DR.DEVRİM ALTINTAŞ DOĞUŞ HABER OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

15-05-2012 7140 1 yorum. Yorum Ekle

Yazar kadromuzda oluşacak değişikliğin ilki Jinekolog Op.Dr.M.Devrim Altıntaş ile başladı. Yazarımızın, Gazetemize ve Okuyucularımıza yazılarıyla sunacağı katkının önemini ve bilincini bilerek, kendisine teşekkür edip başarılar diliyoruz.DOĞUŞ HABER

Sevgili okurlar, hepinize sevgi dolu bir merhaba diyerek başlayalım köşemize, ilkyazımıza. Bundan böyle sizlerle paylaşımda bulunacağım bu köşenin sahibi hakkında birkaç satır aktarayım sizlere.


Ege'nin incisi İzmir'de, 1968 yılında doğdum. İlköğretimi İzmir'de, liseyi ise babamın mesleği gereği Ödemiş'te okudum. Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım ve bana Karadeniz kapıları o gün açıldı. Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Sinop-Gerze'de mecburi hizmetimi yaptım. Sonrasında Çeşme Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak çalıştım. Vatani görevimi Tunceli'de 16 ay yaptım. Sonrasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalında ihtisasımı tamamladım ve İstanbul Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak atandım.6 yıl bu görevde bulundum ve beraberinde muayenehane hekimliği de yaparak Beykoz bölgesine hizmet verdim. Tam gün yasası ile beraber devlet hastanesindeki görevimden ayrıldım. Halen serbest kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışmaktayım. Evliyim ve bir kızım var.


İnsan doktor olunca sağlıkla oturup sağlıkla kalkar. Nereye gitse konu sağlığa gelir. Çoğumuzun da bu konuda danışacak, güvenip fikir soracak birilerine hep ihtiyacımız olmuştur. Önceden alınması gereken tedbirler ile ilgili pek soru gelmez çevremizden. Hastalık önlemleri, yapılması gerekli kontroller ile ilgili pek konuşmayız. Genelde bir sorun ortaya çıktığında, sıkıntı verdiğinde ve artık iyice rahatsız olduğumuzda ilgilenmeye başlarız. Oysa bu durumda bizim yapabileceğimiz aslında çok nettir. Benim alanım ile ilgili ise detaylı bilgi verip yardımcı olur ve duruma göre tedaviye başlarım. Başka bir konuda ise, o konu ile ilgili uzmana yönlendiririm. Doğrusu, iş son noktaya gelmeden önlem almaktır esas olan. Sağlığın kıymetini bilmek, önlem almak insanın kendisi için yapabileceği en iyi şeydir. İster fiziksel, ister ruhsal olsun, sağlık bir kez elden gittiğinde birçok şey eskisi gibi olmayabilir. Bu konuda hepimizin ihmalkâr bir tarafı vardır. Sürekli erteleriz doktora gitmeyi. Oysa hastalıkla ilgili belirtiler ortaya çıkmadan veya bazı durumlarda ilk sinyaller ile doktora başvurmak hayat kurtarıcı dahi olabilir. Hele günümüz tıp teknolojisinde birçok hastalık yıllar öncesinden ortaya konabiliyorken. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri gibi hastalıklar için yapılacak basit ve kolay tetkiklerle bunlar aylar öncesinden tespit edilebiliyor.

Toplum olarak hastalanmadan kontrole gitme ve belirli dönemlerde rutin kontrollerimizi yaptırma bilincimiz ne yazık ki tam oluşmamış. Oysa sağlığımız sahip olduğumuz en değerli şeyimiz. Arabamızın belirli bir kullanım sonrasında bakımını yaptırırız. Evimize belli aralarla boya badana yapar, sorun olmasa da yenilemesini yaparız. Oysa çoğumuz tüm bunları ancak sağlığımız yerinde iken kullanacağımızı bilmemize rağmen hastalanmadan kendi kontrolümüze gitmeyiz. Belki de bir şeyler çıkacak olursa korkusu ile yüzleşememektir bizi ürküten. Toplum olarak artık bu konuda bilinçlenme ve önlem alma zamanı çoktan geldi. Birçok sosyal kurum, dernekler, vakıflar da bu konuda bilinçlendirme çabası içindeler. Ben de bir doktor olarak sizlerle paylaşıma başladığım bu ilkyazımda sağlığınızın kıymetini bilin ve gerekli önlemleri zamanında alın diyerek kurdeleyi kesmek istedim. Hepinize sağlıklı günler dilerim...




15-05-2012 7140 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Şeref Kanburoğlu 16-05-2012

Başarı dlk.

Sevgili mükellefime , yazım hayatında ve siyasi yaşamında üstün başarılar dilerim.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839