Ozan Derviş'in Kaleminden Özel - GÜLE GÜLE NECİP EMMİ "NUR İÇİNDE YAT"

12-01-2012 7387 7 yorum. Yorum Ekle

Eğitim camiasına 25 yıl hizmet vermiş,bu sürecin son 10 yılını Beykoz'da tamamlamış,siyaset,STK ve sosyal dünyadan hiç kopmadan layıkıyla içerisinde olan ve halende olmaya devam eden sevgili dostum Kasım Yılmaz babası Necmettin Yılmaz'i kaybetti.

Eğitim camiasına 25 yıl hizmet vermiş, bu sürecin son 10 yılını Beykoz'da tamamlamış, ardından siyaset, STK ve sosyal dünyadan hiç kopmadan layıkıyla içerisinde olan ve halende olmaya devam eden sevgili dostum Kasım Yılmaz babası Necmettin Yılmaz'i(Necip Emmi) kaybetti.Değerli okuyucularım haberdeki, örnek davranış biçimini gördüğünüzde, hem köşeme hem de haber sütununa taşımamın gerekliliğine hak vereceğinizi ümit ederek duygularımı paylaşmak istiyorum.Uzun yıllardır sağlık mücadelesini rayına oturtup rutin bir tedavi yöntemi ile hayatını devam ettiren "Necip Emmi" mevcut rahatsızlığına hiç hesapta olmayan başka bir rahatsızlık daha eklenince, sağlık mücadelesine 81 yaşında veda etti.

Necip Emmi, Ordu-Mesudiye'de devam ettirdiği marangoz esnaflığını, çocuklarının geçim için Mesudiye dışında yaşama gereksinmelerinden ve sosyal güvencesinin verdiği rahatlık ile marangoz esnaflığı yaşamına son vererek, Mesudiye'yi yaz aylarında tatil mekânı olarak kullanıp kış aylarında İstanbul'da çocuklarının yanında kalmaya başladı. Bu karar çocuklarını ve torunlarını oldukça sevindirmiş olup, yaz aylarında babalarının yayınına giden çocuklar kışın babalarını ve annelerini kendi yanlarında kalmaları için ikna etmeye başlamaktaydı. Yazın köyde yanında olan çocuğu ve torunlarının kış için yalvarmalarını yaşayan Necip emmi, diğer taraftan da İstanbul'da kalıp o yaz köye gelemeyen diğer çocuklarının veya torunlarının telefon ile İstanbul'a gelince bizde kal büyükbaba pazarlıkları ile uğraşmaktaydı.

Aile içerisinde bu denli saygın konumu olan "Necip Emminin" bu özelliğini tüm sevenlerine de aşılamayı ihmal etmedi. Üstün özellikleri saymakla bitmeyen Necip Emmi sevenlerinin gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Necim Emmi P.Bahçe Camisinde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazı ile birlikte vasiyeti üzerine Ordu-Mesudiye Çerçi Köyü Mezarlığındaki son yolculuğuna uğurlandı.

Necip Emmi ile ilgili çok söylenecek söz ekleyebilirim fakat Necip Emminin çocuklarına ve dostlarına bıraktığı mirastan bahsetmek istiyorum. Miras derken hanlar, katlar yatlar vb. miras mallarından zannetmeyin ha, yok öyle bir miras. Ben Necip Emminin insanların gönlünün içerisine yüreciğinin bir kenarına bıraktığı ve hiç bir paranın satın alamayacağı mirastan bahsetmek istiyorum.Günlük yaşamımızda stk, vakıf veya bu tür amaçlarla ile kurulan sosyal tüm kurumların çalışma işlevlerini çocuklarına nakış nakış işleyen Necip Emmi, çocuklarının bu mirası önce aile bireyleri için sonrasında, doğdukları yer olan Mesudiye ve doydukları yer olan Beykoz için, akrabaları, köylüleri ve yaşamın her safhasındaki tanıştıkları insanlar için uyguladıklarını göğsünü gere gere yıllardır izledi.Davet aldığı her yere katılmak inceliğini, ekonomik, sosyal, kültürel ve manevi dayanışmanın önemini çocuklarına aşılayarak, birçok kurumun tüm organları ile veremediği hizmet anlayışını, tüm sevenlerine ve çocuklarına miras olarak bıraktı.

