Halk ve Halkın Yükselişi

17-03-2006 7676 Yorum yok. Yorum Ekle

Halkın Yükselişi Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı Pembe Sığınak Restaurat’ta düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde Genel Başkanları Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ü Beykoz Muhtarlarıyla buluşturdu.

Mahalle ve Köylerindeki saygınlıklarını, kurumsal olarak ta birleştiklerinde tüm Beykoz’un temsilcileri olma özelliğine sahip olan Beykozlu Muhtarlar Halkın Yükselişi Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı davetine olumsuz hava koşullarına rağmen oldukça ilgi gösterdiler.

Çok özgün ve net tavırları ile bilinen, ilahiyatçı, hukukçu, yazar, gazeteci, araştırmacı ve siyasetçi kimliği ile partili partisiz bir çok yurttaşın gönül kılavuzu olan Yaşar Nuri Öztürk artık bul çalışmalarını, kurduğu parti programı ile bir kimlik çerçevesi içerisinde halka indiriyor.
İlçe Yöneticilerinin, Genel Başkanlarını ve il yöneticilerini Beykozlu Muhtarlar ile buluşturduğu kahvaltıya sivil toplum kuruluşlarının ilgisi de oldukça fazlaydı. O gün, Beykoz gündemi oldukça yoğun olmasına karşılık, kahvaltıya olan ilgi beklenenin oldukça üzerindeydi. Misafirlerini küçük bir restaurant’ta ağırlamayı planlayan ilçe yöneticileri Genel Başkanlarının Türk Kamuoyundaki karizması sebebiyle olabilecek artı katılımları önceden kestiremediklerinden için zaman zaman küçük, çapta sorunların yaşandı.



İlçe Başkanı Mehtap Uğuz’un açılış konuşmasından sonra sözü Genel Başkanına bırakmasıyla Yaşar Nuri Öztürk’ün söylevi başladı. Öztürk konuşmasını üç ana noktada yoğunlaştırdı, iktidarın çalışmalarıyla ilgili eleştirilerini net ifadeyle aktarırken,halkında yanlışları görüp sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirti, konuşmasının son bölümünde ise direk muhtarlara hitap etti.

Muhtarların köyün, mahallenin ve dolayısıyla halkın her şeyi olarak tanımlayan Öztürk annesine babasına sorununu açamayan bazı gençler Muhtara gider, aileler asarındaki sorunlar büyük ölçüde Muhtarlar tarafından çözülür, öğretmeni, sağlık memuru kısaca tüm vatandaşın sorunu ile ilgilenir ve gerekli olan makamlara taşıyarak çözüm arayışı içerisinde olurlar.
Muhtarların yaptığı çok yönlü hizmetlerine karşılık, onların sorunları ile yıllardır ilgilenilmeyip, hizmetlerine karşılık itibarları hep eksik bırakıldı.

Biz Muhtarlarımızdan en az 50 kat daha fazla yararlanacağız, Muhtarları dinlemeyen onların görüşünü almayan siyasetçilerin hayırlı bir iş yaptığı düşünülemez.Biz dinleyip allahısmarladık siyaseti yapmıyoruz, ben hukukçuyum muhtarların sıkıntıları giderildiğinde bu ülkede güzelliklerin daha çok olacağına hukuk adamı olarak tam inanıyorum. Muhtarlara sorunuz var mı diye sorduğunda, söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Cavit Gül, bu gün bu tür bir görüş alış verişi olacağını düşünmüyorduk, sorunlarımızı daha sonra yazılı olarak takdim edebiliriz, bizleri aydınlattığınız için size ve ilçe yöneticilerinize teşekkür ediyorum dedi.

Sözlerine devam eden Öztürk ise“Önce Muhtar,sonra yine muhtar”Muhtarları dinleyerek Türkiye’deki sıkıntılar aşılacaktır diyen Öztürk katılımcılara ve ilçe yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kahvaltının sonunda, HYP Genel Başkanları Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün, yıllanmış beyin birikimini, siyasi kimliği ve programı doğrultusunda Beykoz’da çok daha geniş kitleye hitap eden bir toplantı organizasyonu ile aktarmasının gerekli olduğunu algıladık.
Doğuş Haber



17-03-2006 7676 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 632
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838