M.ŞEVKET PAŞA KÖYÜNDE SON DURUM

18-10-2006 9273 Yorum yok. Yorum Ekle

Mahmut Şevket Paşa Köyünde 9 Ekim 2006 Pazartesi günü iftar saatinden sonra yaşanan ve yaklaşık 30 dakika süren sel felaketinin ardından geçen 7 gün sonra, tatil olan okulun açılış günü olan 16 Ekim 2006 Pazartesi, Köy Muhtarı Yakup Kaya ve Okul Müdürü Rukiye Taş ile bir araya geldik.

Köyün sorunlarını en iyi bilen, yaşanan sel felaketi sonrasındaki sürecin hep içerisinde olan ve köyü ziyarete gelen yetkililer ile direkt temas halinde bulunan, Köy Muhtarı ve Okul Müdürüne genel olarak durum değerlendirmesi yapmalarını istedik.
Biz olay gecesi köye gelemediğimiz için kendi görüşümüzden ziyade yetkililerin görüşlerini aktarmak istiyoruz. Zira aynı gün Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün köyü ve okulu ziyaretindeki incelemelerde, Belediye Başkanının Muhtar, Okul Müdürü ve Köy Halkı ile yaptığı görüşmeleri de aynı şekilde aktardık.

Köy Muhtarı ve Okul Müdürünün açıklamalarının çok net anlaşılabilmesi açısından, spot başlıklar ile aktaracağız.

Mahmut Şevket Paşa Köyü Muhtarı Yakup Kaya
x- Köyde yaşanan felaketin benzerini bu güne kadar görmedik, 30 dakika sürdü ve erken saatte olması can kaybını engelledi.
x- Bazı haberlerde, şantiye bidonlarının yaptığı tıkanmadan bahsedilmekte, ilerleyen süreçte bunlar yetkililer tarafından açıklanır, fakat ben bidon tıkamasından olabileceğini zannetmiyorum.
x- Felaketin başlamasıyla birlikte devlet güçlerine hemen haber verildi, sel felaket sürecini 30 dakika düşünürsek, yardımlarda 40 dakikada köye ulaştı. Yani ilk müdahaleler felaketten 10 dakika sonra yapıldı.
x- İlçe Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Kaymakamlığımız olaya hemen müdahale ederek, bizzat köyümüze geldiler. İlçe Belediyemizin ekipleri, Büyükşehir Belediyemizin ekipleri ve özellikle İSKİ aralıksız çalışarak köyü ikinci gün yaşanacak hale getirdiler.
x- Köy halkı ve şahsım, verilen sözlerin bir bir yerine gelmesinden oldukça memnunuz.
x- AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı organizesi ile gelen heyet içerisindeki milletvekilleri, köyün afet bölgesi olarak ilan edilmesi için mecliste çalışma yapacaklarını söylediler. Daha sonra aynı şekilde CHP Beykoz İlçe Başkanlığı organizesi ile gelen milletvekillerine AK Parti Milletvekillerinin söylediklerini hatırlatıp destek istedik. CHP Milletvekilleri de bu konuda yapılan her çalışmaya destek vereceklerini endişe duymamamızı söylediler.
x- Birçok sivil toplum kuruluşu köyümüze gelerek olanakları nispetinde yardımlarda bulundular.
x- Bölgemizin iş adamlarından hiçbir ziyaret ve destek gelmemesi bizi üzdü.
x- Köyün fiziki tahribatının iyeleştirme çalışmaları hızla devam ediyor, hayvanlarını kaybeden köylüler ile ilgili devlet birimlerinin tespit çalışmaları devam ediyor. Mağduriyetler net ortaya çıktığında çözüm önerileri yine devlet yetkilileri tarafından açıklanacak.
x- Yaşadığımız felakette bizi yalnız bırakmayan, ziyaretimize gelen kişi, kurum ve kuruluşlara köyüm adına teşekkür ederim.
x- Başta İlçe Belediye Başkanı Muharrem Ergül olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ile İski Genel Müdürüne özellikle teşekkür ediyorum.
x- Verilen sözlerin hızla yerine getiriliyor olması sebebiyle yakın zamanda tüm mağduriyetlerimizin biteceğine inanıyorum.


Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Rukiye Taş
x- Sel felaketi iftar saatinde başladı ve 30 dakika sürdü, gece geç vakit olmaması can kaybını önledi.
x- Okulumuzun zemin katı çamur ile doldu, yan duvar yıkıldı, bahçede çökmeler oluştu.
x- 4 lojmanımız kullanılamayacak hale geldi, köy konağındaki yeri geçici olarak kullanıyoruz.
x-Büyükşehir Belediye Başkanlığı Lojmanlarda kalan öğretmen arkadaşlarımızın kullanılamayacak beyaz eşyalarını yeniledi. Ayrıca köyde uygun yer bulunduğu zaman, yeni lojman yapabileceklerini belirtiler.
x- Eğitime bir hafta ara verdik 16 Ekim 2006 tarihinde yeniden başladık.
x- Yaşanan sel felaketi köylümüzde olduğu gibi öğretmenlerimizin de psikolojik dengelerini bozdu, tedirginliği halen geçmeyen arkadaşlarımız bulunmakta.
x- Köyün ve okulun iki gün içerisinde temizlendiğine inanamıyorum, olağanüstü bir çalışma gerçekleşti.
x- Büyükşehir ve Beykoz Belediyesinin üstün gayretleri sonrasında köyümüz ve okulumuz yeniden hayat buldu.
x- Beykoz ve Büşükşehir Belediye Başkanlarımız ile Kaymakamımız olay gecesi hemen gelerek çalışmaları yönettiler.
x- Vali Yardımcısı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü köyümüzü ve okulumuzu ziyaret ettiler.
x- Muhtarımızın da söylediği gibi Devlet yetkililerimiz köyümüz ile ilgili çök özverili çalışarak köyün hayata dönmesini sağladılar.
x- Çalışmalarımız sebebiyle öğrencilerimiz ile fazla kontak kuramadık, bu günden itibaren onların duygularını öğreneceğiz. Yalnız okulun tatil günlerinde bahçeden çıkmayan öğrenciler, felaketten sonra okul açılana kadar okul bahçesine bir kere dahi gelmediler.
x- Özellikle şahsım ve öğretmen arkadaşlarım adına, köyümüzün ve okulumuzun yeniden normal yaşamına dönmesi için çaba harcayan, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Muhtarımıza, Vali Yardımcımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve isimlerini sayamadığım yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
x- 16 Ekim 2006 günü yeniden başladığımız eğitim günümüze katılarak bize ayrı bir güç veren, boya ihtiyacımızı ve var olan teknik malzemelerimizi kullanabilmek için mobilya aksamlarımızı karşılama sözü veren, Belediye Başkanımıza ve ekibine ayrıca özellikle teşekkür ederim.





18-10-2006 9273 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839