atatürk, eliyle işaret ederek, yüzünde o muhteşem gülümsemesi "geliyorum, geliyorum diye seslenir. Üç ihtiyar hanımla birlikte kahveler içilir. Ayrılırken, hanımların dua ve iyi temennileri görülmeye değer bir manzaradır. (Çelik Gülersoy)

2011-2012 YÖNETİM KURULU VE GÖREV DAĞILIMI
Başkan Adnan Güner, 1956 doğumlu, Lise mezunu, Evli, 2 çocuk babası

Bşk.Yrd. Sarper Özten, 1958 doğumlu, İktisat mezunu, Evli 2 çocuk babası

Genel Sekreter Necmi Geçmez, Üniversite , evli ve 1 çocuk babası


Basketbol şubesi, Fuat Yılmaz, 1957 doğumlu, Spor Akademisi mezunu, Evli

Tesisler Amiri Mehmet Turoman,1965 doğumlu,lise mezunu, evli 3 çocuklu

Tesisler Amiri Sadettin Keskin, 1965 doğumlu,Lise mezunu, evli 3 çocuklu

Mali İşler, İlhan Koç 1958 doğumlu, Üniversite mezunu, evli 2 çocuklu

Mali İşler, Celal Sağlam, 1958 doğumlu, lise mezunu, evli ve 2 çocuklu

Mali İşler, Okan Karakaya, 1937 doğumlu, lise mezunu, Evli

Sportif Faaliyetler, Mustafa Özçelik, 1965 doğumlu, Lise mezunu, evli, 3 çocuklu


Futbol Şubesi, Cemal Çıldır, 1965 doğumlu, Lise Mezunu, evli

Futbol Şubesi, Cihat Kurtuluş, 1970 doğumlu, Lise mezunu, evli, 2 çocuklu

Genel Kaptan, Nazmi Yenigün, 1955 doğumlu, Lise Mezunu, evli ve 1 çocuklu

Kürek Şubesi, Celal Pekbaşoğlu,1966 doğumlu,üniversite mezunu, evli, 1 çocuklu

Alt yapı, Ercan Kosif, 1961 doğumlu, Üniversite mezunu, evli, 2 çocuklu


Alt yapı, Bekir Özarpak, 1961 doğumlu, Lise mezunu, evli, 3 çocuklu
Dış İlişkiler, Tevfik Güner, 1969 doğumlu, Lise mezunu, evli, 2 çocuklu

Dış İlişkiler, Mustafa Babuz, Lise mezunu, evli,2 çocuklu

Dış İlişkiler, Aziz Baltacı ,Lise mezunu, evli, 2 çocuklu
Sportlif faaliyetler Oktay Yavaş. Lise mezunu, evli, iki çocuklu

TESİSLERİMİZ
Alt yapı halı saha tesisi,Akademi antraman tesisleri,Akademi maç sahası,Kürek ve kano tesisleri,Otopark bölümü,Kulüp Binası Toplantı odası,Kulüp binası sekreterlik,Kafeterya tesisimiz,Yazlık çay bahçemiz, Dürüm Kafe,Yenilenmekte olan açık basketbol sahası,Harfiyatı sürmekte olan yeni antraman tesisimiz...Tesisleşme çalışmaları
100 yıla yakın bir süredir, başarıdan başarıya koşmakta olan kulübümüzün elde etmiş olduğu kupaların sergileneceği küçük bir müze, yukarıdaki resimde görünen mahalde antraman sahası, tenis kortları ve yüzme havuzu gibi tesislerin yer alacağı bir spor kompleksinin yaratılması adına gerek Beykoz Belediye Başkanlığının ve gerek se Spor Akademisi yönetiminin katkılarıyla çalışmalarımız devam etmektedir.Kulübümüz bünyemizdeki sporcu mevcudiyeti
Futbol
A takım = 26 sporcu
Genç takım = 22 sporcu
U-17 = 25 sporcu
U-16 = 20 sporcu
U-15 = 20 sporcu
U-14 = 25 sporcu
U-13 = 25 sporcu
Minikler = 40 sporcu

Basketbol = 38 sporcu
Kürek = 80 sporcu
Yaz okulu = 110 sporcu
Olmak üzere ceman 431 sporcuya, her türlü techizatı kulübümüz bütçesinden karşılanmak suretiyle hizmet verilmektedir. 




17-07-2011 4355 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786