Necim Emmi'nin mirası bununla da bitmedi, büyük oğlu Kasım Yılmaz'ı (Kasım Hoca) adeta kendi yerine ailenin başına geçirdiğinin sinyallerini uzun zamandır vermekteydi. Kasım Hoca'da babasından gururla aldığı mirası, gördüğü eğitimin de katkısıyla daha da güncelleyip sevenleri ile paylaşmasını en güzel şekilde yapmakta.Güzel ilçemizin kalkınması için büyük çaba içerisinde olan Kasım Yılmaz(Kasım Hoca) birçok kurumda yöneticilik yapmakta. Başta Necip Emmi ve Kasım Hoca olmak üzere Yılmaz ailesinin tüm bireyleri, kendilerini o kadar çok sevdirdiler ki, mevsimin en soğuk ve yağışlı günlerinden birinde Necip Emmi'nin gerek cenaze namazı gerekse Ordu-Mesudiye'ye yolcu edilmesindeki kalabalık bunun göstergesi oldu.Necip Emmi vasiyeti üzerine, cenazesi otobüs ve küçük araçlardan oluşan konvoy ile Ordu-Mesudiye'ye götürülürken, Çerçi Köyü Camisinde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası, Köy Mezarlığındaki ebedi istirahatına uğurlandı.

"NECİP EMMİ NUR İÇİNDE YAT GÖZÜN ARKADA KALMASIN ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIN VE SEVENLERİN SENDEN ALDIĞI BU GÜZELLİKLERİ HEP YAŞATACAKLAR"




12-01-2012 7387 7 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Pelin Yılmaz (Kasım Yılmaz'ın kızı) 12-01-2012

mekanın cennet olsun canım dedem...

Dedemi ve ailemizi böyle güzel ve sasimi duygularla anlattığımız için , acımızı bizimle paylaşan tüm dostlara yürek dolusu teşekkürler...

Selen Yılmaz (Şakir Yılmaz'ın kızı) 13-01-2012

Bitanecik dedeciğim mekanın cennet olsun.

Çok özledik seni güler yüzlü dedeciğim .Hep kalbimizdesin...

melis yılmaz(Birol Yılmaz'ın kızı) 13-01-2012

mekanın cennet olsun dedem

acımızı bizimle paylaşan bu zor günümüzde yanımızda olan herkese çok teskkür ediyoruz..Dedemin içinin güzelliklerini anlatatarak tüm içteniliğini katarak yapılan bu haber bize hem hüzün hemde gurur verdi

ENVER ÖZER 14-01-2012

TAZİYE

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsu Geride kalan eşi ve çocuklarına allah sabır ihsan eylesin

Tülay Karaca 14-01-2012

Çok Duygulandım

Ozan bey aile ve akraba duygularınızı o kadar içten koymaktasınız ki etkilenmemek elde değil hiç tanımadığım bu amcanın bilinmeyen yönlerini böyle öğrenmem beni bile çok etkilediki aile mensuplarına hak vermemek elde değil. Amca ya allahtan rahmet ailesine sabırlar dilerim

Kasım YILMAZ 16-01-2012

Dostlara teşekkür

Yakın dostum Ozan, duygularıma şu dizelerle başlamak istiyorum; Umman'a dalıpta hayalin görsem
Canımdan can katıp geri getirsem
Sarılıp boynuna hoş geldin desem
Yine GEL DÜNYAYA ÖZLEDİM BABAM
Can dostu canımız,cananımız herşeyimiz sevgili babamızı 8 /1/2012 tarihinde kaybettik. Acılı günümüzde şahsen ve kalben yanımızda olup acımızı paylaşan tüm can dostlarımıza, ayrıca gerek İstanbul'da gerek köyümüzde ailemize her türlü yardımı esirgemeyen Dernek yönetimi, Köy Muhtarı,halen köyümüzde ikamet eden Hüseyin Ünal , Murat Erkan ve alilelerine sonsuz teşekkür eder saygılarımızı sunarız.Birde senin bu güzel yorumlarına söyleyecek söz bulamadığımı belirtmek istiyorum.Çok teşekkürler.

Halil Sezai TUNCALI 19-01-2012

Baba Dostu

Baba dostu Necmettin Ağabeyim' in kabrinde de huzurlu olacağını biliyorum.Geride bıraktığın sevdiklerin hep seninle.Nur içinde yatasın...

Toplam 7 yorum bulundu. 1-7 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 512
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 659
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 508
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852